#BDgalla outfit

Den bedste pizzabund (glutenfri, fuldkorn, vegansk)

P1291338

“Skal vi lave pizza i aften”, spurgte jeg Simon i sidste uge. Det var fredag, og da jeg skulle tilbringe hele weekenden i København, havde vi aftalt at bruge aftenen på en date-night-in med god rødvin, netflix og chill (høhø..). “Det kan vi godt. Men så skal det være med den bund, du lavede i sidste uge”, lød svaret, og jeg trak straks på smilebåndet – både fordi, jeg ville få stillet min pizzatrang, men også fordi efterspørgsler efter at få serveret en af mine opskrifter igen, er et af de bedste komplimenter, jeg kan få.

P1291330collage03

Pizzabuden her er altså Boyfriend-Approved, men det, der gør den til en vinder hos mig, er, at den er glutenfri, og derfor ligger virkelig rart i maven. Igen oppustede pizza-maver her, næh-nej. Hvad end du spiser glutenfrit, eller bare synes, det er rart med en lettere type brød som alternativ fra tid til anden, er jeg dog sikker på, at du vil synes om bunden. Det er i hvert fald Simons dom, for selvom han er næsten altædende, proklamerer han også, at pizzaen her mætter hurtigere og på en langt mere behagelig måde, end dem, vi sommetider henter fra yndlingspizzeriaet.

collage01P1291231  collage02   

Endnu en fordel ved opskriften er, at dejen er 100% fuldkorn og propfyldt med fibre. Den smager dog nærmest præcist som en kridhvid hvedebund, og jeg vil vove at påstå, at de fleste ikke vil kunne smage forskel, hvis de ikke ved besked om ingredienslisten. Her er altså på ingen måde tale om en stenhård, tør speltbund eller noget i den dur, men en luftig, sprød og sej pizzabund. Dejen er hurtig at røre sammen og bliver super smidig, så pizzaerne er nemme at rulle ud og flytte rundt på. Jeg har også eksperimenteret lidt med at bruge dejen til pizzasnegle og lignende også, og det fungerer også helt kanon, så den opskrift må jeg dele med jer inden længe.

collage04

P1291248 P1291255P1291291

Opskriften i dette indlæg er blot på pizzabunden, men senere på ugen deler jeg tre forskellige forslag til pizzafyld samt en “snydeopskrift” på en god, hjemmelavet tomatsauce.

En sidste lille note, I kan bide mærke I, er, at opskriften vegansk. Jeg ved jo, at der er en del af jer, der har streget alle animalske produkter fra jeres kost, og I kan altså sagtens spise pizzaen også, så længe I blot tilpasser fyldet til jeres ønsker og behov.

P1291281    

Glutenfri fuldkornspizzadej // 3 store pizzaer til 3-4 personer
4 spsk. fiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller – den gule pakke)
200 g boghvedemel (vælg fuldkorn)
100 g majsmel (vælg fuldkorn)
100 g rismel + mel til udrulning (vælg fuldkorn)
1 tsk. salt
1/2 dl + 2 spsk. olivenolie
8 dl lunken vand

Tænd ovnen på 200 grader. 
Bland fiberHUSK, boghvede-, majs og rismel samt salt i en skål, og bland det sammen. Tilsæt olivenolie og vand, og rør hurtigt dejen sammen, så du undgår for mange klumper. Bliv ved med at røre, indtil dejen samler sig, og begynd derefter at ælte den med hænderne på et meldrysset bord. Del dejen i tre, og ælt hver del grundigt, indtil dejen bliver smidig og uden klumper.
Rul hver del ud, så du får 3 store pizzaer. Du kan lave dejen så tyk eller tynd, som du kan lide.
Placér hver pizzabund på en beklædt bageplade, og prik små huller med en gaffel, så bundene ikke hæver for meget op i ovnen. Pensel hver bund med et tyndt lag olivenolie – det gør, at de bliver ekstra sprøde i overfladen.
Forbag nu pizzabundene i cirka 20-30 minutter, alt efter deres tykkelse, indtil de bliver let gyldne og sprøde. Top pizzaerne med dit ønskede fyld, og bag dem så igen i yderligere 15 minutter, indtil bunden er sprød og fyldet klar. 

P1291303

followme

   

14 kommentarer

 • Lulle

  Wow hvor ser det lækkert ud!
  Jeg lavede pizza i går, desværre, så nu går der nok en uge eller 2 før jeg får muligheden for det igen. Men så må din opskrift klart afprøves. Lækre og sunde alternativer er fedt, og især når det slet ikke virker så “helseagtigt” :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser så lækkert ud!
  Hvad er det hvide, som er ovenpå pizzaen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hihi, jeg kan altså ikke lade være med at trække på smiletbåndet over et manglende ‘r’: … og pik små huller… ;)
  Derudover lyder det så lækkert – den opskrift skal klart prøves :) Tak for evigt god inspiration, glæder mig til din anden kogebog.
  Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser lækker og sprød ud.. den skal jeg huske næste gang, må håbe den også bliver boyfriend-Approved.. :)

  Frejjack.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej søde Emma.
  Den lyder mega lækker, den pizzabund der! Har du et bud på hvor i København tingene kan købes? Skal man i en helsekost forretning? Synes altid de er frygteligt dyre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Jeg synes ofte helseforretningerne er lidt billigere, da man kan købe større poser. Men almindelige supermarkeder så som Super Brugsen, Føtex osv. har dem også :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hej Emma :-)
  Jeg har prøvet at lave din lækre opskrift her til aften, men kunne simpelthen ikke få dejen til at hænge sammen, så har måtte tilføje enormt meget ekstra mel. Jeg har fuldt opskriften nøje, så jeg forstår det ikke helt? Er det den du er gået efter – helt nøjagtig? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej Josefine :-) Det lyder underligt! Jeg har brugt opskriften helt præcist flere gange med stor succes. Er det pulveriseret HUSK, du bruger? Altså den gule pakke og ikke den grønne pakke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

   Jeg bruger den grønne pakke – jeg ved ikke helt hvad der er hvad ;)?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Den gule pakke er pulveriserede (og ikke hele, som i den grønne) loppefrøskaller, som jeg skriver i opskriften. Det må være derfor, det er gået galt for dig. Æv! Jeg skulle have tænkt på at skrive det ind (det er rettet nu), for det er selvfølgelig ikke alle, der tænker på det. Beklager :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej du! :-)
  Jeg har lavet dejen her til aften og fulgt opskriften nøje, men dejen blev meget klistret, og jeg blev nødt til at tilføje meget mel…
  Pizzaerne er nu færdige, men dejen smager ikke af forfærdeligt meget :(

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#BDgalla outfit