HOW TO: flydende eyeliner

 photo IMG_8986_zps977404ba.jpg
Et af mine mest brugte makeup looks er den klassiske ‘winged eyeliner’. Jeg bruger sjældent øjenskygge til hverdag, så når jeg bruger andet end mascara på mine øjne, er det ofte en sort eyeliner med cat-eye effekt, jeg foretrækker. Det er et simpelt og klassisk look og er perfekt, hvis man også bruger farve på læberne, som jeg elsker.
Man kan opnå looket på flere forskellige måder . Man kan for eksempel vælge at bruge en gel-eyeliner og en lille børste, men jeg foretrækker en flydende eyeliner. Her findes der også et utal af muligheder, og hvilken man vælger, har meget at sige i forhold til, hvor nemt man kan opnå det bedste resultat. Selvfølgelig er det individuelt, hvad man foretrækker, men jeg vil anbefale jer, at lade være med at købe en eyeliner, hvor applikatoren består af enkelte eller flere hår. Vælg i stedet en filt tip og gå efter dem, der har en lang og tynd applikator.
Min yndlings er fra L’oréal og hedder Super Liner. Den er forholdsvis billig og findes i forskellige varianter. Jeg foretrækker den første I ser på billedet i farven ‘carbon gloss’. Andre gode er ‘Shocking eyeliner’ fra YSL og ‘Art Liner’ fra Lancóme.
 photo ScreenCaptures37-001_zps48116b8e.jpg
Når det gælder flydende eyeliner, er det virkelig øvelse, som gør mester, men det kan godt betale sig, at bruge lidt ekstra tid foran spejlet de første gange, for så snart man mestrer kunsten, kan man tegne en perfekt streg på få sekunder, og looket kan varieres på et utal af måder. Man kan lægge en flydende eyeliner som prikken over i’et, nærmest lige meget hvilken øjenskygge man har på. Jeg elsker at bruge eyelineren sammen med en simpel øjenskygge, hvor man fremhæver øjenlågets konturer, og opnå den fineste Marilyn Monroe makeup. Man kan også bruge forskellige farver eyeliner – prøv fx en bronzefarvet, det ser fantastisk ud til blå øjne. Derudover er en tynd steg med flydende eyeliner kanon til at skjule kanten af falske vipper. 
Men hvordan er det så lige, man gør? Jeg har prøvet at lave en lille step-for-step guide, så I kan se, hvilken metode, jeg selv bruger. Jeg vil anbefale jer at lave hvert trin på hvert øje, før du fortsætter med det næste. På den måde bliver de mest synmetriske. De stiblede linjer er der, I skal tegne stregen, og pilene viser, hvilken retning I skal bevæge jer imod.
 photo IMG_4406-1_zps12d5dc28.jpg
Step 1: Brug en øjenskyggeprimer – også selvom du ikke bruger øjenskygge – så holder eyelineren hele dagen. Jeg elsker MAC’s paintpots.
Step 2: Start fra midten af øjet og bevæg dig mod øjenkrogen. Spidsen af eyelineren skal pege mod øjenkrogen. Forsøg ikke at lave en lang streg, men brug små strøg. Du skal ikke tegne med spidsen, men læg i stedet applikatoren langs vippekanten og træk den et lille stykke, før du igen placerer den et nyt sted og trækker.
Step 3: Når du har lavet en tynd streg i den inderste del af øjet, kan du fortsætte på samme måde fra midten af øjet ud til hvor vippekanten slutter. Lav stregen gradvis tykkere.
 photo IMG_4413-1_zpsb8de0b00.jpg
Step 4: Tegn nu den lille ‘vinge’. Vend applikatoren så den spidse ende peger væk fra øjet og tegn en steg ned mod vippekanten. Vinklen skal være således, at du følger vippekanten fra vipperne under øjet og op mod slutningen af dine øjenbryn.
Step 5: Forbind nu spidsen af ‘vingen’ med resten af stregen, ved at tegne fra spidsen ned mod vippekanten. Nærmest som du tegnede en trekant.
 photo IMG_4857_zpse4e9e77d-1_zpse7d4eeec.jpg
Step 6: Hvis du har et lille hul i midten af trekanten, kan du til slut flyde det ud. Forsøg at få begge vinger til at have samme vinkel. Hvis de ikke er ens, kan du tage en vatpind med lidt makeupfjerner og rette til ved at køre den fra kanten af din nederste vippekant op mod slutningen af brynet. 
 photo IMG_4407-1_zps5db6edef.jpg
ENGLISH RECAP: A guide on how to apply liquid eyeliner. Follow the steps, draw with the liner where I have drawn a dotted line in the direction of the arrow. Good luck!

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg synes det var en forholdsvis forståelig step-by-step, og jeg skal helt klart have det afprøvet, efter jeg får købt den eyeliner som du anbefaler! 😉
    Men en anden ting er – du nævner, at en bronzefarvet er god til blå øjne. Jeg har grønne øjne – kan du anbefale en dertil? 🙂
    p.s. håber I nyder Barcelona!

Skriv en kommentar