Spejlægsomelet – opskrift

 photo IMG_8827_zps321b5b99.jpg photo IMG_8825_zps2f4d294c.jpg photo IMG_8829_zpse76cf790.jpg
 photo IMG_8826_zpsbf3dcdea.jpg
Jeg kan stadig ikke helt bestemme mig for, hvad jeg skal kalde denne lille simple ret. Forestil jer en omelet, hvor æggeblommerne stadig er hele, orange og flydende i mindten. Og tilføj så lidt røget skinke, lækker, frisk, cremet gedeost og friske krydderurther. Det lyder ikke helt dårligt, gør det?
En spejlægsomelet – lad os kalde den det. Den kan bikses sammen på 1-2-3, smager det helt fortrinlig og er en fin afveksling til den klassiske omelet. Jeg er stor fan af omelet i alle afskygninger: til morgenmad, frokost, eller endda som en nem aftensmad med en god salat til. I denne har jeg brugt frisk gedeost, røget skinke og basilikum, men hvis du ikke kan lide gedeost, eller dit køleskab har noget andet at byde på, kan du sagtens lave en anden variation.
Ingredienser:
2 æg
2-3 skiver tyndskåret røget skinke
1 skive frisk gedeost
lidt friske basilikumblade
salt og peber
Olivenolie
1 – Start med at stege skinken et par minutter på varm pande smurt med olivenolie. Det fremhæver smagen og bliver lækkert sprødt. Stil til side.
2 – Slå de to æg ud lige ved siden af hinanden på panden. Hviderne skal hænge sammen, og blommerne skal være i hver deres halvdel.
3 – Så snart hviderne begynder at blive faste, lægger du skinken, små stykker gedeost og basilikumsblade over det ene spejlæg. Drys med salt og peber og flip det andet æg over, som hvis du lavede en normal omelet.
4 – Lad det stege et par minutter på hver side. Den er færdig så snart hviderne er helt faste, men blommerne stadig er flydende i midten.
ENGLISH RECIPE: A recipe for a simple fried egg omelet with ham and goats cheese. Please use google translate and ask me, if you have any questions.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar