Om at have det skidt og få det godt

 photo IMG_7509_zpsfff7aa21.jpg
Jeg fik en rigtig sød kommentar i dag, der mindede mig om, at jeg mangler at slå en knude på historien om, hvorfor jeg har valgt at flytte hjem til lille Skive det sidste halve år, inden jeg begynder på studie til sommer. Blogmediet er lyserødt nok i forvejen, og jeg ønsker, at de der besøger mit hjørne af internettet, vil møde hele mig. Det indebærer både cupcakes, løbeture og pæne dimser, men også ord og tanker om de gode og ligeledes svære ting. Jeg er bare en almindelig ung kvinde, en slags virtuel veninde, der har op- og nedture som alle andre.
 photo IMG_7507_zpsffba50a4.jpg
Det sidste år af min gymnasietid var det værste år nogensinde for min familie og jeg. I stedet for at forholde mig til det og komme helt oven på igen, fortsatte jeg med fuld fart, 120 km/t. Jeg flyttede en håndfuld gange på blot et år og arbejdede, arbejde og arbejde. I efteråret begyndte jeg at mærke konsekvenserne, min læge diagnosticerede mig med stress. Først havde jeg virkelig svært ved at acceptere det, for jeg havde travlt med at flygte fra alle mine problemer og bevise hele verden mit værd, men hvis man har prøvet at være syg med stress, eller har været tæt på et menneske, der har, ved man også, at det simpelthen ikke er muligt. Jeg blev nødt til at trykke på stop.
 photo IMG_7497_zpsbdfa759b.jpg
Løsningen for mig blev at sige mit job op, fremleje mit værelse et halvt år og flytte hjem. Og I kan tro, at det var underligt at flytte hjem til mor og far, når man har boet ude, siden man var 17 år. Den første måned skiftede jeg mellem at ligge søvnløs og at sove jeg 12 timer i døgnet. Jeg havde bankende hovedpine, konstant høj puls, kunne ikke koncentrere mig, og alt virkede uoverskueligt. Men efter en måned gik det hele lige så stille og roligt fremad, ét skridt ad gangen, med støtte fra de meste fantastiske og omsorgsfulde mennesker, man kan tænke sig. Når jeg tænker tilbage på, hvordan jeg havde det for fire måneder siden, kan jeg slet ikke forstå det.
 photo IMG_7504_zpsa2ff53a6.jpg
I dag føler jeg mig endelig som mig selv igen, og jeg har det bedre, end jeg har haft det virkelig længe. Alt der før virkede uoverkommeligt, kan jeg ordne i et snuptag, jeg har overskud til at kigge ud over min egen næsetip, og jeg har fået lyst til at kaste mig over projekter, jeg virkelig brænder for. At påbegynde et studie er ikke længere en stressfaktor, men noget jeg ser frem til, og jeg glæder mig til at kunne flytte ‘hjem’ til Århus igen til sommer. Jeg kommer med sikkerhed til at opleve flere nedture i mit liv, men næste gang er jeg dét stærkere.
 photo IMG_7512_zps896be2ca.jpg

39 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Egentligt meget dejligt at få sat nogle ord på de ting, der er sket i dit liv. Jeg har fulgt med helt siden dengang, hvor du gik i gymnasiet, da du flyttede til København og tilbage igen og så på højskole. Jeg håber alt det bedste for dig og er så glad for, at du har det godt 🙂 jeg nyder virkelig at følge med på din blog og føler faktisk i høj grad, at du er en virtuel veninde! Klem fra Emma.

 2. Egentligt meget dejligt at få sat nogle ord på de ting, der er sket i dit liv. Jeg har fulgt med helt siden dengang, hvor du gik i gymnasiet, da du flyttede til København og tilbage igen og så på højskole. Jeg håber alt det bedste for dig og er så glad for, at du har det godt 🙂 jeg nyder virkelig at følge med på din blog og føler faktisk i høj grad, at du er en virtuel veninde! Klem fra Emma.

