Grillede asparges med sprød skinke

 photo IMG_8475_zps2546f48d.jpg
Til sommer rejser Simon og jeg med min familie på vandretur til Østrig, og jeg glæder mig til uger uden dulleri og internetadgang, for selvom netop dette – og helst i skøn forening – er min yndlingshobby, slapper jeg aller bedst af, når jeg er det foruden. Det gode ved at tilbringe tid hjemmefra er, at man ofte bliver opmærksom på, hvor lidt ting, man virkelig behøver. Begrænsningenskunst er ikke altid en, jeg mestre, men når det er nødvendigt, klarer jeg mig jo faktisk ganske fint uden nips, klædeskab, make-up en masse og elektroniske dimser, og det er nu nok en sund udfordring, at være nødt til at begrænse sig lidt fra tid til anden.
 photo IMG_8476_zpsdbc2d3ed.jpg
De sidste par dage i kolonihavehulen, har jeg ikke blot måtte begrænse mig, hvad gælder rejsetaskens indhold, men også i køkkenet. Jeg er vant til et køkken fyldt med krydderier, olier og andre basisvarer, og når man pludselig skal undvære dem, finder man ud af, hvor stor en rolle de spiller i madlavningen – eller hvor dyr aftensmaden pludselig bliver, hvis man skal købe alt fra olivenolie til salt til bordet. Derfor blev det nemme og lækre købte løsninger, selvom I ved, at jeg normalvis sværger til de hjemmelavede af slagsen.
 photo IMG_8480_zps0f7e7980.jpg
Én af de ting, jeg dog formåede at fremtrylle, var disse über lækre grillede asparges indviklet i sprød, tyndtskåret røget skinke. I har sikkert lavet dem selv mange gange før, men hvis ikke, bliver I nødt til at komme ud af starthullerne, for de er altså en sikker vinder. Jeg vil ikke stille det op som en almindelig opskrift, for I skal kun bruge to ingredienser, og fremgangsmåden siger lidt sig selv: Grønne asparges viklet i skinke og grillet eller stegt i ovnen, indtil skinken er sprød. Simpelt og lækkert. Og så vil jeg lige slå et slag for schwarzwälder skinke, som jeg brugte denne aften. Det er en tysk røget skinke, der lidt tykkere skåret end de italienske af slagsen, og jeg bruger den ofte, når jeg vil lave sprødstegt røget skinke i stedet for bacon, da det er både billiger og indeholder mere (røget) smag end fx serrano.
 photo IMG_8483_zps6983da44.jpg
Hvad er jeres bedste, simple retter, som kun kræver få ingredienser? 

 photo IMG_8477_zps5d4cb9aa.jpg
 

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Det er svært ikke at elske asparges. De er fast inventar i vores køleskab i disse tider 🙂

Skriv en kommentar