At få det bedste ud af sit sabbatår

Indisk cashew-karry med ristet blomkål

P2270168

P2270060

Det tog mig virkelig lang tid at komme på Snapchat. Sådan cirka ligeså lang tid, som det tog mig at komme på Instagram og alle andre sociale medier nogensinde. Jeg forstod slet ikke, hvorfor man ikke bare kunne skrive på Facebook og tage billeder på Instagram.. Ét nyt medie, som man skulle være aktiv på? Seriøst?!

Med tiden fik min søster mig dog overtalt, og da mine blogger-veninder proklamerede, at det var det nye sted at connecte mine sine læsere, måtte jeg jo følge trop. Så jeg åbnede min profil og snappede løs. Af mine sko. Mit ansigt. Min mad. Mine sko. Mit ansigt. Og som det jo er med nye sociale medier, var jeg totalt lost i starten… Eller det er jeg sådan set stadig. Jeg forsøger virkelig, men jeg aner ikke, om det jeg har gang i fuldstændig kikset?

Nogle af jer har måske hørt om folk, der troede, at Instagram var et privat billederedigeringsprogram i starten? I ved, ‘privat’ som i ’skjult for andre brugere’ – perfekt til at ændre lidt på farverne på det dét kiksede selfie eller pinlige selvcentrerede undertøjsbillede?! Jep. It happened (nævner ingen navne).

P2270149P2270001

Jeg er lidt bange for, at jeg opfører mig nogenlunde sådan på Snapchat, og da jeg tog en snak med min søster om emnet, var hun hurtigt til at give mig ret. Lidt for hurtig, for det nærmest virkede til, at det var en lettelse for hende, at hun lovligt havde en anledning til at gøre grin med min story.

Jeg spurgte selvfølgelig, hvad jeg gjorde forkert, og eksemplet, hun gav mig, var et billede, jeg postede for nogle måneder siden: Vores aftensmad, et bord fyldt med indisk mad, med teksten “På rejse til Indien“. Ifølge min søster er det SÅ sjovt, SÅ kikset og SÅ lidt Snapchat-agtigt, at det næsten gør ond… “På rejse til Indien?!”… og jeg forstår det ikke?! Det er jo sådan noget, jeg kunne finde på at poste på instagram – men det er måske netop problemet? *Suk* Det kan da ikke passe, at man skal følge sig gammel allerede som 22-årig, kan det?!

Hvis I har nogle gode snapchat-råd, så kom lige med dem i kommentarfeltet ikke? I clearly need them (åbentbart), så jeg kan blive en nice snapper? Hvis det da overhovedet er det, det hedder..?

P2270070

NÅ! Nok Snapchat-snak. I dag skal vi nemlig virkelig på rejse til Indien (HA!), da jeg har opskrift, jeg vil dele med jer. Og jeg lover, at det bliver en lækker, lækker rejse, med masser af varme krydderier og en ultra cremet, smagsfuld karry. Nam!

Retten her er fantastisk lækker, og jeg kan ikke forestille mig én eneste, der ikke ville synes om den. Her er tale om comfort food i eksotisk forklædning, perfekt til de regnfulde blæsevejrsdage, vi har haft på det seneste.

P2270079

Karryens (ikke så) hemmelige ingrediens er cashewnødder, der både bidrager med en skøn smag og den fløjsbløde, cremede konsistens, når de bliver blendet ud i saucen. Tilsæt spicy karrypasta (så meget, som du kan lide og tør), kokosmælk, tomatpure, løg, ingefær og indiske krydderier, og du har en af de bedste karryopskrifter, jeg kender til. Simpelt og så-så-så godt.

P2270204

Som ved alle mine andre opskrifter, vil jeg anbefale jer at tilpasse ingredienslisten, så den passer perfekt til jeres smag og behov. Jeg tilsatte ristede blomkålsbuketter til retten i denne omgang, men den smager også vidunderligt med både kylling og lam. Hvis du vil prøve denne variant, skal du blot brune kødet, før du tilsætter løgene til panden, og så ellers følge opskriftens fremgangsmåde, inden du lad karryen simre, indtil kødet er gennemstegt og mørt.

Husk også at justere mængden af karrypasta, så retten er tilpas stærk, og servér med alt fra brune ris og naan til quinoa eller blomkålsris. Denne gang lavede jeg socca, der er et kikærte-fladbrød, som jeg snart må dele med jer. Simon og jeg har spist det til aftensmad 4 dage i streg nu, så opskriften er efterhånden testet ;-)

P2270224

Ingredienser til 4 personer
75 g cashewnødder, udblødte*
140 g tomatpuré
1 dåse kokosmælk
1 dl skyr eller græsk yoghurt
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. kokosolie eller smør
1-2 tsk. rød karrypasta
2 tsk. garam masala (indisk krydderiblanding)
2 tsk. god karrypulver
2 dl vand
Salt (gerne røget havsalt) & friskkværnet peber
Endvidere 
1 blomkål
1 spsk. olivenolie
50 g ristede cashewnødder til pynt
Frisk koriander til pynt
Salat, ris, quinoa, naanbrød eller socca til servering

* Udblød cashewnødder ved at lade dem stå i en skål vand i mindst 6 timer. Du kan også hælde kogende vand over nødderne og lade dem stå i 2 timer. 