 3. Tak for dele et stykke af dig med os Emma. Det er både flot og inspirerende gjort af dig! Jeg kender personligt godt til nogle af de ting du beskriver, og det er på en måde beroligende at vide, at du igen er kommet ovenpå og igen har det gjort. Er glad for det går dig bedre, og at vi læsere har fået dig igen! 🙂

 4. Tak for dele et stykke af dig med os Emma. Det er både flot og inspirerende gjort af dig! Jeg kender personligt godt til nogle af de ting du beskriver, og det er på en måde beroligende at vide, at du igen er kommet ovenpå og igen har det gjort. Er glad for det går dig bedre, og at vi læsere har fået dig igen! 🙂

 5. Rigtig fint indlæg, og dejligt at høre at du har det godt igen!! Også bliver jeg simpelthen nødt til at spørge hvor din fine kjole er fra? 🙂

 6. Rigtig fint indlæg, og dejligt at høre at du har det godt igen!! Også bliver jeg simpelthen nødt til at spørge hvor din fine kjole er fra? 🙂

 7. Hej søde Emma.
  Først og fremmest tak fordi du igen er begryndt at blogge, jeg er jo et af de helt trofaste læsere, der ikke kan klare når man ikke høre fra dig 😉
  Jeg ved godt det ikke har noget med dette indlæg, at gøre men kunne alligevel godt tænke mig at spørger dig, om du har nogle fif til hvordan man bedst muligt forbereder sig til eksamen? Her er der tale om den skriftlige. Skal nemlig snart op til min første skrigtlige eksamen på Uni, og kunne godt bruge nogle råd til hvordan du fx. forberedte dig på gym da du tydeligvis fik lækre karaktere.
  Knus fra mig 🙂

  1. Årha, jeg ved ikke, om jeg har nogle gode råd til Uni eksamener. Det har jeg jo endnu ikke prøvet endnu. Men mit bedste råd til skriftlige eksamener må være at have sine noter FULDSTÆNDIG på plads. Få styr på gamle opgaver, kilder, bøger, notater osv, så du ikke skal bruge til på at lede under selve eksamen, men ved præcis, hvor du finder lige hvad, du får brug for. Hvis eksamen er uden hjælpemidler, er det bare at læse og læse og forbedre sig på mulige spørgsmål og opgaver 🙂
   Kæmpe knus tilbage, og tak fordi du følger med 🙂

 8. Hej søde Emma.
  Først og fremmest tak fordi du igen er begryndt at blogge, jeg er jo et af de helt trofaste læsere, der ikke kan klare når man ikke høre fra dig 😉
  Jeg ved godt det ikke har noget med dette indlæg, at gøre men kunne alligevel godt tænke mig at spørger dig, om du har nogle fif til hvordan man bedst muligt forbereder sig til eksamen? Her er der tale om den skriftlige. Skal nemlig snart op til min første skrigtlige eksamen på Uni, og kunne godt bruge nogle råd til hvordan du fx. forberedte dig på gym da du tydeligvis fik lækre karaktere.
  Knus fra mig 🙂

  1. Årha, jeg ved ikke, om jeg har nogle gode råd til Uni eksamener. Det har jeg jo endnu ikke prøvet endnu. Men mit bedste råd til skriftlige eksamener må være at have sine noter FULDSTÆNDIG på plads. Få styr på gamle opgaver, kilder, bøger, notater osv, så du ikke skal bruge til på at lede under selve eksamen, men ved præcis, hvor du finder lige hvad, du får brug for. Hvis eksamen er uden hjælpemidler, er det bare at læse og læse og forbedre sig på mulige spørgsmål og opgaver 🙂
   Kæmpe knus tilbage, og tak fordi du følger med 🙂

 9. Søde Emma, det er så dejligt at høre, at du har fået det bedre – og stor respekt for, at du vil sætte ord på det og dele det med os!
  Og du ser SÅ godt ud på de her billeder!
  Alt det bedste
  / ida

 10. Søde Emma, det er så dejligt at høre, at du har fået det bedre – og stor respekt for, at du vil sætte ord på det og dele det med os!
  Og du ser SÅ godt ud på de her billeder!
  Alt det bedste
  / ida

 11. Snakkede faktisk med min kæreste om noget lignende idag, nogen gange skal man bare urimeligt meget igennem før man når til der man skal være, vigtigst er dog at man rejser sig op igen. Got at høre du har det bedre!

