How to find the perfect red lipstick

 photo IMG_2014_zps771d78fe.jpg
Jeg sætter lidt ekstra fokus på smukke røde læber de næste uger. Vi nærmer os juletid, højtiden for røde trutmunde, så hvis I overvejer, at forsøge jer med looket til en julefrokost eller to, vil jeg anbefale jer at læse med. Røde læber er et af de mest klassiske make-up looks. It never goes out of style. Sammen med den lille sorte, når man skal ud i natten eller for de modige, når man vil spice et kedeligt hverdags outfit op.
 photo IMG_8784_zpse81568a2.jpg
Men en rød læbestift er ikke bare en rød læbestift. Det kan jeg uden tøven skrive under på, for I aner ikke, hvor mange forskellige farver jeg har gennemgået med kunder igennem tiden. Alle de gange min håndryg har været fyldt med røde streger, og jeg først, idet de forskellige røde nuancer er blevet prøvet langt op ad armen, har fundet den perfekte farve (der var lige lidt mørkere, end den kunden havde med hjemmefra, men alligevel ikke så orange og samtidig lidt mere cremet, men ikke helt så skinnende…). Ja, det er en videnskab – og I kan tro, at nogle af de ældre kvinder ærgrer sig, når netop deres favorit farve udgår.
 photo IMG_1994_zpsd17099aa.jpg
Når man shopper efter den en ny rød læbestift, er der to ting, man skal overveje: farve og styrke/konsistens. Styrken og konsistensen hænger sammen, idet det er svært at finde en god glossy læbestift, der samtidig er stærk i farven, og på samme måde vil en matte læbestift næsten altid have en stærk farvestyrke.
Styrken af farven afhænger af hvor intenst et look, du vil opnå. En transparent rød fremhæver farven af dine naturlige læber, imens en meget farvemættet rød læbestift er perfekt til et ‘skarpt’ look.Jeg holder af en mere transparent læbestift til hverdag, da det ser mere naturligt ud, men bruger en meget pigmenteret læbestift, når jeg skal til fest, og den skal holde hele natten. Hvis du vælger en meget intens rød farve, vil jeg anbefale dig, at bevare en naturlig make-up på øjne og kinder. En flydende liner og lidt falske vipper kan dog være perfekt, hvis du vil opnå et ‘pin-up-look’. En transparent rød kan være utrolig god til at give glød til ansigtet på en fin diskret måde.
 photo ScreenCaptures77_zpsbcfe55e0.jpg
Konsistensen afhænger i høj grad af, hvor længe du ønsker læbestiften skal holde. For selv om røde, glossy læber er smukke, kan det også være risikabelt at have på en aften ude, da farven skal friskes oftere op, og den kan have tendens til at smitte af eller glide rundt på læberne. En huskeregel er, at hvis farvestyrken er stærk, skal læbestiften være mere mat og tør i konsistensen, hvorimod man kan vælge en mere glossy læbestift, hvis man blot vil have en transparent farve. Her er lipstains dog ofte en undtagelse, da farven blinder sig til læberne, og man derfor sagtens kan have en gloss ovenpå. Tjek min absolut yndlings lipstain ud lige HER.
 photo Originals_zps620159d7.jpg
Mange påstår, at de ikke kan bære røde læber, da det får dem til at se blege og grå ud, men dette skyldes, at man vælger den forkerte farve. Det kan være lidt af en jungle, at finde en farve, man føler sig godt tilpas ved at have på, men koden til succes er, at farven skal passe til  hudens undertone, så den ikke modarbejder huden naturlige glød, men derimod fremhæver den. Røde læbestifter kan enten have en kold (blålig), varm (gul/orange) eller neutral undertone. Hvis du har en varm undertone i din hud, bør du vælge røde nuancer med en varm undertone, for at harmonerer farvetonerne. Ligeledes vil en kold rød klæde dig, hvis du har en kold undertone i din hud. Læbestifter med en blålig undertone kan desuden være gode til at få tænder og øjne til at se mere klare og hvide ud. Neutrale røde farver ser smukke ud på de fleste, men kan også være svære at finde. Senere i denne uge kommer jeg med en guide til de mest ikoniske røde læbestifter fra Chanel, og hvilket du bør vælge til netop din hudtype. Og bare rolig, en guide til hvordan du bestemmer om din hud har en kold eller varm undetone er også på tegnebrættet.
 photo page_zpse05d8757.jpg
Har du….
..porcelæn lys hud med en kold (næsten lyserød) undertone? Vælg en kold rød. En rød med en pink eller blommefarvet undertone er et sikkert valg.
…lys hud med en gullig undertone (og måske fregner over næsen)? Vælg en tomatrød læbestift. Orange og ferskenfarvede røde nuancer vil klæde dig.
…Olivenfarvet hud med en let grønlig undertone? Vælg en varm rød nuance for at give glød til din hud. Du kan sagtens bære mørkere farver.
…Mørk, gylden hudtone? Du kan bære stærke farver nemmere end de fleste – udnyt det!
…Helt mørk hud med en kold undertone? Stærke pink nuancer eller dybe blommefarvede læbestifter vil klæde dig fantastiske. 

