Video: Prag 2016 (repost)

Sprøde auberginefritter med tahindip

P3120299

Jeg har haft lidt af nogle møgdage. Med masser af uheld, der krævede dumme gentagelser og ekstra arbejde, samt gamle følelser, jeg ville ønske, jeg ikke følte, men som jeg ikke alligevel bliver nødt til at forholde mig til. På sådanne dage er det skisme svært at være produktiv og positiv. Og det er okay. Men det er bare så utrolig uheldigt, at øv-dage af en eller anden grund altid rammer sammen med tidspunkter, hvor dét at lægge sig i fosterstilling på sofaen, slet ikke er en mulighed. Fordi, der er en deadline, eller der er nogen, der regner med en, fordi…

P3120281

Well-oh-well… Heldigvis er humøret lidt højere i dag, og jeg forsøger at glæde mig over alle de ekstra kram, Simon giver mig, helt uden at jeg beder om det. At jeg har nået at støvsuge, inden min studiegruppe kommer forbi lige om snart. At der står friske og fine hvide tulipaner på spisebordet. Og at jeg har nogle søde, søde veninder, der ringer, når de kan mærke på mig, at det er lige det, jeg har brug for.

En anden ting, der kan løfte mit humør lidt, er at skrive på bloggen her. Og da en af mine yndlingsting at dele er opskrifter, er det lige præcis, hvad jeg har lyst til i dag: At kaste en mega-lækker ret ud til alle jer søde mennsker, der følger med bag skærmen. Sjovt nok bliver man jo ofte glad af at gøre andre glade – og jeg siger jer, I vil blive glade, hvis I giver jer i kast med opskriften her ;-)

P3120200 P3120287

Auberginefritterne har et sprød ydre og et blødt, saftigt indre – tænk dem som lidt eksotiske og ekstra grønne pommes frites. Hjemmeligheden er at bruge kikærtemel, som jeg erklærede min kærlighed til i et af de tidligere indlæg. Det røres til en sej dej med de ønskede krydderier, og stænger af aubergine dyppes her i, så de får deres sprøde ’skal’ efter en tur i ovnen.

P3120315

Når de lune auberginefritter dyppes i tahindip, opstår der ganske enkelt magi, så dén oplevelse må du endelig ikke snyde dig selv for. Jeg er dog også sikker på, de også vil smage godt til alt fra aioli til guacamole, så længe du blot tilpasser krydderierne i dejen til smagen. Tahindippen er blot den klassiske (über-yndlings!) dressing, som jeg har delt med jer et par gange tidligere. Justér mængden af vand, så du får en lidt tykkere konsistens, og wupti, så har du en af verdens lækreste dips.

P3120304

Ingredienser // Tilbehør til 4 personer
2 auberginer
2 dl kikærtemel (også kaldet socca eller besan)
1 tsk. stødt koriander (kan undlades)
1 tsk. gurkemaje (kan undlades)
1 tsk. salt
Cirka 1 dl vand
Endvidere
Frisk koriander til servering (kan undlades)
Tahindressing tilsat lidt mindre vand

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. 
Bland kikærtemel og krydderier i en skål, og tilsæt gradvist vand, imens du pisker med et piskeris. Stop, når du har en sej og jævn konsistens uden klumper. Dejen skal være flydende men ikke for tynd, da den så løber af auberginestængerne på bagepladen.
Skær auberginerne i lange stænger, og vend dem i dejen, så de er dækkede på alle sider, inden de placeres på bagepladen. Jeg plejer at komme stængerne ned i en stor skål sammen med dejen og vende rundt, så dejen fordeler sig ligeligt.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag fritterne i cirka 30 minutter, indtil de er sprøde og gyldne på ydersiden og møre indvendigt. Servér straks.

followme

   

10 kommentarer

 • Gode tanker og smil til dig søde Emma :)
  Tak for den lækre opskrift, må jeg prøve!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Altid så dejligt at tune ind i dit univers, Emma. Håber du er okay :)

  Tror jeg vil lave de der fritter snart. Tænker også de er lækre som tilbehør til sommerens grill-måltider!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina G.

  Åha… Sender lige positive tanker og en masse solstråler i din retning! Det er så typisk at øv-dagene rammer, når man mindst har tid til at forholde sig til dem :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  uhhh de ser lækre ud, og skal prøves snarest! Hvor køber du kikærtemel i Aarhus?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   I en af de etniske butikker :-) Jeg mener også, at superbrugsen har det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvad kan man bruge som alternativ til kikærtemel? Det er ikke lige min favorit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martiny

   Hej Anna :-) Du kan sikkert godt bruge andre typer mel, men det giver et andet resultat.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Video: Prag 2016 (repost)