Video: Spørg Emma #3 – Sundhed og motion

 photo sposlashrg3_zpsefe3cfc8.jpg

Så er det blevet tid den 3. video i min nye videoserie “Spørg Emma”. I denne video svarer jeg på det tilbagevendende spørgsmålet om, hvor meget motion jeg dyrker, og hvordan jeg træner. Jeg diskuterer desuden balancen mellem ‘sund’ og ‘for sund’, et emne, der altid skaber debat på bloggen.
Jeg vil meget gerne høre jeres svar til denne uges spørgsmål: Hvor meget og hvilken motion dyrker I? Hvorfor, og hvor meget fylder det i jeres hverdag og bevidsthed?
Jeg håber, at I synes om videoen – i så fald må I meget gerne like indlægget på bloglovin’. Hvis I ønsker at stille mig et spørgsmål til næste uges video, er I meget velkommen til at gøre det i kommentarfeltet i dette blogindlæg.

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg synes, du kommer med nogle rigtig fornuftige pointer! Jeg ser også en tendens til, at sundheds-debatten bliver meget sort/hvid, hvilket er synd.
  Mht. til din træning, så minder det faktisk utroligt meget om mig selv – jeg løber, styrketræner og dyrker også yoga (når jeg har tid!!) Jeg har måske desværre en tendens til at gå lidt for meget op i, hvor mange gange jeg nu får trænet på en uge. Jeg kan godt se, det ikke er så heldigt, da der kan være stor forskel på, hvor stresset man er med andre aspekter af livet. Og dem skal der jo være plads til 🙂

  1. Hej Karoline 🙂
   Hvis jeg en gang imellem får dårlig samvittighed over, at jeg ikke får trænet, plejer jeg at tænke, hvor lille bitte en procent del en dag, eller endda en uge eller måned, er af hele mit liv. Det er jo ikke en uge på sofaen, der ødelægger det store billede 🙂 Det gør dårlig samvittighed der i mod 😉

 2. Jeg synes, du har helt ret i, at man ikke “synder”, hvis man tager et stykke kage. Alt må være med måde, og hvorfor have dårlig samvittighed over en dessert, hvis man ellers lever sundt nok? 🙂
  Det er SÅ hyggeligt, at du er begyndt med videoer. Det kan vi jo hygge os gevaldigt med 😀

 3. Hvor er jeg bare nødt til at rose dig. Du er bare så dejligt nede på jorden, og jeg elsker at se make-up tutorials og alle dine andre vidoer! Du er så nem at relatere til, hvilket gør dig til min favorit-blogger. Tak for at du er dig.
  Jeg er selv 18 år gammel, og jeg er lige nu på udveksling i Wi, USA. Jeg er en skøn oplevelse herovre, men for tiden er der ikke ret meget motion indover mit liv, da jeg har valgt at sige til mig selv, at det ikke skal være mad og motion, der er i fokus, men oplevelser og gode tider – og så gør det ikke noget at spise pizza med veninderne og få is til dessert. Men på den anden side sørger jeg også for at spise grøntsager stort set hver dag og en god morgenmad, da jeg ikke synes, det er nødvendigt at “binge” fuldstændigt. Alt med måde 🙂 Jeg er dog så “heldig”, at det ikke har haft en effekt på vægten andet end et kilo eller to, hvilket jeg synes er rimelig godt i forhold til, at jeg er i USA.
  Når det så er sagt, så har jeg sat mig for at blive fit for fight, når jeg kommer hjem. Jeg vil gerne have den krop og udholdenhed, jeg altid har drømt om, så jeg kan føle mig hammer lækker i en stram kjole eller løbe en god Coopers’ test i idræt på gymnasiet. Så når jeg kommer hjem til sommer, så skal der knald på motion og skrues ned for søde sager!
  Knus

 4. Hej Emma 🙂
  Først må jeg virkelig sige at jeg synes du er helt fantastisk! Du er så dejlig nede på jorden og realistisk. Jeg ser helt vildt meget op til dig, fordi du har sådan er jordnært og realistisk forhold til livet.
  Med hensyn til motion og kost spiller det rigtig meget ind i min hverdag. Måske alt for meget til tider men jeg er desværre utrolig perfektionisktisk og er rigtig dårlig til at gøre noget uden at skulle være den bedste. Hvilket ikke er så godt når dagen også byder på gym, arbejde, veninder, lektier, kæreste. Og så den altoverskyggende træning. Jeg kan godt finde på at banke mig selv oveni hovedet over at jeg “kun” har trænet 5 gange, selvom 5 dages motion er rigeligt. Jeg tror grunden til dette er at både blogmediet og instagtram er fyldt med fitness piger og drenge som lever af kylling og træner 2 gange om dagen, hver dag. Jeg tror det hele ligger i at vi sammenligner os selv med andre.. Hvilket jo er noget hø fordi vi allesammen er forskellige og forskellige mål. Jeg ville ønske at jeg kunne være ligesom dig med hensyn til dette og se mere afslappet på det, og huske at nyde livet. Stor respekt her fra 🙂
  Knus Rikke

  1. Hej Rikke 🙂 Mange tak for din kommentar og de søde ord 🙂
   Jeg tror, at mange unge piger i dag er alt for hårde ved dem selv – mig selv deriblandt. Vi skal simpelthen blive bedre til at behandle os selv, ligesom vi behandler alle andre. For hvis en veninde fortalte dig, at hun ligesom dig bankede sig selv i hovedet, når hun kun havde trænet 5 gange på en uge – ville du så ikke også råde hende til at slappe af og nyde livet? 🙂

 5. Dejligt, at du har et så jordnært forhold til din træning. Jeg er desværre en af dem, der ikke får dyrket så meget motion. Jeg ville ønske, at jeg kunne få det gjort, men efter at have været ramt af en spiseforstyrrelse er jeg simpelthen blevet skræmt. Jeg er bange for, at hvis kost og motion igen får lov til at komme i fokus hos mig, at jeg så får tilbagefald og bliver syg igen. Det kan godt give mig dårlig samvittighed at følge med i bloglandet, og jeg læser sådan set også sundhedsblogs, hvilket måske ikke er det smarteste, men det er jo også svært at følge med, hvis man skærer alt det fra, for det fylder, som du selv nævnte, helt vildt meget på internettet.

  1. Jeg synes ikke, at du skal sige ‘desværre’. I forhold til at være syg med en spiseforstyrrelse, er du jo langt(!) sundere i dag end tidligere. Du skal på ingen måde lade dig påvirke af andre på internettet, for de har et helt andet udgangspunkt end dig. Når du føler dig klar til at dyrke motion igen, uden konstant at have din spiseforstyrrelse i baghovedet, skal du gøre det, og ikke før 🙂

 6. Hej Emma 🙂 I næste video må du gerne snakke lidt højere, eller indstille din mikrofon bedre, for man kan næsten ikke høre hvad du siger. Måtte nærmest ligge mit hoved på min macs højtalere før jeg fik lidt ud af det…

Skriv en kommentar