Sød kartoffel-fritter med feta-dip

1 UGE I MIT LIV #2

Godmorgen alle sammen :-)

Der er ofte folk i kommentarfeltet, der spørger ind til, hvordan en ‘normal’ dag ser ud for mig. Hvordan, jeg får det hele til at hænge sammen, og om jeg kan give nogle råd til den dersens work/life-balance. Lige netop balance, ved jeg stadig ikke, om jeg har opnået (og om jeg nogensinde gør), men jeg vil gerne dele ud af, hvordan jeg strukturerer min kalender, så jeg kan nå alt det, jeg gerne vil – alt fra at passe min lille virksomhed til hyggelige venindeaftaler og at lange gåtur med min kæreste.

Da jeg delte ‘en uge i mit liv‘ sidste år, var ordene inspirerende, spændende, sjovt, fedt, cool, rart nogle af dem, I smed min vej. Derfor vil jeg i dag gentage succesen og give jer indblik i, hvad jeg brugte sidste uge på, dag for dag. Og så får I endda også vores madplan oven i hatten denne gang :-)

Jeg har naturligvis rundet lidt og op ned her og der, men dagbogen nedenfor giver et ret godt billede på, hvordan mine uger ser ud i øjeblikket – ret anderledes fra november, da jeg stadig pendlede frem og tilbage fra København. I vil opdage, at jeg stadig står tidligt op og går tidligt i seng, at jeg drikker OK meget kaffe, og at jeg sjældent laver ‘ingenting’. Mange af jer vil nok synes, at mine dage er for proppede, men det fungerer for mig, og jeg er glad. Husk, at min eneste egentlige forpligtigelse er mit studie (ud over at jeg selvfølgelig skal være en god kæreste, veninde, datter, søster…). Jeg har ingen børn, intet job i klassisk forstand, og kun en lillebitte lejlighed, der tager 5 minutter at gøre ren. Derfor nyder jeg, at jeg i denne periode af mit liv har masser af frihed til at strukturere min tid, præcis som det passer mig – og det betyder, at jeg tager mig tid til at arbejde løs på bloggen og mine små projekter, hvilket for mig er noget af det fedeste, jeg kan give mig til.

P2130854

{ mandag }
05:30 Står op og løber 7 km, og får tankerne på plads til en ny uge.
06:30 Mediterer i 10 minutter
06:45 Tager et bad og gør mig klar
07:00 Drikker kaffe og planlægger to blogindlæg
09:00 Spiser morgenmad foran computeren
10:00 Mødes med min studiegruppe
12:30 Cykler forbi posthuset
13:00 Spiser frokost, og scroller gennem instagram
14:00 Cykler hjem til Mette. Vi arbejder på at gøre vores kalender klar til tryk.
17:30 Kører forbi KIWI, og bruger alt for længe på at stå i kø.
18:00 Hjemme igen! Pakker ud og rydder lidt op lejligheden
18:30 Laver mad med Simon (kebabsalat med en rest hjemmelavet lamme-shawarma)
19:30 Sims tager ned og træner, og jeg arbejder i sofaen.
20:00 Laver de sidste rettelser til min næste kogebog
22.00 ZzzZzzzZzzz

{ tirsdag }
05:30 Står op og løber 5 km
06:20 Laver lidt yoga-morgenstræk på stuegulvet
06:30 Går i bad og gør mig klar
06:45 Har en lille tøjkrise over et par nye kasse-bukser
07:00 Konkluderer, at bukserne er for lange, og laver kaffe.
07:05 Sætter mig foran computeren, og svarer på mails
07:45 Drikker en kop kaffe sammen med Simon
08:00 Pakker en gave ind
08:15 Laver madpakke og pakker min taske
08:40 Ud af døren og afsted
09:00 Spiser en hyggelig fødselsdags-brunch for en studieveninde
11:30 Vi cykler alle op på Journalisthøjskolen
12:00 Første undervisning i virksomhedsøkonomi. Bom!
15:00 Cykler ned i byen, og køber nogle småting i helsekosten.
15:30 Mødes med Julie til en kop kaffe
17:00 Cykler hjem
17:15 Læser et par blogs ved spisebordet
17:30 Tester to opskrifter til min dessertbog
18:30 Laver aftensmad (æggekage-delux med rodfrugter og hjemmelavet pesto)
19:00 Jeg drikker et lille glas rødvin og Sims spiller guitar, imens maden er i ovnen
19:15 Dinner is serverved!
20:00 Vi arbejder på hver vores computer i hver ende af sofaen
21:00 Tid til smagsprøver på kogebogstesterierne ;-)
22:00 ZzzzZZzzzzZzz

