Martiny Podcast // Episode 07: Mia Gardum

Sød kartoffel-fritter med feta-dip

P2040448

I dag har jeg en perfekt, ih-åh så lækker søndags-opskrift til jer, som I kan spise både som en snack eller til en doven middag i aften.

Jeg er tosset med sød kartoffel-fritter og serverer dem ofte som tilbehør med aioli som dyppelse. For nyligt biksede jeg dog denne feta-dip sammen til fritterne, da de skulle spises til sprøde, hjemmelavede falafler. Det viste sig at være en fremragende idé, for feta-dippens salte og fede smag gav de søde, ristede søde kartofler et virkelig delikat modspil.

P2040452

Siden da er feta-dippen gået hen og blevet lidt af en favorit. Den kan både laves tyk og tynd, alt efter hvilken type yoghurt, du bruger, og du kan sagtens vælge mellem klassisk, græsk feta af gedemælk samt den cremede, milde puck-ost, alt efter hvilken smag, du synes om. Vi har spist feta-dippen både som salatdressing, til krydret lammekebab og som nævnt falafler og sød kartoffel-fritter, og den er virkelig en vinder, hvis du er feta-fan, ligesom jeg.

P2040475 

{ Feta-dip }
200 g feta
2 dl græsk eller almindelig yoghurt
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft

Blend alle ingredienserne sammen med en køkkenmaskine. Smag til med citronsaft, så den fede dip får lidt modspil. 

{ Sød kartoffel-fritter }
500 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
Salt

Tænd ovnen på 175 grader. Skrub eller skræl søde kartoflerne, og skær dem i både. Placér bådene på en beklædt bageplade, vend dem i olivenolie, og drys med salt. Sæt nu fritterne i ovnen i 40 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Vend gerne rundt i fritterne et par gange undervejs.

P2040462

 

followme

   

3 kommentarer

 • Sidst jeg lavede sød-kartoffel fritter blev de helt bløde og slatne….. Mærkeligt ikke! Dine ser så lækre og sprøde ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hejsa Line :-) Prøv at give fritterne lidt længere i ovnen. Alt efter ovn, type af sødkartofler, og hvor store, dine fritter er, skal de have mellem 30 – 60 minutter i ovnen for at blive sprøde :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] En ny serie, som Trine starter op. Fin måde at lære folk at kende og få nogle gode telefontips. Sød kartoffel-fritter med feta-dip af Emma Martiny. Der er meget få ting, som jeg læser mindre end opskrifter og madblogs, men Emma […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martiny Podcast // Episode 07: Mia Gardum