Små ting

Auberginebåde med miso-glaze

P1050428 P1050394

I dag får I opskriften på en smækker-lækker, über-nem og tilmed ganske sund forret. Det lyder ikke helt tosset, synes I vel? ;-)

Jeg har tidligere skrevet om miso her på bloggen. Den japanske, fermenterede soyabønnepesto er fantastisk sundt for fordøjelsen og kan tilføje den dejligste, komplekse umami-smag til maden. Den mørke variant, der er fermenteret med brune ris, er min favorit, og denne her, som jeg køber i Ganefryd (den fineste helsekort i Århus), er efterhånden blevet fast inventar i mit køleskab. Den ryger ofte i misosuppe, i en smagsfuld dressing, bliver brugt at give ekstra smag til kød (i fars eller marinade) eller som et umami-pift til vegetariske retter.

P1050441

I denne opskrift har jeg brugt misopastaen i en glaze, der er penslet over bagte auberginer. På denne måde får det bløde auberginekød masser af smag og de små tern en uimodståelig sprød overflade. De ristede auberginebåde smager skønt som en forret, men de er også dejligt tilbehør til asiatisk mad eller som en mere central del af måltiden. Denne dag spiste vi dem som ‘bøf’ til en spicy jordskoksalat med peanuts, som I kan finde i min kogebog “Skønne salater & vidunderlig tilbehør” (side 161), samt en frisk fennikel-slaw. Og det var så-så godt, siger jeg jer :-)

P1050376

{ Forret eller tilbehør til 4 }
2 auberginer
1 spsk. sesamolie
2 spsk. sesamfrø
Korianderblade til servering
{ miso-glaze }
1 spsk. mørk miso
1 spsk. kokosnektar (kan erstattes af ahornsirup)
1 spsk. soya
1 spsk. sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
1 spsk. risvinseddike (kan erstattes af mild hvidvinseddike)
2 fed hvidløg, pressede

Tænd ovnen på 175 grader.
Halvér auberginerne, og skær forsigtigt snit på to led uden at skære gennem skallen, så du får tern på max 1×1 cm. Placér auberginebådene på en beklædt bageplade, og pensl dem med sesamolie. Sæt nu bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil aubeginekødet er helt mørt. 
Bland miso, kokosnektar, soya, sesamolie og pressede hvidløgsfed i en skål. Pensl de bagte auberginebåde med miso-glazen, og sørg for, at den kommer ned mellem ternene. Drys med sesamfrø, og sæt igen auberginerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er flot gyldne og sprøde i overfladen. 
Pynt med korianderblade, og servér. 

P1050478

followme

   

5 kommentarer

  • Sarah

    Hej Emma, kommentaren her er meget off-topic. Men jeg er gået i gang med at se serien Gossip Girl, og jeg er blevet helt forelsket i rollen Georgina Sparks makeup og jeg kan simpelthen ikke regne ud, hvordan hun har lagt den. Du er jo så god til at lægge makeup, så jeg tænkte om du måske ville lave en tutorial?
    Og forøvrigt er det en rigtig god blog du har :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linette

    Hej Emma

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

    Hej Emma
    Det kunne være så fedt, hvis du udfordrede dig selv til at finde på måltider ud fra ugens tilbudsaviser. F.eks. Netto eller Rema, så vi andre kan få inspiration og samtidig spare lidt penge ;) Ikke at du nødvendigvis skal handle dér, hvis ikke man kan få tingene i øko-version, men det kunne være sjovt at se, hvad du finder på. Du er i hvert fald meget kreativ!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små ting