{ onsdag }
05:30 Står op og laver yoga på stuegulvet
06:30 Går i bad og kommer i tøjet
07:00 Drikker en kop kaffe og skriver et blogindlæg
07:40 Spiser morgenmad sammen med Simon
08:20 Cykler op på studiet
09:00 Skoledagen starter
16:00 Friii! Cykler hjem til min søster
16:15 Johanne laver kaffe + lægge mine nye kassebukser op
17:40 Cykler ned til Chidos og mødes med højskoleveninder
18:15 Vi cykler hjem til min veninde og spiser meximad
21:00 Tak for i aften – jeg cykler hjem
21:30 Rydder lidt op i lejligheden, og laver to-do-liste til i morgen
22:00 ZzzzzZzzzZzzzzZzZzZzzz

P2130853

{ Torsdag }
05:30 Står op og løber 7 km
06:45 Går i bad og kommer i tøjet
07:15 Laver madpakke og pakker taske
07:30 Støvsuger lejligheden imens Simon laver havregrød
07:40 Spiser morgenmad
08:00 Drikker en ekstra kop kaffe med Sims
08:20 Cykler afsted
09:00 Studietid!
16:00 Cykler ud og købe ind + på posthuset
16:40 Slapper af i sofaen med lidt bloglæsning
18:00 Simon kommer hjem + Besøg af Katrine <3
18:10 Jeg laver aftensmad og vi drikker lidt vino
19:00 Dinner is served (solgule kokoslinser med blomkålssalat)
20:00 K og Sims nørder designbøger, og jeg vasker op
21:30 Katrine tager hjem
22:00 ZzzzZzzzZzz

{ Fresdag }
05:30 Godmorgen! Yoga + meditation på stuegulvet
06:30 Gør mig klar og kommer i tøjet
07:00 Laver kaffe og svarer på mails med computeren
07:45 Spiser morgenmad foran computeren
08:20 Cykler afsted
09:00 Studie!
14:00 Weeeekend! Cykler hjem.
14:30 Drikker en kop kaffe i sofaen + læser blogs
15:30 Simon og jeg går en lang tur i solskinnet
17:30 Hjemme igen. Slapper af på sofaen
18:15: Gør mig date-klar
18:45 Vi ind mod byen
19:00 Tapas + vin på Plan B
20:30 Cykler halvtipsy hjem
23:00 ZzzzzZzzzzZzzzzZzzz

{ Lørdag }
07:00 Vågner 

07:15 Uploader denne uges podcast
07:30 Drikker en kop kaffe foran computeren
08:00 Løber 8 km
09:00 Tager et bad, mens Simon laver morgenmad
09:30 Mad med Mads & monopolet i baggrunden
10:00 Jeg skriver huskeseddel og rydder op i lejligheden 
11:00 Vi går en tur på Ingerselv marked + skyder outfit-billeder
14:00 Hjemme igen. Tid til frokost
14:30 Jeg går i køkkenet for at teste opskrifter til dessertbogen
18:00 Endelig done. 2 mislykkede opskrifter og 2 vellykkede
18:10 Jeg retter manus til en bog, jeg er redaktør på + drikker et glas rød vin
19:00 Tid til at lave aftensmad
20:00 Sims vasker tøj, og jeg dækker bord
20:10 Dinner is servered: Spidskålswraps med falafler
21:00 Vi hænger vasketøj op + ser en Netflix-dokumentar
22:30 ZzzzzZzzZzzzZzzz

{ Søndag }
06:00 Vågner

06:10 Retter manus, imens Simon stadig sover
08:00 Spiser morgenmad foran skærmen
09:00 Løber til yoga
09:30 1,5 times svedig astanga. Go!
11:00 Hjemme igen. Går i bad
11:30 Redigerer første kapitel af manuset færdigt
13:30 Spiser frokost med Simon
14:00 Skriver et blogindlæg
14:30 Simon og jeg går en tur forbi DOKK1 og låner bøger
15:45 Jeg redigerer blogbilleder og får en cappuccino fra Simons kaffebar ;-)
17:00 Taler i telefon med mor + søster + søster
18:15 Simon lægger tøj sammen, jeg laver mad.
19:00 Dinner is served! Bønnebøffer med en boghvede-kålsalat.
19:45 Simon vaskser tøj, og jeg tager opvasken.
20:15 Jeg skriver opskrifter til dessertbogen
21:20 Vi ser den sidste halvdel af Netflix-dokumentaren
22:00 ZzzzzZzzzZzzzZzzz


Det var min uge. Forhåbentlig synes I, at indlægget her var hyggeligt, underholdende og/eller inspirerende. Hvis det er en noget, jeg gerne må gentage, må I endelig råbe højt i kommentarfeltet. Så skriver jeg gerne dagbog til jer en anden gang :-)

 

followme

   

