Hårfarve – fra rødt til brunt

 photo IMG_7168_zps1b1af9af.jpg
Jeg har skiftet hår farve mange gange. Det startede med striber i enten mørkere eller lysere nuancer som 13 årig, og siden da har jeg efterhånden været hele farvespektret igennem: fra sort, til brun, til blond, til kastanje og fornyligt til rød. Og ja, jeg kommer hurtigt til at kede mig. Jeg er dog ved at spore en tendens: om vinteren får jeg lyst til at farve mit hår i takt med, at min hud bliver blegere, fregnerne færre, og hele verden i det hele taget bare mere kold og farveløs. Og så går det sådan ca sådan her: 1) Håret bliver farvet, 2) jeg er glad for resultatet de første måneder, 3) Jeg finder ud af, at udgroninger koster tid og penge. 4) Jeg fortryder, at jeg har farvet mit hår, og 5) Jeg vil have min naturlige hårfarve tilbage… Og så går de næste måneder ellers med, at jeg forsøger at komme så tæt på min naturlige farve som muligt. Når det er opnået, glemmer jeg alt om hårfarve og lever lykkeligt med min leverpostej, lige indtil det bliver vinter, jeg begynder at føle mig som en grå mus, og så starter møllen ellers forfra.
Min egen hårfarve er en halvkedelig leverpostej, som jeg nok aldrig lærer at forlige mig med, I hvert fald ikke i længere perioder af gangen. Samtidig ved jeg dog også, hvor meget det slider på håret, hver gang man farver det, og det gør en lille smule ondt i min fornuft, hver gang jeg bruger hårfarvnings produkter fyldt med kemikalier. Derfor forsøger jeg altid at vælge så naturlige produkter som muligt, så den fornuftsprægede og voksne stemme bagerst i mit hoved, kan indgå et nogenlunde rimeligt kompromis med min ubeslutsomme, barnlige og impulsive side.
 photo page12_zpse770d8d3.jpg
Som I måske har opsnuset, er jeg nået dertil i mit ‘hårfarvnings mølle’, at jeg i vinters farvede mit hår en helt ny og spændende farve, rødt, og nu forsøger jeg så at slippe af med det igen. Jeg har egentlig været glad for det røde, men udgroningerne har været så besværlige at have med at gøre, og jeg har ikke lyst til at skulle farve mit hår hver måned, så nu er jeg langsomt på vej væk fra det røde hår, og bevæger mig stille og rolig hen mod en mere naturlig brun farve. I kan finde lidt billeder af mit røde hår HER og HER
 photo IMG_7205_zps8f4402e9.jpg
 
De produkter, der er blevet mine allierede i projekt fra-rød-til-brun er en hårfarve fra Tints of nature og Paul Mitchell’s Platinum Blonde Shampoo. Jeg har fået produkterne tilsendt fra Billigvoks.dk
Tints of nature – 6C Dark Ash Blonde (135 kr) 
Det første jeg gjorde, var at forsøge at slippe af med min udgroning ved at farve min bund en smule mørkere, samtidig med at jeg fjernede noget af det rødlige skær i resten af håret. Til dette brugte jeg en askefarvet brun hårfarve uden parabener, ammoniak og flere af de kemikalier almindelige hårfarver indeholder. Jeg oplevede, at mit hår slet ikke tog så meget skade, som ved almindelige ammoniak hårfarver, så dette mærke kan helt sikkert anbefales. Hvis man gerne vil fjerne en rød nuance, er det er vigtigt, at man vælger en kold aske (grå) tone, da det neutralisere rød. Som I kan se, har mit hår stadig et rødligt skær, men overgangen fra min udgroning til resten af håret er ikke længere synlig, og jeg vil nu kunne lade mit hår gro, uden at skulle farve det, især når jeg bruger følgende produkt:
Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo (159 kr)
Dette er en gammel kending, helt tilbage fra den gang jeg arbejdede som frisørmedhjælper som fritidsjob i gymnasiet. Det er den bedste og mest effektive blonde shampoo på markedet. Punktum! Nu tænker I måske: “Jamen, du har jo ikke blond hår?!”, og ja shampooen er egentlig lavet til at fjerne det gullige eller orange skær, man kan få, når håret farves platinum blonde hos frisøren (eller når en hjemmefarvning går galt). Men shampooen fungerer også fantastisk til at fjerne andre varme og rødlige nuancer i mørkere hår, og jeg har brugt den tidligere med stor succes. I øjeblikket har jeg skiftet min almindelige shampoo ud med denne, og jeg kan se, at mit hår bliver mindre og mindre rød for hver vask. Mit håb er, at jeg efter et par måneders brug af denne shampoo (jeg vasker så godt nok også kun mit hår 1-2 gange i ugen), vil have udvisket det rødelige skær så meget, at jeg kan gå tilbage til min almindelige sulfatfrie shampoo. Så kan jeg måske ogs få lidt fred fra den snus-fornuftige stemme der lige for tiden brokker sig ret så højlydt bagerst i mit hoved, over at jeg endnu engang har besluttet mig for at udsætte mit hår for den helt store mølle.
 photo page11_zps096c4fda.jpg
Er I ligeså ubeslutsomme og implusive som mig, når det gælder hårfarve, eller holder I jer til jeres naturlige farve?

