Er det dig, jeg søger?

Sobanudler med butternut, salvie & kikærter

P2211363

I dag får I opskriften på en rigtig skøn hverdagsret. Dermed ikke sagt, at den ikke gør sig godt til en hyggelig venindemiddag med hvidvin og stearinlys på bordet  – tværtimod! Men er I på udkig efter opskriften til en lækker, mættende og nærende onsdagsmiddag, er retten her et pragteksempel. Her er tale om mad, der både er sund og velsmagende, men som man kan bikse sammen med selv de tungeste øjenlåg, når man kommer sent hjem, og maven rumler truende.

P2211246

P2211273

Opskriften er vegansk, hvilket jeg ved, mange af jer sætter pris på, og så er ingredienslisten fyldt med smage, der komplimenterer hinanden på bedste vis: Citrus, olivenolie, græskar, citrus og salvie sammen med kikærter og nudler eller pasta. Det er særligt salviebladene og citronskallen, der tilføjer luksus-smag til retten, så spring endelig ikke over disse, når du handler ind.

P2211299

P2211328

Jeg bruger sobanudler af boghvede til retten, både fordi jeg synes, de smager helt vidunderligt med deres lette nøddeagtige smag, men også fordi de er pivsunde. Boghvede har et højt indhold af protein og sunde fedtstoffer, og sobanudler mætter derfor langt bedre og rarere end almindelig pasta, men de er også en smule dyrere, så brug endelig andre typer af spagetti eller nudler, alt efter, hvad I synes om og vil betale for. Sobanudler kan I købe i helsekoster eller asiatiske butikker, men jeg vil også anbefale jeg at bruge bønnepasta, der efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder, hvis I ønsker et sundere alternativ.
P2211364 P2211373


Ingredienser til 4 personer

1 butternutsquash
400 g nudler eller spagetti (jeg brugte denne variant af boghvedenudler)
1 dl græskarkerner
1 håndfuld salvieblade, grofthakkede
240 g kogte kikærter (1 dåse)
4 fed hvidløg, presset
Skal og saft af 1 citron
1 + 1 + 2 spsk. olivenolie.
Flagesalt (gerne røget havsalt)
Friskkværnet peber

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne med en ske. Brug nu en kniv eller god kartoffelskræller til at fjerne skallen af squashen, og skær dernæst kødet i tern på 1 x 1 cm. Fordel butternut-ternene på bagepladen, og vend dem i 1 spsk. olivenolie. Sæt ternene i ovnen i 25 minutter, indtil de er møre og gyldne i hjørnerne.
Kog spagettien efter anvisningen på posen. Hvis du bruger boghvedenudler som jeg, skal de skyldes i koldt vand efterfølgende, så de ikke bliver klistrede. De bliver varmet igen, når retten samles i panden. 
Riv skallen af citronen, og kom det i en lille skål. Dræn og skyl kikærterne, og lad dem dryppe af i en sigte. 
Tørrist græskarkernerne i en stor pande eller wok, og hæld dem af panden over i en skålen til citronskallen, når de bliver gyldne og begynder at toppe. Tilsæt da 1 spsk. olivenolie til panden, og steg de grofthakkede salvieblade på panden sammen med 2 tsk. flagesalt. Brug gerne røget salt, da det giver retten mere umamismag. Når salviebladene er mørkegrønne og sprøde, kommes de fra panden over i skålen til citronskal og græskarkernerne. 
Tilsæt nu 2 spsk. olivenolie til panden, og svits kort hvidløg, indtil det begynder at dufte. Kom da de kogte nudler/pastaen på panden, og vend rund. Pres citronsaften over panden, og vend de ristede butternut-tern, kikærterne samt skålen med citronskal, græskarkerner og salvie i pastaen. Kværn salt og peber over retten, og vend godt rundt. Servér straks, gerne med frisk rucola. 

followme

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det dig, jeg søger?