25 kommentarer

 • Nicoline

  Super hyggeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw, kæmpe respekt for at du står op kl 5.30 for at løbe! Jeg er selv i gang med mit speciale i øjeblikket og kommer først ud af sengen kl 9 :P
  http://cammi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvem pokker støvsuger da også klokken 7.30 om morgenen?! :O :D Haha. Det er imponerende hvor meget nogle mennesker kan få for hånden inden andre (jeg selv inklusiv i den gruppe…) overhovedet har fået øjne ;) Til gengæld er jeg ret produktiv efter du er gået i seng. Jeg gad godt være A-menneske, men er nok ret meget B-menneske. Specielt nu hvor vi er ude at rejse. Her er vores døgnrytme helt hen i vejret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Dejligt med denne slags indlæg, og rigtig inspirerende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inspirerende som altid :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise J

  Mega hyggeligt og inspirerende! Nu føler jeg virkelig, at jeg laver nada til hverdag, haha :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Omg. Jeg vil gerne have din energi!!!! :) Måske det netop er det faktum at du formår at stå op og ud at løbe, må give god energi!
  Men hvor er det vlldt at du står så tidligt op, vågner du altid af dig selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes både, at indlægget her er hyggeligt og inspirerende! Du formår virkelig at få noget ud af dine dage – og det lyder simpelthen til, at du generelt har nogle dejlige dage med masser af energi (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Al respekt for at Simon formår at tage til træning 19.30 efter aftensmad. Dét havde jeg ikke rygrad til. :p glæder mig til den uge jeg indgår i din kalender. ;) altså ikke som i på bloggen..du ved hvad jeg mener?! :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Haha, det vil jeg sige videre til ham, så han også får lidt credit ;-) Og jeg ved, hvad du mener søde. Forhåbentligt bliver det snart :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Dejligt og inspirerende! Hvilke(n) rute løber du i Aarhus. Kunne godt bruge rute-inspiration ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Nu hvor det stadig er mørkt, løber jeg som regel inde i midtbyen, hvor der er trafik og mennesker, så jeg føler mig tryg :-) Ellers elsker jeg at løbe langs vandet eller i Risskov :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Har I slet ikke pensum på journalisthøjskolen? :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Ikke særlig meget lige i det forløb, vi har i øjeblikket :-) Lige nu består timerne hovedsagligt af gruppearbejde. På andre tidspunkter har jeg et kæmpe pensum og få dage på skolen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Emma!
  Jeg misunder dig for at være god til at prioritere. Det virker som om, du når det hele.

  Men hvornår læser du og forbereder dig til undervisning på studiet? Er det, når du er på studiet? Læser du aldrig hjemme eller på café?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej Mette :-)

   Jo, det gør jeg bestemt, men det er meget i perioder. Nogle gange er pensum kæmpe stort, men så har vi til gengæld ikke så mange 9-16 dage på studiet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Du er godt nok ret sej!! Jeg misunder virkelig, at du får så meget ud af dine dage :-) Det virker som om du har helt styr på den der balance!! Og så kan man jo få helt dårlig samvittighed, når man selv brugte hele dagen i går på sofaen og Netflix ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Haha, det skal du ikke have. Sådan nogle dage skal der jo også være plads til, når man har brug for dem :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Hyggeligt og rart indlæg! Meget gerne flere af sådanne fremover :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dette er virkeligt et skønt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Sikke det du når! det er imponerende, synes jeg ;) Jeg undrer mig lidt over, at du ikke umiddelbart (og i denne uge ;) ) bruger mere tid på dit studie? Jeg læser selv statskundskab og har undervisning/er på læsesal hver dag fra 8-15 min. i alle hverdagene. Hvornår pokker når du at læse? :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej du :-)
   Alle mine uger er meget forskellige, og derfor bruger jeg sommetider ikke så meget tid på studiet, mens jeg andre dage bruger mere end hvad, der svarer til et fuldtidsjob. I denne uge havde vi korte og intensive “workshop”-dage, og der var ingen læsning ved siden af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Det giver mening! Generelt er jeg lidt interesseret i at høre, hvilke tanker du gør dig om det at studere. Altså hvordan din tilgang er til det? Det er noget, jeg selv funderer meget over. Altså hvilken ‘type’ studerende, jeg har lyst til at være, og hvordan jeg synes, at studiet skal fylde i mit liv. Giver det mening? Hvis du har lyst, ville jeg være meget interesseret i at høre dine egne tanker om dit studie din balancering mellem arbejde og studie – du beskæftiger dig vel om noget med ’studierelevant arbejde’ alle døgnets timer? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Uha, det er svært at svare på her – det er jo lidt et større spørgsmål. Jeg har snakket en del om det i mine spørgerunder. Har du set dem? :-) Ellers vil jeg gerne tage det op igen på et andet tidspunkt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] til dette indlæg er tyvstjålet fra Emma Martiny og flere andre bloggere har også fundet inspiration til at skrive om fx. en uge i deres liv (se […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sød kartoffel-fritter med feta-dip