Små (og en rigtig træls) ting

Quinoasalat med ristet blomkål, mozzarella, sprød skinke og honning-sennepsdressing

P1040295

Mødt min nye yndlingssalat! En mægtig, mættende og über-lækker quinoasalat, profyldt med jenne gur sager, som min Oldemor ville have sagt. Salaten er af den slags, man sagtens kan serverer som et måltid i sig selv, men du kan naturligvis også serverer noget andet til. Jeg kan især forestille mig, at kylling, ville være godt.

P1040246P1040309

Lad mig prøve at opremse nogle af salatens ingredienser, og se så, om mundvandet ikke begynder at løbe lidt: Sprøde, lune blomkålsbuketter, letknasende quinoa, masserede grønkålsblade, søde vindruer, mozzarella, letrøget, sprødstegt serranoskinke, og en ude-af-denne-verden-lækker honning/sennepsdressing.

Lykkedes det? Løber mundvandet? Det gør mig, og jeg får lyst til at komme salaten på menuen igen allerede i aften ;-)

P1040210

P1040221P1040285

Salatens hemmelighed, dét der gør den så god, er dressingen. En nok ikke ligefrem super-sund, men ufattelig lækker honning/sennep dressing, der er simpel og hurtig at fremtrylle, og som kan få alle grøntsager til at smage syndigt godt.

P1040313P1040235

Hvis du vælger at lave salaten, har jeg lige et par tips til valg af ingredienser, du skal have med på vejen: 1) De små, fine mozzarellakugler i salaten kan du sagtens erstatte af almindelig mozzarella revet i mindre stykker. 2) Hvad gælder vindruerne, vil jeg anbefale dig at købe de mindste, du kan finde (hvis du køber økologiske), for så er der størst sandsynlighed for, at du slipper for sten. Er dine druer store, synes jeg, det smager bedst at halvere dem, inden de drysses over salaten. 3) Brug gerne sort quinoa til salaten i stedet for almindelig, da den knaser og popper let i munden, og 4) Brug en god rigtig mayonnaise til dressingen – ikke sådan en kridhvid, fast variant, men en, der minder om en hjemmelavet mayo. Du kan selvfølgelig også lave din egen. Det er slet ikke svært, og du kan finde en nem opskrift i min kogebog. 

P1040240   P1040198P1040263

{ Ingredienser til 2 personer som hovedmåltid / 4 personer som tilbehør }
1 blomkål
Salt
1 spsk. olivenolie
2 dl quinoa (gerne sort)
1 tsk. salt eller 1 boullionterning
6 dl vand
100 gram grønkål, stik fjernet
75 g serranoskinke
1 lille rødløg
1 håndfuld røde vindruer
125-150 g mozzarella (gerne minikugler)
{ Honning-sennepsdressing }
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
Salt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 175 grader.
Rengør blomkålen, og skær hovedet ud i buketter og skiver på 1 cm. Vend dem i oliven olie, og fordel dem på en beklædt bageplade. Drys let med salt, og sæt pladen i ovnen i cirka 30 minutter, indtil blomkålen er gylden og sprød i overfladen.

Skyl quinoaen, så du fjerner den bitre smag. Kog den i letsaltet (eller boullion-) vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres, og lad den derefter køle en smule af. Imens kan du tilberede resten af salaten.

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Hak grønkålsbladede groft, og kom dem i en skål. Dryp 2 spsk. dressing over, og massér kålen, indtil bladene bliver bløde. Stil skålen til side.

Fordel serranoskinken på en beklædt bageplade, og sæt den i ovnen indtil blomkålen i 5-10 minutter, indtil den er sprød. 

Tilsæt den kogte, lune quinoa til grønkålen, og vend rundt. Skær rødløget i tynde skiver, og vend det i skålen sammen med vindruerne. Vend dernæst de ristede blomkålsbuketter og mozzarellakuglerne i salaten, og kom det hele over på et salatfad eller i en serveringsskål. Fordel knæk af den sprøde serranoskinke over salaten, dryp med et par spsk. af dressingen, og servér. Sæt gerne resten af dressingen på bordet i en skål, så man selv kan dryppe lidt ekstra over efter behov. Salaten smager både godt lun og kold. 

followme

   

7 kommentarer

 • Nøj den ser lækker ud .. den bliver jeg altså nødt til at lave. Tak for inspirationen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie H

  Den salat ser virkelig lækker ud, jeg glæder mig til at afprøve den.
  Dine billeder er virkelig blevet flotte på det sidste, det er en fornøjelse at se på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmm. Nogle gange ville jeg virkelig ønske, at det var dig som stod i mit køkken – dagligt! ;)
  Jeg har lige fået din kogebog hjem i dag, og jeg glæder mig allerede meget, til at eksperimentere med diverse skønne salater.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke G. Lange

  Salaten er lige lavet og spist og ih hvor den smagte godt:-)
  Glæder mig meget til din næste kogebog kommer på markedet…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små (og en rigtig træls) ting