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Godmorgen.
  Jeg kender udmærket til din følelse med dit hår, har det præcis på samme måde. Lod mit hår vokse uden farve i 3 måneder og spidsere endte med at blive så lyse grundet en tidligere afblegning at jeg ikke kunne holde det ud længere, så jeg har faktisk lige farvet det og denne gang rigtig mørkt, mørke brun af mærket Olija. Ønsker at få langt hår men med al det her farvening så bliver svært. Nu håber jeg at jeg kan holde mig fra at farve det til minimum sensommeren… Selv har jeg een kedelige leverpostej hårfarve fra naturens siden.. Kunne være sjovt at se den i hele håret.
  Go’ dag.
  http://louisepige.dk

 2. Hej Emma!
  Flot hårfarve 🙂
  Er der nogen som har kommenteret for dig, at en reklamesøjle i venstre margin herinde på dine side gør det svært at læse dine artikler? Ved ikke om det kun er mig, der ikke kan klikke reklamen væk 🙁

 3. Ej hvor kender jeg det bare alt for godt. Jeg har også naturligt den kedelige leverpostej, som med dit udtryk får en til at ligne en lille grå mus(!!)
  Jeg lod det gro ud og det var egentlig sundt og godt, men jo kedeligt og fladt. Farvede derfor mit hår mørkt og er blevet glad for en god mørkebrun farve. Jeg har lagt mærke til at lige så snart solen begynder at komme frem, så har jeg tendens til at vil være så lyshåret som muligt. Men lige så snart vinteren kommer tilbage, så er jeg i es med det mørke. Det er skørt og forunderligt at vi ikke bare kan nyde tilværelsen i stedet for konstant at skulle være i forandring. Men sådan er det vel.
  God dag 🙂

 4. Du får lige et sjovt kompliment, men ikke desto mindre meget sand. Jeg kender ikke ret mange bloggere, der kan præstere at skrive så lange indlæg og gøre dem underholdende og lærerige hele vejen igennem. Oftest handler blogindlæg om fine billeder og kunsten at formulere sig kort, det er jo de færreste i vores generation, der gider at læse desværre. Jeg synes virkelig du skriver godt og jeg elsker, når man kan se arbejdet bag dine indlæg 🙂 Tak for det.

 5. Åh, jeg vil så gerne vide, hvilken farve du brugte, da du farvede det rødt? Den er simpelthen så flot.
  Og hvad har du brugt til øjenbrynene, for at få så tæt et farvematch?

 6. Hold da op.. Dette synes jeg virkelig er en ualmindelig smuk hårfarve til dig, Emma! Det klæder dig helt vildt flot, at det er brunt men stadig har et ‘touch’ af rød. Håber du beholder det et stykke tid endnu, hehe. 🙂

 7. Hej! 🙂
  Jeg er kommet ud for et lille uheld med hjemmefarve :-/
  Jeg havde fundet en smuk mørkebrun farve som jeg brugte, men efter jeg havde fået vasket håret og fået det tørret lagde jeg mærke til at mit hår har fået et meget kraftig varm rødlig skær! :'(
  Jeg vil MEGET gerne af med så MEGET af det røde skær som muligt, helst gerne uden at gå til frisør, da det er for dyrt. Og uden at skulle afrense/afblege det da mit hår simpelthen er så tyndt at det ville blive meget ødelagt af det:-(
  PS: Vil silver Shampoo muligvis hjælpe med at tage bare noget af det røde skær væk? :-/
  VH En meget Desperat pige D-:

  1. Hej Mia 🙂
   Du kan prøve med en silver shampoo, men jeg kan ikke love dig, det virker.
   Ellers er der ikke meget andet for end at gå til frisøren eller at lade det gro ud. Desværre! Rødt hår er virkelig svært at slippe af med.

 8. Hej Emma:) ved at Google “fjern rødt skær” kom jeg ind på din side. Jeg sidder i den situation at mit hår er gået fra leverpostej til lyse striber (som fejlede totalt) og nu til brunt hår – alt sammen lavet hos en frisør. MEN jeg har fået et rødt skær, som jeg er vanvittig træt af (især i det øverste af håret) – tanken var at det skulle være i en kold tone. Så mit spørgsmål er; hvor længe tog det for dig at slippe af med det røde skær ved brug af silver shampoo ?
  Mvh. Line

 9. Hej.

  Super godt skrevet!
  Nu hvor pengene ikke er så store og mit hår er meget rødt.
  Kan du så anbefale en brun hårfarve fra normal som gerne skulle give den samme effekt som den hårfarve du har brugt?

Skriv en kommentar