Regler kommer aldrig uden undtagelser, så selvom jeg altid anbefaler, at man vælger en rød nuance, der harmonerer med hudens undertone, kan det være en god idé at vælge en rød farve, der står i kontrast til hudens tone, hvis man ønsker, at den røde farve skal være fremtrædende og iøjefaldende. Hvis der skal være fuld knald på, og læberne virkelig skal være i fokus, bør du lede efter en stærk kontrast, i stedet for en farve der harmonerer med din hudtone. I mit tilfælde vil stærk rød nuance med en blålig undertone træde langt mere frem og være mere dominerende, imens en tomatrød læbestift virker mere ‘naturlig’ og falder mere i et med resten af ansigtet (Kan I mon se det på billedet ovenfor?)
Hvad er din yndlings læbestift, og hvornår bærer du røde læber? 🙂
 photo IMG_8786_zps6e59f2b8.jpg
ENGLISH RECAP: Red lips is a classic make-up look, that never goes out of style. When shopping for the perfect red lipstick, there are two main things you have to keep in mind.
Texture and color payoff: If you want a natural and glossy look that brings a hint of color to your face, pick a lipstick with a transparent finish or a red gloss. If you want a sharp look that last all night long, you should go for a matte finish or a lip stain.
Color: Picking the right red color can be difficult. The perfect red can make your skin glow and make you look beautiful and healthy, while the wrong color can make you look grey and doll. Choose a warm red with an orange or peachy undertone, if you have a skin with a warm undertone and pick a cold red color with a blue undertone, if you have skintone with a colder undertone. If you want the red lips to be center of attention and POP, you have to do the complete opposite and choose the contrast color to your skintone.
 

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Super godt indlæg! Har selv prøvet med rød læbestift et par gange, og får altid super mange gode kommentarer på dem – mit problem er bare at den altid “løber” ud i de fine linjer omkring munden. Hvordan får du din til at holde? Hvordan gør du at dine læber holder hele dagen? Kunne du evt. lave et indlæg om det? 😀

  1. Lipsstains er mit bedste råd – de holder fantastisk på læberne 🙂 ellers kan det være en god idé at vælge en mere ‘tør’ matte læbestift eller forsøge med en lipliner inden under 🙂

 2. Super godt indlæg! Har selv prøvet med rød læbestift et par gange, og får altid super mange gode kommentarer på dem – mit problem er bare at den altid “løber” ud i de fine linjer omkring munden. Hvordan får du din til at holde? Hvordan gør du at dine læber holder hele dagen? Kunne du evt. lave et indlæg om det? 😀

  1. Lipsstains er mit bedste råd – de holder fantastisk på læberne 🙂 ellers kan det være en god idé at vælge en mere ‘tør’ matte læbestift eller forsøge med en lipliner inden under 🙂

 3. Hej Emma 🙂
  Fedt indslag! Elsker knaldrøde læber mere end noget andet makeup! Må jeg spørge hvilken læbestift du har på på de billeder du kalder “Deep cold red” og “Cold rasberry red”?
  – Anja

 4. Hej Emma 🙂
  Fedt indslag! Elsker knaldrøde læber mere end noget andet makeup! Må jeg spørge hvilken læbestift du har på på de billeder du kalder “Deep cold red” og “Cold rasberry red”?
  – Anja

 5. Fedt indlæg! 🙂 Du må i næste uge endelig også skrive, hvilken læbeskift du har på nederste billede!
  Jeg synes, det er SÅ øv, at du ikke længere arbejder i Sephora i KBH, for jeg kunne virkelig godt trænge til at komme forbi og få anbefalet en farve til præcis min hudtype…

 6. Fedt indlæg! 🙂 Du må i næste uge endelig også skrive, hvilken læbeskift du har på nederste billede!
  Jeg synes, det er SÅ øv, at du ikke længere arbejder i Sephora i KBH, for jeg kunne virkelig godt trænge til at komme forbi og få anbefalet en farve til præcis min hudtype…

 7. Fedt indlæg og smukke læber! Vil så gerne kunne bære rød læbestift, men det har bare aldrig set godt ud. Nu tror jeg på det kan lykkes:-) Men tror stadig godt jeg kunne bruge lidt hjælp..:-). Kan man mon “booke” dig eller kan du anbefale et sted i Kbh?

  1. Hej Christina 🙂 Jeg laver desværre ikke freelancearbejde længere. Hvis du bor i KBH, vil jeg anbefale dig at gå forbi Magasin Kongensnytorv. Jannie, der arbejder for Dior er en af de dygtigste make-up artister, jeg kender 🙂 Du må gerne sige, jeg har sendt dig, så skal hun nok tage sig rigtig godt af dig 🙂

Skriv en kommentar