Hårstyling rutine uden brug af varme // Hair styling with no heat

Jeg har lagt alle varme stylingsredskaber på hylden. Det gælder både føntørre, krøllejern og fladjern, og har været noget af en udfordring, da jeg de sidste fem år har brugt (i hvert fald en af delene) dagligt. Men, jeg siger jer, mit boykot har virkelig gjort en kæmpe forkel for mine lokker. Mine spidser er sundere, end de har været i flere år, og mit hår bare gror og gror og har fået mere fylde.
Hvis mit hår af natur havde været langt og glat – ligesom mine smukke søstres blonde tornerose hår – havde det nok aldrig været det store problem. Desværre er det ikke tilfældet, for min manke er hverken glat eller krøllet. I stedet har det et underligt fald, der gør, at alle totterne omkring mit ansigt krøller og stritter i forskellige retninger, imens håret bag på hovedet er fuldstændig fladt. Dette betyder, at det simpelthen ikke er en mulighed for mig at lade mit hår lufttørre, og derfor har jeg altid været afhængig af enten at have en føntørre eller et fladjern til at få styr på lokkerne, efter de er blevet vasket.
 photo IMG_0896_zps09391131.jpg
Jeg har dog fundet ud af, at jeg kan lade stylingsredskaberne blive på hylden, hvis jeg fletter mit håndklædetørre hår i en løs fletning, før jeg lader det lufttørre. Resultatet bliver rodet, bølget og forskelligt fra dag til dag, men det tæmmer altid de krøller, jeg har forrest i mit hår, samtidig med, at fletningen skaber lidt fald i nakken også. Jeg fletter også mit hår hver aften inden jeg går i seng,  for at undgå at vågne op til en dårlig hårdag. Selv om denne metode reder min frisure de fleste dage, sker det også flere gange i ugen, at hårtotterne bare ikke vil som jeg. Her ville jeg normalt have fattet glattejernet og tvunget krøllerne på plads, men nu ryger de i stedet op i en hestehale, knold eller anden opsætning.
 photo IMG_0987_zpsd49fd4a9.jpg
Jeg har uden tvivl planer om fortsat at gøre mit bedste for at undlade at style mit hår med varmeredskaber til hverdag og i stedet gemme dem til særlige anledninger (med brug af varmebeskyttelse naturligvis!). Selvom jeg uden tvivl helst ville lave Victoria’s Secret modella hår hver evig eneste dag, har jeg bare måtte erkende, at det ikke kan realiseres, for den styling, det kræver, betyder at mit hår bliver tyndt og slidt. I stedet kan jeg nu se frem til det næstbedste: lange lokker med naturligt fald – og det er jo et helt udmærket kompromis.
ENGLISH RECAP: My hair is naturally curly in the front and flat in the back of my head. That means that the result when I let it airdry is not exactly pretty. Therefore I have been braiding it loosly when it is still wet, and the result is messy, loose curls. It is really easy and it is much better for your hair than using styling tools and heat on it every day. 

28 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. rigtig find idé, men hovedbunden har ikke godt af, at være
  fugtig i så mange timer hver dag/nat, idet håret jo tørrer
  langsommere når det sat i en frisure 🙂 det kan hos nogle give
  problemer i hovedbunden 🙂

  1. Det tager ikke mere end en lille time før mit hår er tørt igen, så jeg tror ikke min hovedbund tager nogen skade 🙂

 2. Jeg bruger ligesom dig kun varme på mit hår ved særlige
  lejligheder 🙂 Og det har jeg gjort i et par år nu. Derudover
  vasker jeg kun mit hår en gang om ugen og mit hår har det så godt
  nu.

 3. Jeg bruger ligesom dig kun varme på mit hår ved særlige
  lejligheder 🙂 Og det har jeg gjort i et par år nu. Derudover
  vasker jeg kun mit hår en gang om ugen og mit hår har det så godt
  nu.

 4. God ide med fletningen! Jeg lufttørrer mit, men det bliver
  simpelthen så fladt som en pandekage. Heldigvis kan en
  saltvandsspray redde mig de fleste dage. Ellers ender det aaaaaaalt
  for ofte i en hestehale 😉

 5. Jeg har også brugt tricket med fletningen for at tæmme
  håret uden at bruge varme redskaber, men jeg syns bare at det mærke
  elastikken efterlader i bunden af håret irritere mig? 🙂

 6. Vil bare lige påpege, at det er smadder usundt for hovedbunden, hvis man gør det for ofte. Hovedbunden skal have luft og kan blive rigtig “svampet”, hvis man sætter det op eller fletter det mens det er vådt. 🙂 Men engang imellem skader jo ikke 😀 Og tak for alle dine fine indlæg Emma, læser trofast din blog!

