Eyeshadow 101

 photo 22c4f905-8cef-42b3-8d6f-a862c5f9c48b_zps4c53e311.jpg
Kan du ikke lære mig, at lægge en flot øjenskygge? Det et spørgsmål, jeg er blevet stille massevis af gange. Af veninder, af kunder og af jer søde blog-læsere. Og jeg bliver ved med at påstå, at det kan jeg sagtens, for det er slet ikke så svært. Det kræver blot lidt øvelse samt nogle gode produkter og redskaber. For man kommer ikke særlig langt, med den applikator, der følger med mange øjenskygger, og ditto heller ikke de stenhårde, glitrende, gennemsigte skygger, som jeg simpelthen ikke kan forstå, kan sælges.
Først og fremmest vil jeg anbefale jer, at investere i et par gode make-up pensler. Min guide til de forskellige typer pensler, og hvilke jeg vil anbefale, kan I finde HER. Dernæst er det altid en god idé, at bruge en øjenskyggeprimer. Der er ikke nogen idé ved at bruge tid på at lægge en smuk øjenskygge, hvis den sætter sig i globelinjen og glider rundt på øjenlåget en halv time efter. Til sidst skal man have fat i nogle øjenskygger af ordentlig kvalitet. Men hvad er så en god øjenskygge?
EYESHADOW 101
Først og fremmest skal man naturligvis vælge en øjenskygge, der har en smuk eller brugbar farve. Alt efter ens smag og behov, kan man vælge mellem matte, shiny eller glitrende øjenskygger. Pas dog på med skygger med for meget glitter, da man nemt ender med glitter langt ned af kinderne.
Dernæst er det vigtigt – måske endda det vigtigste – at øjenskyggen har en masse pigment. Man kommer ingen vegne, hvis man skal bruge en masse forsøg på at få øjenskyggen til at syne på låget. En god regel er, at hvis man stryger fingeren over øjenskyggen og dernæst på håndryggen, skal farven på håndryggen svare til den farve, man ønsker på øjenlåget. Lav testen i butikken, og hvis farven på håndryggen er gennemsigtig eller nærmest ikke-eksisterende, bør du lade være med at købe produktet.
Det sidste der har betydning for øjenskyggens kvalitet er øjenskyggens konsistens. Hvor hårdt øjenskyggen er presset, om den er bagt eller måske endda løs. Løse øjenskygger kan drysse meget, men er ofte meget smukke, når man bruger dem med en våd pensel. Faste pressede øjenskygger skal ikke være så hårde, at man ikke kan overført pigmenterne til øjenlåget, men samtidig skal de ikke være så løse, at de drysser. Gå efter de skygger der føles ‘cremede’ og bløde.
 photo Indspilningifuldskaeligrm03-01-2014162052_zpse3d979c3.jpg
Dette er tre simple guidelines, der er gode at have i baghovedet, når man skal shoppe øjenskygger eller rydde op i make-up tasken. Derudover er det vigtigt at huske, at bare fordi man vælger en øjenskygge fra et dyrere mærke (*host* Dior, YSL og Chanel *host*), betyder det ikke, at den er bedre kvalitet end de billigere mærker. Nogle af mine favorit øjenskygger kommer fra mærkerne MAC, Sleek, BareMinerals og Wet’n’Wild.
ENGLISH RECAP: 
It is easy to make a beautifull eyeshadow look, when you practice and have good products and tools in your make-up kit. Here are my best tips on what to look after, when you are shopping for a new eyeshadow: 
1 – Pick a color you love and know you are going to use. 
2 – Pick a color with a lot of pigment
3 – Pick an eyeshadow that feels soft and cremy.It can be difficult to get a nice result, if the shadow is too hard or too loose.
Also keep in mind, that good quality does not alway = expencive products. Some of my favorite eyeshadows are from the brands  MAC, Sleek, BareMinerals and Wet’n’Wild.

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Sikke en visuelt flot indlæg, Emma – kan virkelig godt lide dit “nye” design! Jeg er materialist elev, og synes det er en super god guideline til valg af øjenskygger 🙂
  P.S. Kan det lade sig gøre at få en knap, der gør at man får besked, når der bliver kommenteret på et indlæg? 🙂

 2. Sikke en visuelt flot indlæg, Emma – kan virkelig godt lide dit “nye” design! Jeg er materialist elev, og synes det er en super god guideline til valg af øjenskygger 🙂
  P.S. Kan det lade sig gøre at få en knap, der gør at man får besked, når der bliver kommenteret på et indlæg? 🙂

 3. Hej Emma,
  Rigtig god guide til køb af øjenskygger – tak! Håber at du også laver en guide til hvordan man lægger så flot en øjenmakeup som den du har på på billederne 🙂

 4. Hej Emma,
  Rigtig god guide til køb af øjenskygger – tak! Håber at du også laver en guide til hvordan man lægger så flot en øjenmakeup som den du har på på billederne 🙂

Skriv en kommentar