Links I like #Week05

3 pizzatoppings + hurtig tomatsauce

Tidligere på ugen delte jeg opskriften på den lækreste (og ret så sunde) pizzabund med jer, og nu er det så blevet tid til, at vi skal have noget fyld på bundene. Ikke at jeg tror, I har haft forbagte pizzabunde til at stå og vente på, at jeg fik mig snøvlet sammen til at skrive dette indlæg (haha!), men I ved, hvad jeg mener ;-)

P1290172

Fredag er jo slet ikke et dumt tidspunkt at dele noget pizza-relateret. Jeg tror i hvert fald ikke, jeg er alene om at synes, at ugens sidste hverdag hellere end gerne må afsluttes med italiano-vibes, rødvin i glasset og et par eller femten sprøde pizza slices. Og hvis det så endda er af den hjemmelavede variant, tilberedt med ro tid og hjælp fra en rar køkkenpartner, er det lige før, selvforkælelses-barometeret sprænger skalaen.

Fyldet på de tre pizzaer af nogle af mine yndlingsvarianter: Den helt klassiske med parmaskinke, mozzarella og ruccola. Den lidt mere vovede men ih-åh så lækre med aubergine, god krydret pølse og chili-oregano. Og den veganske med smagfuld pesto, kartoffel og artiskokhjerter. Det gode ved pizza er, at man ikke skal vælge, men kan hapse et stykke af hver.

P1291231

Først vil jeg dele en nem “snyde” tomatsauce, jeg ofte benytter mig af, når jeg ikke har tid (=lyst) til at lave min egen – og det er ret ofte. Nej, den er ikke helt så god som en tomatsauce, der har fået lov til at stå og simre i timevis, men den er bedre (og med langt færre E-numre) end de færdig varianter, man kan købe på glas, og lyn-hurtig at trylle frem.

P1291248

{ Nem pizza-tomatsauce til 3 pizzaer }
1 dåse hakkede tomater
140 g tomatpuré
2 tsk. hvidløgspulver
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
Friskkværnet salt & peber

Rør alle ingredienserne sammen i en skål…. That’s it!


P1290026P1290040

Klassiskeren med parmaskinke & rucola
Tomatsauce
1 pakke frisk mozzarella
6-8 skiver parmaskinke
1 stor håndfuld rucola
Lidt frisk basilikum

Smør den forbagte bund med tomatsauce, og riv mozzarellaosten over i mindre stykker. Sæt pizzaen i ovnen i cirka 20 minutter, indtil osten er smeltet, og bunden er sprød. Top med parmaskinke, rucola og baslikum, og servér.


P1290004P1290012   

Vegansk kartoffelpizza med pesto & artiskok
2-3 spsk. pesto
2 mediumstore kartofler
5 artiskokhjerter fra dåse

Smør den forbagte bund med pesto. Skrub kartoflerne rene, og høvl dem i tynde skiver med en kartoffelskræller. Dræn vandet fra artiskokhjerterne, og halvér dem. Fordel kartoffelskiver og artiskokhjerter over pizzaen, og bag den i cirka 20 minutter, indtil bunden er sprød og kartoffelskiverne let sprøde. 


 

P1290046P1290065 

Pizza med aubergine & spicy pølse
Tomatsauce
1 lille aubergine
1 pakke frisk mozzarella
Krydret, god oksespegepølse
Chili-oregano

Smør den forbagte bund med tomatsauce. Skær auberginen i tynde skiver, og placér dem i et lag over bunden. Riv mozzarellaosten over i mindre stykker, og fordel dem over pizzaen. Sæt den nu i ovnen i cirka 20 minutter, indtil osten er smeltet og pølserne let sprøde. Top med chili-oregano, og servér. 


 P1290162

Hav en skøn fredag alle sammen – om den involverer pizza eller ej :-)

followme

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Links I like #Week05