Umådelig amaranth müsli

Nem opskrift på morgenmadsknas

Jeg har fået en ny yndlings müsli. Normalt får mit hjemmelavede morgenmadsknas hurtigt ben at gå på (for eksempel min søsters opskrift eller æblekage varianten) – men denne her… den forsvandt på magisk vis på et par dage. Det er dog alligevel ikke så mystisk, når man tager i betragtning, at jeg spist müslien både morgen, middag og aften og til dessert lige siden den kom ud af ovnen. Nu hvor glasset er tomt, er der jo ikke andet at gøre, end at kaste sig over opskriften endnu en gang.

Amaranth müsli

 
Müsli til 2 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 3 dl poppet amaranth
  • 2 dl græskarkerner
  • 1 tsk kanel
  • 25 g smør eller kokosolie
  • 2 spsk kokossukker, agavesirup eller honning

Fremgangsmåde

Poppede amaranth

Processen er nem og hurtig, så snart man har poppet de første par skefulde. Du skal bruge en lille kasserolle med låg. Sørg for at gryden er helt ren, inden du går i gang, og hav en skål klar ved siden af.

 

Opvarm en lille kasserolle ved middelvarme. Prøv at tilsætte en dråbe vand til gryden – hvis det begynder at syde og fordamper med det samme, er gryden klar.

 

Tilsæt en skefuld amarant til gryden ad gangen. Så snart du har hæld en skefuld frø i gryden, skal du sætte låg på og ryste gryden, ellers brænder de på. Frøene vil nu begynde at poppe. Efter ca. 10 sekunder hældes de små, hvide poppede frø over i en lille skål, og kasserollen sættes tilbage på blusset, inden næste skefuld poppes på samme måde.

Müsli

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Smelt smøret, og bland det sammen med kokossukkeret. Hæld det over resten af ingredienserne, og vend det hele godt sammen. Fordel skålens indhold på en beklædt bageplade, og bag det ved 175 grader i 20-30 minutter. Vend rundt i det undervejs, og tag bagepladen ud, når müslien er gylden. Lad det køle helt af, og opbevar müslien i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

Amaranth müsli

Opskriften på denne amaranth müsli indeholder stjerneingrediensen poppede amaranth. Amaranth er et frø, der vokser på en plante med dybrøde blomsterranker i Mellem- og Sydamerika. Det er kendt som inkaernes vidundergryn og har været en af Latinamerikas væsentligste fødekilder i over 8000 år. Frøet er nemlig sprængfyldt med gode egenskaber. Da det ikke er korn men et frø, er det glutenfrit, og så er det rig på fiber og protein – faktisk indeholder amaranth mere protein end alle andre frø og korntyper.

Jeg har været vældig forelsket i de små kaviarlignende Amaranth frø de sidste måneder, og bruger dem både i det søde og salte køkken. De har en mild nøddeagtig smag, og kan bruges nøjagtig som andre kornprodukter. Frøene kan også poppes som mikroskopiske popcorn, hvilket er, hvordan de bruges i denne opskrift.

Poppede amaranth

Poppede amarant smager lidt som poppede ris, men har en mere nøddeagtig smag. Jeg er vild med at spise dem med mælk på om morgenen som bittesmå rice krispies – der rent faktisk mætter! Når de tilsættes til en müsli og bages i ovnen, bliver de sprøde og samler sig i små knasende klumper.

Flere opskrifter med nødder og drys:

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ej, hvor lyder det lækkert! Jeg elsker at spise skyr med müsli, men græmmes over hvor dyrt det er og hvor meget sukker, de propper i. Den her opskrift lyder lækker og ligetil. Jeg har aldrig stødt på amaranth før, men det lyder virker som et godt produkt. Er det til at finde i velassorterede supermarkeder, eller skal man i helsekosten? 🙂

    1. Hej Ida 🙂 Du bliver nødt til at prøve den! Amaranth fås i helsekosten, men jeg har også set det i nogle få større supermarkeder og hos etniske købmænd 🙂

  2. NØJ det ser lækkert ud. Er også selv fan af hjemmelavet müsli og køber aldrig dem fra supermarkederne mere efter jeg har fundet ud af, hvor nemt og lækkert det er 🙂
    Men Amaranth har jeg aldrig prøvet før – så måske det er mit næste projekt. Det ser i hvert fald rigtig lækkert ud 🙂

  3. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør galt men de vil ikke poppe. Jeg har gryde med låg og middelvarme og en skefuld af gangen. Har du nogle bud? Nu står jeg her med en masse brændt amaranth 🙁

    1. Hej du 🙂 Er du sikker på, at din gryde er HELT ren. Hvis der sidder fedt i bunden brænder amaranthen på.

Skriv en kommentar