DIY Franks body scrub

Tre sunde madpakke-salater på under 9 minutter

I dag har jeg et sjovt og lidt anderledes sponsoreret indlæg til jer. Sådanne samarbejder, hvor jeg føler, det er win-win-win for både mig, jer og de virksomheder, jeg arbejder med, er et af de typer indlæg, jeg aller bedst kan lide at lave :-)

Idéer til sunde og gode madpakker bliver ofte efterspurgt, når jeg udgiver mine “En dag i mad”-indlæg. Så da jeg blev spurgt af Huawei, om jeg ville deltage i deres 9 minute challenge, og tage imod en udfordring, der gik ud på at lave en sund madpakke på under 9 minutter, blev det et stort og rungende JA. Jeg var nemlig ikke et sekund i tvivl, at det ville være super skægt og relevant, for både mig og jer.

Huaweis udfordringen er inspireret af fodboldspilleren Robert Lewandowski, som formåede at score 5 mål på 9 minutter i en fodboldkamp. Nu er det ikke ligefrem fordi, jeg ved suuuper meget om fodbold (hvad er offside?!?!), men jeg kan godt gennemskue, at det er en temmelig imponerende præsentation. Dét synes Huawei også, og derfor har de valgt at lave en ny kampagne ved navn Make It Possible og bruge Lewandowski som frontfigur.

Skærmbillede-2016-01-17-kl.-10.21.00

Måske mener du, at en mættende, sund, fyldig, frisk og hjemmelavet salat er en alt for overskudsagtigt madpakke, du på inden måde kan finde tid at fremtrylle i dit travle program? Well… Det er noget vrøvl! Og for at bevise det, besluttede jeg mig for, at jeg ikke bare ville lave én frokostsalat men tre styks – alle sammen på under 9 minutter.

Da jeg trykkede start på uret på den fine Huawei P8, var jeg lidt nervøst for, om jeg ville kunne nå det. Det viste sig dog heldigvis, at udfordringen slet ikke var så svært. Hvis du ikke tror på mig, kan du trykke play og se mig fremtrylle en super-sund madpakke (der ikke består af rugbrødsmadder) på ingen tid her under :-)

I videoen laver jeg en hurtig råkost på gefühl, og forvandler dem til lækre måltidssalater. En vegetarisk, en vegansk samt en med laks.

Som base for mine frokostsalater, jeg skal have med på farten, laver jeg som regel en råkost. Det mætter dejligt, og rodfrugter og kål har vi masser af i Danmark til virkelig billige penge. Tricket er at bruge få minutter på at lave en stor portion råkost (måske når du alligevel er i gang i køkkenet?), hvorefter den kan holde sig frisk og lækker i køleskabet hele ugen. Det eneste, du skal gøre de følgende morgener, er så at tilføje topping til råkosten, før du skal ud af døren. Her er rester fra aftenen forinden kanon, men stort set alt går an, så længe du husker at tilføje protein og fedt, så salaten mætter dejligt og længe. Hvis du ikke tror, du kan blive mæt af salaten, kan du altid hapse en grovbolle eller en skive rugbrød med på farten også :-)

Her under får du grundopskriften på den råkost, jeg kalder min “køleskabsråkost”. Det er en af opskrifterne fra frokostkapitlet i min næste kogebog “Herlig & ærlig mad”, som I har fået lov til at få en lille smagsprøve på. Der burde være nok til en 5 store portioner, altså en hel uge i madpakker, og den bliver nærmest bare bedre dag for dag. Hvis du bruger 9 minutter på at bikse råkosten sammen første dag, tager det kun to minutter de næste :-)

Køleskabsråkost – Grundopskrift
½ kg kål (eksempelvis et spidskål, ½ rød- eller hvidkål)
½ kg rodfrugter (eksempelvis gulerødder, rødbeder, pastinak, knoldselleri)
1 stort æbler
1 stort rødløg
1 håndfuld friske krydderurter (eksempelvis persille, mynte, basilikum, oregano, koriander)
Vinaigrette
½ dl olivenolie
½ dl æblecidereddike (eller anden eddike, citron- eller limesaft)
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt & friskkværnet peber

Riv kål, rodfrugter, æbler og rødløg groft eller fint, alt efter hvad du synes om, ved hjælp af en foodprocessor. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen i en dressing shaker, og hæld dressingen over råkosten. Vend rundt, og opbevar råkosten i køleskabet i op til 5 dage.

Ideer til salatfyld…
1) Avocado, varmrøget laks, spinat
2) Butterbeans, græskarkerner, ruccola,
3) Edamamebønner, agurk, pesto
4) Linser, feta, hørfrø

Udgivet i samarbejde med Huawei – sponsoreret indlæg 

followme

   

10 kommentarer

 • Astrid

  Jeg må lige sige at det her måske er et af de mest brugbare sponsorerer indlæg, jeg nogensinde har læst. Og din podcast er rigtig fed indtil videre. Læser altid med, kommenterer aldrig, men blev så begejstret for dit råkosttip, at jeg måtte dele det! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej Astrid :-) Hyggeligt med en kommentar fra dig :-) Tusind tak for dine pæne ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan! :) Sjov challenge.

  Du ser super godt ud :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det ser alt for lækkert ud. Tak for inspiration til nye salater.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Tak for et godt sponsoreret indlæg som er brugbart og i din ånd.
  Jeg glæder mig til at prøve opskrifterne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Lækkert med lidt inspiration til madpakken! Det er altid en udfordring at finde på noget lækkert at have med på farten – skønt :-) Jeg tænkte dog på hvordan man laver det nemmest muligt i tilfælde af at man ikke har en foodprocessor. Er det ganske enkelt bare med en gammeldags helt almindeligt rivejern? :-) Har btw. lige fået din kogebog i fødseldagsgave og jeg er SÅ glad for den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hvor er det dejligt at høre, Louise :-) Og ja, det er desværre at gå i sving med rivejernet. Det tager jo lidt ekstra tid, men hvis du laver nok til flere dage, kan det alligevel være smart :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Franks body scrub