Martiny Podcast // Episode 09: Emma Slebsager

Fiberige kerneboller med chia og boghvedekerner (veganske, glutenfrie)

P2261719

Godmorgen søde mennesker :-)

Nyder I weekenden? Her hjemme har vi en ret afslappet én af slagsen. Både Simon og jeg var ude og danse moderne fredag aften, så i går var tempoet ekstra langsomt. Med lur på sofaen, lune boller, gåtur i solen, leg i køkkenet og lidt hyggearbejde ved computeren. Laaaangsomt. Heldigvis vågnede jeg op mere frisk end min bedre (dårligere?) halvdel, så jeg overraskede mig selv ved at snøre løbeskoene og snuppe en semilang, rolig tur gennem Risskov. Ramsløgene er begyndt at titte frem fra skovbunden, og det gør mig så glad at se bevis på, at foråret er på vej.

P2261774

Da jeg kom hjem i den lille lejlighed igen, måtte jeg sende en lille takkebøn afsted til fortids-Emma, der dagen forinden havde bagt boller til weekend. Hold op, hvor havde hun været klog, sådan at sørge for, at mine yndlingsboller fra klar til en tur på risteren, så der kunne kome luksusmorgenmad (eller frokost, blev det nærmere) på bordet i et snuptag. Nogle gange lykkes det mig altså alt være ganske brilliant, hvis jeg selv skal lige det ;-)

P2261638

Bollerne her er også ret brilliante. De er som sagt det, jeg vil kalde mine yndlingsboller, og de hitter både til morgenmad, på madpakken og som et lille sidekick til aftensmaden. For et par uger siden toppede vi bollerne med stenbidderrogn og avocado til frokost, og jeg siger jer, det var gudespise, men de smager også særligt skønt ristede til morgenkaffen.

Jeg er vild med grove boller og brød, der er fyldt med masser frø og kerner, men jeg vil samtidig gerne have luftigt og saftigt boller, der ikke er så tunge som mursten. Alt dét er det lykkes mig at samle i denne opskrift, og jeg er lige så stolt over resultatet, som jeg var da kom hjem fra gårdagens løbetur. Tro mig: De er SÅ gode, saftige og smagfulde, og så bliver de hverken tørre eller kedelige af at ligge et par dage.

P2261656

Udover at bollerne er über-lækre, tør jeg faktisk også godt at kategorisere dem blandt verdens sundeste. Det er ingen overdrivelse – Tag bare et kig på ingredienslisten: chiafrø, boghvedekerner, hørfrø, havregryn (…) Bollerne er glutenfrie, propfyldt med fibre, sunde fedtstoffer og så har de et højt proteinindhold, der er med til at sikre, at de mætter langt bedre end almindelige boller. Sundhedsværdien er altså helt i top, hvilket jeg priser mig lykkelig for, for det lykkes mig nemt at få sneget en håndfuld kerneboller ind i løbet af en dag ;-)

P2261730


Ingredienser
3 spsk. chiafrø
2 dl boghvedekerner
1 spsk. fiberHUSK (pulveriserede psyllium-frøskaller – den gule pakke)
5 dl vand
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 dl hørfrø
1 dl finvalsede havregryn
1 dl boghvedemel
1 tsk. bagepulver

Bland chiafrø, boghvedekerner, fiberHUSK og vand i en skål, og sæt skålen i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over. Blandingen i skålen vil nu blive til en gelé.

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Tilsæt olivenolie og salt til geléen, og rør godt rundt, så massen bliver mere luftig. Tilsæt dernæst hørfrø, havregryn, boghvedemel og bagepulver til geléen, og rør det hele godt sammen til en klistret dej.
Form 9 boller med hænderne eller to skeer, og placér dem på den beklædte bageplade. Bag bollerne i 40 minutter, indtil de er sprøde og lyder hule, når du banker dem under bunden.
Opbevar de afkølede boller i en pose ved stuetemperatur.

