Hyldeblomst-mojito

 photo IMG_9827_zpsc091b9c3.jpg
Vi fejrede min fars 50års-fødselsdag for fuld udblæsning i går med huset fyldt med gæster. Og mens de tog for sig af den spanske menu, agerede mine søstre og jeg serveringspersonale. Man vil blive overrasket over, hvor mange mennesker, man jeg proppe ind i en stue (de var vel lige rundt 50 stykker), så vi havde nok at se til, men fandt også tid til at være en del af festen og kaste os over de mange tapasretter, vi havde kokkereret dagene inden.
 photo IMG_9809_zps89a9d2e1.jpg
Senere på aften legede jeg bartender, og min søster havde lavet et lille drinkskort, som gæsterne kunne teste os i. En af drinksene på kortet var denne hyldeblomst-mojito. I stedet for rørsukker, er drinken sødet med hyldeblomstsaft, hvilket giver en frisk og sommerlig smag (som om mojito ikke smagte nok af sol og lune sommeraftener i forvejen). Den smagte skønt, og var så nem at lave, så jeg tænkte, at jeg ville dele opskriften med jeg i dag. Jeg synes, det er så skægt, at shake drinks, og vil gerne anskaffe mig en barvogn, så jeg har en pæn måde at udstille de dekorative flasker og glas. 
 photo IMG_9822_zps45e59abc.jpg
Ingredienser (1 glas)
1 shot lys rom
1 shot hyldeblostsaft
ca. 8 mynte blade + pynt
ca. 1 limebåde + pynt
danskvand
isterninger
 photo IMG_9830_zps59e89aa2.jpg
Kom limebåde i bunden af glassen sammen med mynte og hyldeblomstsaft. Mos det et par gange med en morter, og fyld glasset op med isterninger. Hæld rom i, rør rundt og fyld glasset med danskvand. Pynt med limebåde og myntekviste, og server. 
 photo IMG_9834_zps057ab296.jpg
Jeg servede drinksene i whiskyglas, fordi jeg synes, de er enormt dekorative, men en klassisk mojito serveres normalt i et collinsglas, der er noget højere. Hvis du vælger dette, kan du skrue lidt op for mængderne.
 photo IMG_9817_zps6b6d5504.jpg

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Min søsters hjemmelavede, som jeg har gemt i fryseren fra sidste sommer 🙂 Men du kan bare bruge hvilken som helst koncentreret saft fra supermarkederne 🙂

  1. Det lyder virkelig som en lækker mojito du har lavet ! Jeg vil lige høre om det er selve hyldeblomstkoncentratet du bruger eller om du blander det op til saft?
    Tror nemlig denne lækre mojito skal bruges som velkomstdrink lige om hjørnet 😉

Skriv en kommentar