Guide: makeup pensler

Man kan sagtens male et smuk billede med dårlige pensel -man kan endda bruge fingrene, hvis man vil – men det er nemmere at opnå et smuk resultat, hvis man bruger de rigtige redskaber. Det samme gælder, når man vil lægge en pæn make-up. Man behøver ikke mange børster, men få gode (dog ikke nødvendigvis dyre) gør processen en hel del nemmere og resultatet endnu mere fejlfrit.
Når man skal købe en make-up pensel, er der flere ting, man skal overveje. Ønsker man, at penslen skal have syntetiske eller natur hår? (dyrrettigheder, skal den bruges til pudder eller et flydende produkt?) Hvad er penslens formål? (skal den bruges i hele ansigtet og føles behagelig og blød, skal den blende eller placere produkt?) Og hvor meget er man villig til at betale? Jeg bruger både dyre og billigere pensler. De billige er ofte lige så gode som de dyre, men de holder ikke så længe, og bliver hurtigere slidte og hårene falder af.
Alle pensler er lavet til et bestemt formål. Hvis man er bevidst omkring, hvordan man bruger dem korrekt, gør det ofte vejen til en make-up endnu kortere. Her ses forskellige typer af børster, som kan bruges til at opnå en smuk øjenmakeup:

Generelt gælder det for pensler, at jo løsere de er, jo mindre produkt placerer de på huden og modsat: hvis hårene er tætte, kommer der flere pigmenter på huden. Dette skal man huske, når man skal lægge sin øjenskygge.
1) Start med at placere din øjenskygge. Her skal du bruge en pensel, hvor hårene er tætte – en såkaldt shaderbørste – da du ønsker at placere farverne og få mest mulig pigment overført til huden.
2) Du skal bruge en løsere pensel til at blende din øjenskygge ud, så der ikke er nogen hårde kanter. Jo tættere hårene er, jo mere præcis kan du blende. Jo løsere, jo blødere bliver resultatet at se på. Man kan altså bruge en tæt blender pensel til at blende de hårde kanter, og derefter blende alle farverne sammen med en løsere børste.
3) Penslen man vælger til at påføre sin eyeliner, skal passe til det produkt, man bruger. De små pensler er perfekte til at bruge våde eyelinere (flydende og gel), og de lidt større og mere tætte pensler er gode, hvis man bruger et tørt produkt.
Jeg gennemgår næsten altid disse tre trin – og disse tre typer pensler, når jeg lægger en øjenskygge. Man behøver ikke mange forskellige pensler – med blot tre forskellige (en fra hver kategori) kan man opnå et perfekt resultat!

Photobucket

Det bedste grundlag for en pæn makeup, er en pæn hud. Det er dog de færreste, som ikke har brug for en lille smule hjælp på vejen for at dække urenheder og farveforskelle. Der findes mange forskellige produkter, som lover at give illusionen af en fejlfri hud. Ud over de forskellige muligheder af produkter, spiller hvilken børste du vælger også en rolle i forhold til, hvilket man resultat man ønsker.
Der findes tre hovedkategorier for denne type produkter: Foundations, concealere og puddere. Man kan naturligvis nøjes med at bruge et produkt fra kun en af kategorierne, men ofte vil man bruge en variant fra hver kategori. En foundation til at udjævne hudfarven, en concealer til at dække urenheder og mørke områder og en pudder til at sætte makeuppen, så den holder hele dagen. Man kan dog også bruge en mere dækkende pudder (fx en mineral pudder) alene, nøjes med lidt concealer, eller hvad man synes fungerer bedst, eller hvad man har tid og overskud til hverdag. Jeg bruger selv concealer og en setting powder til hverdag, og når jeg har lyst til (eller brug for) at bruge en foundation, falder valget ofte på en mineralfoundation i pudderform.
Foundations
Hvis man ønsker at benytte sig af en flydende eller cremet foundation, er en af disse børster de bedste redskaber. Man kan dog også altid benytte sig af sine fingre, hvis blot man sørger for, at de er rene, så man ikke overfører bakterier til huden.
En klassisk foundation pensel kan bruges lige meget hvilken flydende foundation, du arbejder med. Vælg en pensel som er flad og bred, men rimelig “skarp” i kanterne, så du kan blende foundationen ud omkring øjnene og næsen.
En stippling børste bruger man ved kun at dyppe de yderste hår af børsten i foundationen og derefter stible foundationen på huden. Det giver et flot, naturligt resultat. Man kan også påføre foundationen ved at køre børsten rundt i cirkler på huden.
En flat-top børste kan bruges til både pudder, flydende og fast fundation, og er meget nemt at arbejde med. Den blender produktet nemt ind i huden og giver et mere dækkende resultat.
Concealer pensler
Vælg penslens størrelse efter, hvad du ønsker at dække. En lille børste til små urenheder, en medium under øjnene og en større pensel, hvis du vil dække hele områder.
Pudder børster
En Kabuki børste er efter min mening pudderbørsternes dronning. Den kan bruges til alt, både fast og løst pudder, og bruges ved at køres rund i cirkler i ansigtet. Det er vigtigt, at du vælger den blødeste udgave, du kan finde. Den skal føles behagelig på huden og ikke kradse. Denne type børste bruges også til at påføre mineral foundation.
En klassisk pudder børste er en løsere børste, som giver en lettere dækkeevne, da hårene ikke sidder så tæt. Denne børste er god til løs pudder eller en setting powder. Vælg størrelsen efter, om du vil pudre hele ansigtet eller et mindre område (fx kun der, hvor du har brugt concealer)
ENGLISH RECAP: A simply guide on which make-up brushes you need to get the perfect result. Please use google translate, and ask me, if you have any questions.  

4 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar