Spørgerunde + (endnu) en Ganni-sag på tilbud

Hør lydbøger på farten

P1100679

Da jeg var yngre, læste jeg mange bøger. Jeg er datter af to gymnasielærer, så Den kroniske uskyld og Sofies verden blev placeret foran min næstetip, nærmest så snart, jeg havde lært at læse, og jeg slugte glædeligt alt fra chick-lit og Harry Potter til de større værker, mine forældre mente, var obligatorisk almen dannelse ;-) Siden slutningen af gymnasiet har mit læseri desværre været forbeholdt ferierne. Her går jeg så også all-ind og når nemt til sidste side af et par eller tre tykke mursten, men i hverdagene bliver det godt nok ikke til særlig meget. Jeg ville ønske, det var anderledes, men jeg ved godt, at det er min egen skyld, fordi der er andet, jeg prioriterer højere. Bloggen her eksempelvis :-)

Siden jeg begyndte at pendle i forbindelse med min praktik (hvilket jeg fortalte om i går), har jeg dog fundet en rigtig fin lille mellemvej, hvor jeg både kan få mit læseglade hjerte og min fyldte kalender til at spille sammen på bedste vis: Jeg er begyndt at høre lydbøger! Og jeg siger jer, det er SÅ smart! Da jeg før jul tog de daglige frem-og-tilbage-ture, stak jeg en god bog i ørerne, og pludselig fløj tiden af sted, mens jeg kunne strege flere af mine must-reads af listen. I starten købte jeg bøgerne enkeltvis, men det blev hurtigt blev en dyr fornøjelse, så da jeg for et par måneder siden blev introduceret for en dansk lydbogs-app, blev jeg mildest talt ret begejstret. Og nu lytter jeg bøgerne hver gang jeg skal fra et sted til et andet, om det så er fra København til Århus eller fra lejligheden og ud og handle ind.

Appen, jeg bruger, hedder Storytel, og jeg har fået lov til at dele oplevelsen med jer gratis i 30 dage. Ikke dårlig vel?!

Hos Storytel er der et stort udvalg af både e- og lyd-bøger, både engelske og danske, der udvides hele tiden. En af de smarte ting ved appen er, at man kan skifte mellem at lytte og læse bøgerne. Det benytter jeg mig personligt ikke af, men jeg kan forestille mig, at det ville være helt kanon, hvis man har en iPad. Bøgerne hos Storytel kan downloades til offline brug, og du kan downloade 5 bøger ad gangen, som du så kan lytte til eller læse (eller begge dele) uden internetadgang. Det er altså super smart til rejser, og jeg kan lige forestille mig at ligge og lytte til bøger på en hvid sandstrand ;-)

P1100697

For tiden lytter jeg til Jojo Moyes “Paris for One”, en sød, romantisk historie fortalt på engelsk. Bogen er tilpas ‘let’ til at jeg kan have den til at kører i baggrunden, mens jeg laver noget andet, mens der er andre bøger af den lidt tungere slags, jeg sætter på, når jeg bare trænger til at zone ud og lytte til en god fortælling. Bøgerne i appen er inddelt i lister, så man nemt kan finde det man leder efter – eksempelvis synes jeg, listen “bøger til hipsteren” er sjov at udforske ;-)

Hvis I har lyst til at prøve Storytel, kan I oprette en gratis bruger og modtage de 30 dages prøveperiode LIGE HER. Giv det et forsøg og se, om det er noget for jer. Måske I ender med at blive lige så store fans som jeg :-)

Udgivet i samarbejde med Storytel – sponsoreret indhold

   

14 kommentarer

 • Maria

  Hej Emma.
  Hvad sker der efter de 30 dage? Binder man sig til at betale de 99 kroner/mdr efterfølgende, eller kan man godt opsige sit abonnement efter de 30 gratis dage?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej du :-)
   Man kan sagtens opsige sit abonnement efter de tredive dages prøvetid.
   Der er altså ingen binding, og man behøver ikke blive betalende medlem, men man skal aktivt gå ind og afmelde sig, såfremt man ikke ønsker abonnementet fremover :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe T

  Jeg tænkte på om du kunne lave et hatte-indlæg? Måske hen mod foråret? Men i hvert fald et hvor du viser outfits med hatte og linker til nogen af dine ynglings hatte? Det vil gøre mig (og forhåbentligt flere) rigtig glade :)
  Du er god til det du gør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nan

  Kære Emma, omend lidt uden for temaet i dagens indlæg, har jeg lyst til at fortælle, hvor skønt det altid er med daglige indlæg og en semifast struktur og ramme for disse e.g. de nye ugentlige podcasts og de månedlige favoritter, ligesom dine videoer også er blandt mine yndlingser :-) Således blot et thumbs up på denne frostklare lillefredag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Taaak, søde du :-) Hvor er det bare dejligt at høre. TAK fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar. Den gjorde mig super glad :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg vil rigtig gerne høre hvilke bøger du kan anbefale :-) Både til læsning og lytning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er begyndt at gå til og fra studiet, hvor der er små 5 km hver vej – så havde tænkt på at begynde at lytte til bøger i stedet for at høre musik. Nu er der oprettet abonnement, og så glæder jeg mig til at komme i gang :)

