Martiny Podcast // Miniepisode 11: Nøglen til lykke & succes

Spidskålsbåde med falafler, søde kartofler & avocado

P2140980

Jeg kan vist ikke rigtig slippe afsted med at kalde dette en opskrift, men jeg synes alligevel ikke, I skal snydes for de her (hvis jeg selv skal sige det) smukke billeder. Ser det ikke bare ser godt ud?! Mit mundvand betyder i hvert fald at løbe…

P2140940P2140988

Dyblilla spidskålsblade, en bund af hummus (som godt nok ikke er synlig), grønkålsblade masseret i tahin, rucola, ristede søde kartoffeltern, sprøde falafler, cremet avocado og syrlige, juvellignende granatæblekerner. HAPS! En farverig, grøn og utrolig lækker håndfuld.

P2140945

Jeg brugte opskrifterne på falafler og hummus fra min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør“. Brug dog endelig hvilken som helst opskrift, du har haft succes med før. Her kan I finde falafelopskriften på bloggen – det er uden tvivl min favorit. Grunden til, at de sprøde falafler har små sorte stykker, er forresten, at jeg brugte sorte kikærter. Smagen er ikke anderledes, men jeg havde en pose liggende, der skulle bruges. Plads i køkkenskabene er ikke hvad, vi har mest af her hjemme, kan I nok forestille jer ;-)

P2140924

Ingredienser til 4 personer
500 g søde kartofler
5-10 stilke grønkål
50 g rucola
1 rødt spidskål
1 + 1 spsk. olivenolie
1 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
Salt & friskkværnet peber
Endvidere
Hummus (jeg brugte opskriften fra ‘Skønne salater‘)
Falafler
2 avocadoer
Kerner af 1/2 granatæble

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Skræl eller skrub de søde kartofler, og skær dem ud i små tern på 1×1 cm. Fordel ternene på bagepladen, og vend dem i 1 spsk. olivenolie og en smule salt. Bag ternene i 20-30 minutter, indtil de er sprøde i kanterne.
Riv grønkålsbladene af stilkene, og kom dem i en skål. Gem gerne stilkene til juice eller lignende. Hæld olivenolie, tahin og citronsaft over kålen, kværn salt og peber over, og massér så bladene med hænderne, indtil de bliver bløde og lækre. Vend rucolasalaten i kålen, og stil det til side.
Skær bunden af spidskålen, og frigør forsigtigt bladene. Fyld først bladene med hummus og dernæst salat. Top med ristede sød kartoffeltern, falafler, skiver af avocado og granatæblekerner. 

 

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martiny Podcast // Miniepisode 11: Nøglen til lykke & succes