 12. Snakkede faktisk med min kæreste om noget lignende idag, nogen gange skal man bare urimeligt meget igennem før man når til der man skal være, vigtigst er dog at man rejser sig op igen. Got at høre du har det bedre!

 13. Skønt indlæg, Emma! 🙂 Jeg kan virkelig godt sætte mig ind i din situation, da jeg hele sidste år var ramt af stress. Jeg var, ligesom dig, nødt til at trække stikket, som betød, at jeg måtte stoppe på gymnasiet i januar. Det er dejligt at høre, at du har fået det så meget bedre – det har jeg også, og det viser jo bare, hvor vigtigt det er, at lytte til sig selv og sin krop. Synes også, det er godt, at du belyser emnet, for der er jo desværre bare rigtig mange unge piger, der bliver presset – måske mest af alt af dem selv – alt for hårdt.

  1. Der er virkelig ikke nogen vej udenom, når kroppen først siger stop. Man kan ikke arbejde sig ud af stress.
   Stress er en underlig størrelse. På den ene side er det en folkesygdom, der rammer utrolig mange danskere, og på den anden side er det meget tabubelagt.

 14. Skønt indlæg, Emma! 🙂 Jeg kan virkelig godt sætte mig ind i din situation, da jeg hele sidste år var ramt af stress. Jeg var, ligesom dig, nødt til at trække stikket, som betød, at jeg måtte stoppe på gymnasiet i januar. Det er dejligt at høre, at du har fået det så meget bedre – det har jeg også, og det viser jo bare, hvor vigtigt det er, at lytte til sig selv og sin krop. Synes også, det er godt, at du belyser emnet, for der er jo desværre bare rigtig mange unge piger, der bliver presset – måske mest af alt af dem selv – alt for hårdt.

 15. Sikke dog et fint indlæg. Selvom det er en meget personlig sag, så er det virkelig rart at høre, hvad der egentlig er hændt! Du skriver det simpelthen så fint og hvor er det flot, at du er stoppet op og har fået livet på rette spor igen!
  Kh. Betina

 16. Sikke et dejligt indlæg, og rart at få ord på det hele 🙂 Det handler bare om at nyde hvad man har, og nyde sig selv når man har det godt. 🙂

 17. Hvor er det rart endelig at få sat lidt ord på, hvad du har gennemgået det sidste års tid. Har fuldt med på din blog i godt og vel 3 år, så man kan næsten ikke undgå at blive lidt bekymret på dine vegne. Men hvor er jeg bare glad for at du er på rette vej 🙂 Jeg synes også næsten man kan mærke det på dine indlæg – da har ligesom fået lidt livsglæde med ind i dine indlæg igen. Det er herligt at læse din blog, Emma – du virker som en fantastisk person! 🙂

 18. Hej Emma. Jeg kan rigtig godt lide, at du tør sætte ord på når livet ikke er en dans på roser, så endda her i det offentlige rum. Det er for mig et tegn på at du er en stærk kvinde! Jeg har fulgt dig så længe jeg kan huske og da jeg startede valgte jeg at læse alle dine tidligere indlæg, hvor tosset det end lyder..
  Du er sød, smuk, sej og som sagt en stærk kvinde! 🙂
  Knus fra Tina

 19. Hej Emma. Jeg kan rigtig godt lide, at du tør sætte ord på når livet ikke er en dans på roser, så endda her i det offentlige rum. Det er for mig et tegn på at du er en stærk kvinde! Jeg har fulgt dig så længe jeg kan huske og da jeg startede valgte jeg at læse alle dine tidligere indlæg, hvor tosset det end lyder..
  Du er sød, smuk, sej og som sagt en stærk kvinde! 🙂
  Knus fra Tina

Skriv en kommentar