P2261805

followme

   

11 kommentarer

 • Mie

  Ej, fantastiske ser de ud – har også bagt glutenfrie boller i dag, og spist to, ups og mums ;)

  Jeg har for nyligt opdaget din blog, og det er jeg mægtig glad for! Hvor er det et fint univers du har, og hvor virker du dog dejlig jordnær og sød! og så dejlig med stemningsbilleder af Århus, bor selv i København, men vil meget gerne studere i Århus, så planlægger at flytte der til næste sommer :-)
  Jeg har også nydt at se dine søde vidoer igennem, så lærer man dig hurtigt at kende, og jeg vil tillade mig at dele nogle skønhedsfavoritter med dig, som du måske ville have lyst til at stikke fingerne i eller ønske dig ;) Jeg undgår nemlig selv sulfat og silikone (og andet dårlig kemi) i mine hårprodukter, og er vældig begejstret for Purely Professional – kender du mærket? Jeg er så positivt overrasket, og så har de jordens bedste kundeservice, og ved bestilling på nettet vedlægges altid håndskrevet brev og lille gave, det er altså virkelig hyggeligt! Deres hudpleje er også rigtig god, særligt Night, den er perfekt både dag og nat og fugter godt – eller deres repair creme, den er rigtig god som natcreme også, for den fugter uden at fedte. Jeg synes virkelig det er et mærke, der er værd at tjekke ud ;) også neglelakker fra Kure Bazaar er jeg noget så glad for, ved de kan købes i Naturskøn. Rigtig smukke farver, uden kemi og holdbare med en pris, der er til at betale. I hvert fald nogle favoritter jeg gang til gang søger tilbage til ;)

  Tak for en fin blog, jeg ser meget frem til at få bestilt de bog (og den nye, der snart kommer!) samt at følge med fremover.
  Du må have det dejligste forår, Emma!

  Mange hilsner Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej Mie :-)

   TUSIND tak for de søde ord. Du kan tro, din besked gjorde mig glad. Også tak for alle tipsene :-)

   Jeg håber, du får et vidunderligt forår også <3

   klem

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor ser det åndssvagt lækkert ud!

  Har du et forslag til en mulig erstatning til fiber-HUSK? Tænker du, at det kan erstattes med en anden form for frø?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej Marie :-) Jeg har ikke prøvet, men jeg vil tro, at du kan tilføje hørfrø (+ en ekstra spsk.) i stedet, når du stiller boghvedekernerne i blød :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Mums, hvor ser de bare gode ud! Dem skal jeg straks igang med, mangler dog bare lige chiafrø. Hvorhenne plejer du at købe dem til en ok pris?

  Og kan bollerne fryses? :-)

  Tak for en kanonlækker blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Jeg plejer at købe en stor portion ad gangen, gerne over nettet, hvor det er lidt billigere :-) Jeg vil dog også tro, du kan bruge en ekstra spsk. HUSK og undlade chiafrø :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Og ja, de kan sagtens fryses :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Emma
  Tak for en skøn blog :)
  Jeg havde ingen boghvedekerner så brugte en blanding af rugflager/rugkerner istedet og de blev super fine. I halvdelen af dejen blandede jeg chokolade chips og lavede dem lidt mindre MUMS 😋😋😋
  Mange hilsner Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  MUMS! De smager så godt! De er klart på listen over yndlingsboller. Dog blev min kerner lidt hårde i det, har du en idé til, hvorfor det kan være? Jeg har ladet chiafrø og skårnerugkerner (havde ikke boghvedekerner) stå i blød natten over, så de burde være bløde. Måske jeg har givet dem for lang tid i ovnen? :-)

  De var i hvert fald så lækre, som dine opskrifter altid er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej Sofie :-) Hvis du bruger skårne rugkerner skal du koge dem først, da de ikke bliver bløde nok af at stå i vand :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martiny Podcast // Episode 09: Emma Slebsager