  Sissechri.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej Emma,
  Tak for en rigtig god blog! Jeg bliver ofte inspireret af det du skriver – især den måde hvorpå du ambitiøst følger dine drømme.
  Jeg har dog en ting, der “går mig på”. Jeg synes ikke du tydeligt nok angiver, når dine indlæg er sponsorede. For mig går det ud over din troværdighed, og det er rigtig ærgeligt. Jeg ved ikke om du er klar over reglerne? Men for mig gør det en stor forskel at fx MM fra Twinpeaks er så klar omkring sponsoret indhold – det giver en troværdighed og respekt i forholdet mellem blogger og læser.
  Det er på ingen måde ment som et forsøg på at genere dig – men mere som en tanke fra en læser, der rigtig godt kan lide din blog, men som sætter pris på gennemsigtigheden. Forbrugerombudsmanden har udgivet flere råd, men det går jeg ud fra at du er klar over.
  En tanke fra en læser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej du :-) Det er bestemt ikke meningen, at det skal være sjult, når indhold er sponsoreret – og det vil jeg heller ikke mene, det er. Er det fordi, du mener, at jeg bør skrive “sponsoreret indlæg” som det aller første i indlægget, du skriver denne kommentar, eller hvad er det, du gerne vil, jeg skal ændre?

   Hvis du ser mit sidste sponsorerede indlæg, jeg udgav i går, er det meget tydeligt, at indlægget er et betalt samarbejde, og det synes jeg også gælder det ind, du har kommenteret her :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Tak for dit svar! Jeg er uenig i at ovenstående indlæg er tydeligt nok omkring at det er sponsoreret. Jeg kan se at du linker til Storytel, og på den måde måske regne ud at du har modtaget betaling for det. Men det er først til slut i indlægget at det fremgår at det er sponsoreret – og det er til at overse. Jeg havde nok som læser foretrukket at det stod i starten af indlægget. Men det er blot en tanke, Emma, og du må jo gøre som du selv finder bedst. Jeg er måske pernitten omkring den slags, men det kommer sig nok af, at jeg virkelig sætter pris på den gennemsigtighed nogle bloggere (nu nævnte jeg selv Twinpeaks før) har omkring sponsoreret indhold. Som sagt: tak for dit svar og tak for en god blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Det er helt cool, at du skriver :-) Jeg tager meget gerne mod respons, og som sagt er det på inhen måde meningen, at man skal kunne være i tvivl. Jeg synes bare sommetider, det kan ødelægge et indlæg, hvis dét, at det er sponsoreret, fylder mere end det egentlige indhold… Jeg ved ikke, om det overhovedet giver mening, men jeg er så kritisk omkring, hvilke sponsorerede indlæg, jeg siger ja til, at de ofte bliver til helt normale indlæg for mig, som jeg ville have skrevet, om jeg fik betaling eller ej. Til dette indlæg, eksempelvis, har jeg testet Storytel i flere måneder, og er blevet super glad for det, så jeg tænker ikke “jeg får penge for at skrive det her”, når jeg sidder ved tasterne. Det er i langt højere grad noget, jeg deler, fordi jeg oprigtig synes, det er et fedt produkt, og derfor glemmer jeg måske somme tider at råbe “SPONS!!” højt nok. Og det beklager jeg selvfølgelig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Tak for dit gode svar! :) Det er en god fornemmelse som læser at kunne komme med kritik og blive taget alvorligt. Og jeg glad for at det virker til at du forstår, at jeg netop synes din blog er rigtig god (og det kunne jeg også have skrevet en lang kommentar om, bl.a. hvor meget jeg har nydt dine Berlin-guides fx) – men det blev så noget andet det kom til at handle om. Det var fint at læse din holdning til indlægget om Storytel – det uddyber for mig hvad der ligger bag dine valg af sponsoreret indhold. Jeg kan godt forstå hvad du mener med at det er irriterende, at der ligesom råbes “spons”, når man egentlig oprigtigt kan anbefale et produkt – men problemet er nok, at når det er reklame, og der er penge indblandet, fylder det i baggrunden uanset hvad, og så kan man ligeså godt melde det ud fra start. Men det var rigtig godt at høre dine tanker – det giver en form for tryghed at vide, hvordan du selv stiller dig til den slags (fx ved nøje at udvælge ting, som du ved, at du kan anbefale). Og så må du have en rigtig god dag og jeg vil tilbage til min eksamen ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Selvfølgelig bliver kritik taget alvorligt :-) (hvis det er skrevet i en ordentlig tone, selvfølgelig)

   Jeg tror, at vi begge forstår hinanden, så lad os lukke den her. Jeg lover, at jeg nok skal være ekstra opmærksom på det i fremtiden, og skrive det tidligere i indlægget – på en lidt mere sexy måde end “SPOOONS!!”, når det kan lade sig at gøre ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Og held og lykke med eksamen du!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spørgerunde + (endnu) en Ganni-sag på tilbud