  1. Jeg vil heller ikke anbefale, at man laver en stram fletning. Jeg sætter det løst op og så snart frisuren lige har sat sig, lader jeg det lufttørre færdigt løst 🙂

 7. Det trick brugte jeg også, da mit hår var længere 😉
  Ved ikke om du kender disse overnight curls (http://www.youtube.com/watch?v=A2l5t5sU3Og), men min lillesøster bruger ofte den metode, og hendes hår får bare de smukkeste krøller! Hun bruger altid to pandebånd, fordi hun har langt hår – så dele hun bare håret i to sektioner og gør som beskrevet i videoen 🙂

 8. Det trick brugte jeg også, da mit hår var længere 😉
  Ved ikke om du kender disse overnight curls (http://www.youtube.com/watch?v=A2l5t5sU3Og), men min lillesøster bruger ofte den metode, og hendes hår får bare de smukkeste krøller! Hun bruger altid to pandebånd, fordi hun har langt hår – så dele hun bare håret i to sektioner og gør som beskrevet i videoen 🙂

 9. Bruger samme metode eller lufttørrer løst, bruger også kun varme ved særlige lejligheder 🙂 Der kommer masser af luft til hovedbunden medmindre man vikler håret stramt rundt om hovedet haha 😀 Selve håret, har dog heller ikke så godt at det, hvis det var en stram fletning, men en løs er fin 🙂
  http://www.chanie-beline.blogspot.com – en blog om bl.a hårpleje

 10. Vil bare sige at du har et kraftigt flot hår. Det er i alt fld altid flot, når du sætter det op, især har du en mega flot hestehale med flot fald i

 11. Hvor er du sindssygt smuk, Emma! Og det klæder dig SÅ godt med de tilfældige look! 🙂
  Jeg selv er også stoppet med at bruge varmestyling. Jeg har måttet indse at min (fra naturens side) sindssyge krøllede manke bliver komplet udtørret hvis jeg bruger varmeapperater – og let’s face it, uanset hvor meget man glatter, og bruger udglattende produkter samt varmebeskyttelse og littervis af hårlak, så kan voldsom naturkrøl bare ikke holdes glat! 😀 Så i stedet for bruger jeg “curly girl” metoden, og det ser faktisk ud til at virke rigtig godt. Mit hår går nu til lidt under skuldrene, og det kan bare kun gå for langsomt med at få det langt, så jeg kan få en kæmpe krøllet manke! Det går bare så langsomt når håret ikke gror lige ned, men i spiraler, ihh altså!
  Men jeg tror dog at jeg kan bruge den metode du har vist ovenfor, hvis jeg en dag vil have knap så voldsomme krøller? Jeg er dog ikke sikker på at en fletning kan holde krøllerne væk, men jeg vil helt sikkert prøve, for dit hår er så smukt med de lette bølger!
  Skøn blog du har, Emma. Jeg har egentligt fulgt dig længe men jeg har vist kun kommenteret en enkelt gang. Det må jeg hellere rette op på. Du fortjener jo også noget feed back og ros for dit arbejde – og jeg er i hvert fald rigtig glad for at kunne hente inspiration her fra din blog! 🙂

  1. Man tak søde Line. Det er altid SÅ rart, når I tager jer tid til at kommentere. Jeg tror slet ikke, de fleste forstår, hvor vigtigt det er, at man får lidt feed back en gang i mellem 🙂

 12. Jeg har oftest mit hår i en hestehale,det er det nemmeste når man træner hver dag, cykler til skole og skal lave praktiske ting. løst hår irriterer mig.
  Lufttørrer det bare hvis det skal op i en hestehale alligevel.
  Men når jeg har løst hår (hvis jeg skal i byen, eller noget finere) så bliver jeg nød til at føntørre det næsten lige efter det er vasket. Har fald i håret og pandehår med koslik – og hvis jeg ikke får taget det med føntørre for det tørrer, så ligner jeg altså Elvis.
  Jeg har vildt tykt hår, men det er super glat (elastikker kan ikke holde det, næsten heller ikke siliconeelastikker) så bliver det tungt hvis jeg ikke putter mousse og OSIS+ Dust it i når det skal være løst.
  dog har jeg ikke løst hår mere en 3-4 gange om måneden.
  Hestehale I love you!

 13. Jeg har oftest mit hår i en hestehale,det er det nemmeste når man træner hver dag, cykler til skole og skal lave praktiske ting. løst hår irriterer mig.
  Lufttørrer det bare hvis det skal op i en hestehale alligevel.
  Men når jeg har løst hår (hvis jeg skal i byen, eller noget finere) så bliver jeg nød til at føntørre det næsten lige efter det er vasket. Har fald i håret og pandehår med koslik – og hvis jeg ikke får taget det med føntørre for det tørrer, så ligner jeg altså Elvis.
  Jeg har vildt tykt hår, men det er super glat (elastikker kan ikke holde det, næsten heller ikke siliconeelastikker) så bliver det tungt hvis jeg ikke putter mousse og OSIS+ Dust it i når det skal være løst.
  dog har jeg ikke løst hår mere en 3-4 gange om måneden.
  Hestehale I love you!

 14. Hej Emma.
  Har først nu opdaget din blog – sikke en skam, for jeg har i flere år kæmpet med at blive tilfreds med mit hår. Det går til lige over skulderne og er hverken glat eller krøllet, men har sådan et åndssvagt fald (synes jeg). Men nu blev jeg meget inspireret af dit indlæg! Derfor er glattejernet, som jeg har brugt hver eneste dag siden jeg var 14 år, lagt væk. Jeg håber SÅ meget på, at det vil hjælpe at lægge hår-vanerne om.
  Jeg ville bare lige sige tak for inspiration. Og for en fin blog.

Skriv en kommentar