Martiny Podcast // Episode 03: Christina Barré

DIY Franks body scrub

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mette

Believe it or not, men denne body scrub er nok den bedste, jeg har prøvet til dato!

Vi skal lige tilbage til hele den der snak om, hvor meget man egentlig smider ud dagligt, som man faktisk kan genbruge til et andet formål. Jeg gør løbende, hvad jeg kan for at genbruge.

Det er gået op for mig undervejs, at kaffegrums er en gudinde, når det kommer til hudpleje. Denne body scrub har jeg testet hele ugen, og min hud skinner!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måske har nogle af jer hørt om ”Franks” coffee body scrub? Det er en virkelig god body scrub, som mange bruger. Desværre koster den ret meget, men guess what?! Det er lykkes mig at finde ingredienslisten, så jeg har forsøgt mig frem til at få det samme resultat, og det er lykkes. Jeg er rimelig begejstret, og vil næsten sige, at den her er bedre. Men måske det bare er tanken om, at man også undgår at smide ting i skraldespanden og det faktum, at den er MEGET billigere, der gør den liiiige lidt bedre ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

{ Hvad kan den hjælpe med? }
Scrubben kan hjælpe mod tør hud, strækmærker, cellulitis, eksem, akne og andre hudproblemer.

{ Hvordan bruger jeg den? }
Påfør scrubben ideelt 2-3 gange om ugen. Påfør i cirkulærer bevægelser, og brug så meget, du har behov for.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

{ Du skal bruge }
75 g malet kaffe (brugt fra kaffemaskinen eller ubrugt – det gør ingen forskel)
2 spsk. kogende vand
½ dl rørsukker
2 spsk. groft salt
6 spsk. mandelolie
20 dråber appelsinolie (for at dulme kaffelugten og for at tilføje C-vitamin)

Bland kaffe og det kogende vand. Rør det godt sammen til en stadig rimelig ”tør” konsistens. Tilføj nu sukker og salt og rør sammen igen.
Tilføj herefter mandelolien, rør rundt og afslut med nogle dråber af appelsinolie. Opbevar din body scrub i en lufttæt beholder.


Vil du se mere til Mette? Læs de tidligere DESIGN SUNDAY-indlæg her.

followme

   

10 kommentarer

 • Pernille F

  Hej Mette.
  Tak for scrubopskrift. Fedt aspekt du lægger på indlægget mht bæredygtighed. Jeg selv smider et par kaffefiltre med kaffegrums ud om dagen, og det løber jo virkelig op! Næste kaffemaskine bliver med indbygget filter af en art :) Jeg har overvejet at lave en kaffeskrub, men er nysgerrig omkring afløbet. Kan det klare kaffegrums flere gange om ugen?
  Med venlig hilsen
  Pernille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille,
   Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for, at du finder mit tip brugbart :-)
   Jeg vil ikke vurdere, at du skal bekymre dig om afløbet i denne sammenhæng. Der skal meget store mængder til, hvis du skal ende med at stoppe et afløb til, og jeg vil ikke mene, at det nærmest vil være muligt :-) Desuden bliver kaffen jo “fortyndet” med vand, så det vil flyde hurtigt igennem systemet – så no worries! Og tak fordi du også deltager lidt i kampen om at skåne miljøet :-) Ha’ en god søndag! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille F

   Tak for hjælpen, Mette. Det er jeg glad for at høre – Så ved jeg hvad kaffegrumsen fra morgenkaffen skal bruges på.
   God søndag! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Ville man kunne bruge denne scrub til ansigtet også? Jeg tænker at man nok skal undlade det grove salt, da det nok er lige groft nok for huden i ansigtet men ellers kan der vel ikke ske noget ved det?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Simone,
   Du kan eventuelt udelade den grove salt eller skære lidt ned på mængden. I så lille en mængde har det ikke nogen “negativ” effekt på min hud – og jeg har ret sart hud – men hvis du vil være på den sikre side, så synes jeg, at du skal udelade saltet :-) Jeg bruger den i ansigtet, som den er her :-) Jeg håber, det var svar nok.
   Ha’ en dejlig dag :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Tusind tak for svar, jeg vil helt sikkert kaste mig ud i projektet snarest muligt:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida V.R.

  Med brun sukker, mener du da farin?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ida,
   haha… Tusind tak for din kommentar. Det var vist lige en søndagssvipser fra min side – det er godt der er nogle, der er skarpe! Jeg mener rørsukker og ikke brun sukker, og jeg får lige Emma til at rette det ;-) Beklager!
   God dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har længe on-off brugt kaffegrums som bodyscrub, og det er virkelig lækkert. :)
  Der er dog to ulemper: Kaffegrums stopper afløbet mere end fx sukker og salt, da det ikke bliver opløst. Samtidig sviner det noget så gevaldigt, og jeg kan fjerne kaffegrums i min brusekabine flere dage efter, lige gyldig hvor godt, jeg skyller efter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marianne,
   Du har ret i, at det sviner ret meget. Jeg forsøger altid at stå nogenlunde på samme spot, når jeg bruger den ;-) Udover dét, så plejer jeg ikke at have bruseforhænget for, da det hænger ret så meget fast i forhænget…. Ret irriterende. Jeg har endnu ikke oplevet, at jeg har kunne tilstoppe mit afløb med kaffegrums, da det “fortyndes” meget, når det skylles ud samtidig med vandet, men hvad der ville ske, hvis jeg brugte det oftere, ved jeg selvfølgelig ikke. Tak for dit input, og ha’ en dejlig dag! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martiny Podcast // Episode 03: Christina Barré