Martiny Podcast // Episode 13: Terese Ask

Emma-salat med græskar, sprøde kikærter, granatæble, feta og mynte

P3120255

Ude godt men hjemme bedst. Selvom det har været skønt at spise ude hver dag den sidste lille uge, var jeg godt mæt til sidst – både af inspiration og indtryk men også i bogstavelig forstand – så det er rart at være hjemme i eget køkken igen.

Vi har simpelthen spist så ualmindeligt godt på turen, alt fra indisk og mexicansk til italiensk og endda tjekkisk (dog ikke på klassisk vis med pølse og knödel – dét sprang vi let og elegant over..). Heldigvis er mine søde rejsemakkere lige så madglade som jeg, så vi udforskede sammen hipster-smarte kaffebarer og skjulte caféer, og jeg er hjemvendt med en god håndfuld idéer, jeg glæder mig til at prøve af i mit eget køkken – blandt andet fermenterede korn, aloo paratha og ramen.

P3120253

P3120272

Inden jeg begiver mig ud på nye madeventyrer, som I garenteret også får glæden af her på bloggen, vil jeg dog gerne dele en rigtig Emma-klassisker med jer. Det er en af de retter, jeg spiser igen og igen, og så var det lige, hvad jeg havde lyst til, efter en uge med mange og sommetider lidt tungere madindtryk. En let måltidssalat med knasende kikærter, græskar, feta, mynte og granatæblekerner serveret med en simpel rucolasalat. Haps! Og så kom der ellers masser af plusser på sundhedskontoen igen efter en uge med lige rigeligt vin og chokolade ;-)

P3120275 P3120262

Ingredienser // let måltid til 4 personer
1 hokkaidogræskar eller 500 g sød kartoffel
Skal- og saft af 1/2 citron
1 + 1 spsk. olivenolie
2 dåser kikærter (480 g drænet vægt)
1 tsk. hvidløgspulver
150-200 g fetaost
Kerner fra 1/2 granatæble
1 håndfuld mynte
Salt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 175 grader.
Skyl og skrub græskarret (du behøver ikke fjerne skallen). Halvér det, og fjern kernerne. Skær kødet i tern på cirka 1,5 x 1,5 cm, og fordel dem på en beklædt bageplade. Riv citronskal over, dryp med 1 spsk. olivenolie, og drys let med salt, inden du vender godt rundt i græskarternene, så det hele fordeler sig. Husk, at feta er salt, så du skal spare på saltet på ternene. 

Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem over på et rent viskestykke, så du kan duppe dem tørre, inden de fordeles på en beklædt bageplade. Dryp 1 spsk. olivenolie over kikærterne, drys med hvidløgspulver samt en smule salt, og vend rundt. Bag kikærter og græskartern i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er møre og gyldne i overfladen.

Kom kikærter og græskartern i en skål, pres citronssaften over, og kværn let med peber. Tilsæt granatæblekerner og grofthakket mynte til skålen og smuldr feta over, inden du vender det hele rundt. Servér salaten straks, gerne med en frisk grøn salat, imens kikærterne stadig er sprøde.

followme

   

2 kommentarer

  • Amalie G

    Jeg elsker simpelthen dine opskrifter Emma, det smager altid mega lækkert og er nemt at lave selv.
    Jeg tænkte på om du måske ville komme med inspiration til en lækker madpakker, man kan slæbe med når man sidder på studiet hele dagen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emma Martiny

      Hejsa Amalie :-) Hvor er det bare skønt at høre! I min næste kogebog er der hele 15 madpakke-venlige sunde og nemme opskrifter :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martiny Podcast // Episode 13: Terese Ask