Tænd ovnen på 175 grader. Skær blomkålen ud i buketter, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend buketterne i olivenolie, og drys let med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil blomkålsbuketterne er gyldne og let sprøde i overfladen. 

Blend udblødte cashewnødder, tomatpuré, kokosmælk og skyr i en foodprocessor eller blender, indtil massen er fuldstændig glat og cremet. Cashewnødderne skal være helt opløste.

Hak løget fint, og steg det i kokosolie i bunden af en gryde, indtil det begynder at blive en smule gyldent. Dette giver retten en let sød og karamelliseret smag.

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern, og tilsæt det til gryden sammen med karrypasta, garam masala og karrypulver. Krydr med salt og peber, og lad det stege et par minutter, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld derefter vand i gryden, og rør rundt, inden du hælder den blendede cashew-masse i gryden. Brig grydens indhold i kog, og lad den derefter simre, indtil blomkålsbuketterne er færdige. Vend dem i gryden, og smag til med salt og peber. Drys med ristede cashewnødder og koriander, og servér. 

followme

   

15 kommentarer

 • Du skal ikke være ked af det med snapchat! Jeg endte med at slette min snapchat, og ved ikke om jeg nogensinde får det igen, fordi jeg bare ikke fattede konceptet. Jeg er kun 21, og kan stadig ikke overskue ny teknologi og fancy apps – utroligt nok! :D

  Og wow, hvor ser det godt ud! Det må absolut prøves af :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Lige præcis sådan en opskrift har jeg ledt efter – som i fuldstændig den her! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Fedt at høre, Søs! Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søs

   Det var så sindsygt lækkert! Jeg erstattede blot yogurt med soyamælk for at gøre den vegansk – Emma, det er din bedste opskrift til dato! Det er i hvert fald tæt på :) Jeg lavede Socca og sorte ris til. Jeg er meget imponeret! – og jeg synes generelt dine opskrifter er rigtig gode, men denne her – SÅ godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Skønt at have, at du synes om den :-D Jeg er også helt tosset med opskriften :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Uhmmmm, det ser lækkert ud!! :)
  Hvilke krydderier køber du? Jeg har svært ved at vurdere, hvor stor forskellen i kvalitet egentlig er mellem de forskellige mærker. Jeg oplever tit at bruge meget mere af er givent krydderi end der står i en opskrift – så enten er det mine smagsløg, der er lidt slappe eller mine krydderier, der er det. Alternativt kan jeg bare ikke få smag i mad

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hejsa ida :-) Jeg plejer at købe krydderier i etniske butikker eller dem, der urtekram (de er virkelig gode!).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Tusind tak, dem vil jeg prøve! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej Emma :)
  Jeg er ikke så god til at få kommenteret, men jeg læser altså flittigt med alligevel! Og så vil jeg blot lige fortælle, at jeg lavede opskriften her i går aftes, og det var noget af det lækreste, jeg længe har smagt – den ret skal jeg helt sikkert lave igen, næste gang jeg får gæster, ingen tvivl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Tusind tak, fordi du tog dig tid til at skrive en lille hilsen, Caroline :-) Det betyder rigtig meget. Jeg er glad for, at opskriften var en succes :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Emma :) Jeg lavede den her til min familie i går – de har alle spurgt om opskriften. Tak for din evige inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Kære kære navne-søster Emma

  Så er jeg igen endt på denne opskrift, og det gruelige gik derfor op for mig: Nemlig at jeg aldrig fik skrevet de rosende ord, som bør medfølge herfra for denne ret! For NØJ, cashew-karry-blomkål-xxx kombinationen er fantastisk! Jeg serverede den med frisk spinat og hjemmelavet naan-brød, og alle fire i familien var solgte – og den er således bestemt som passende gæste-mad til i morgen, hvorfor jeg nu landede herinde igen og kunne rette op på min store fejl at undlade et enormt TAK for evig inspiration!
  Rigtig god torsdag :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej du :-) Hvor er det bare SKØNT at høre. Jeg håber, jeres gæster var vilde med opskriften også :-)
   Kæmpe knus til dig, og tak fordi, du tog dig tid til at skrive en kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At få det bedste ud af sit sabbatår