Marokkansk kikærtesalat

 photo IMG_4197_zpsd22f0744.jpg
Til hverdag spiser jeg ofte vegetarisk, fordi det både er godt for mit SU-madbudget, miljøet og min krop at gemme det røde kød til weekenden eller gæstebesøg. Derfor ryger der en del linser, bønner, quinoa og kikærter indenbords i salater, supper eller lavet til vegetarbøffer eller små falafeler, og næsten altid i selskab med en masse krydderier.
Jeg er vild med det marokkanske køkken og dets mange krydderier. Her får I nogle af dem i skøn forening med kikærter og aubergine. Salaten er dejlig mættende, som et måltid i sig selv, men den passer også godt til en marokkansk eller en anden mellemøstlig inspireret buffet.
 photo IMG_4214_zps6b19247f.jpg
Ingredienser (Måltid til 2 personer – tilbehør til 4 personer)
1 dåse kogte kikærter eller ca. 125 tørrede kikærter
1 aubergine
1 lille rødløg
50 g soltørrede tomater i olie
1 spsk. olivenolie
Saften af 1/2 citron
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt koriander
1 tsk. paprika
1 knsp. knust nellike
Salt & friskkværnet peber
Til servering
Frisk koriander og/eller persille
Chiliflager
Græsk yoghurt
Kog kikærter, der har stået i blød natten over, eller dræn, og skyl kikærterne fra dåsen. 
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver og siden hen i kvarte. Pil rødløget, og skær det i tynde både. 
Dræn de soltørrede tomater, og hak dem groft.
Varm olivenolien i en dyb pande. Tilføj aubergine, rødløg og soltørrede tomater, og vend forsigtigt. 
Når aubergineternene begynder at blive gyldne og løgene bløde efter ca. 5 minutter, tilsættes de kogte kikærter til panden sammen med krydderierne. Pres citronsaften over, smag til med salt og peber, og lad det stege i yderligere 5 minutter. 
Spis salaten med en skefuld græsk yoghurt på toppen, og drys med grofthakket persille og koriander samt chiliflager inden servering.

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Kære Emma! Hvor laver du bare de lækreste retter – og tager smukke billeder. Vi glæder os til at din bog udkommer – den bliver et must-have i vores køkken 🙂

  2. For pokker den var god! Det passede til en sulten voksen, to børn og en meget lille madpakke 🙂
    Det skal nu være en stor aubergine eller evt. 1 1/2 stk. herhjemme. Serverede den med et kyllingelår stegt i Ras el Hanout “rub”, fladbrød og yoghurt med chiliflager. Succes!

Skriv en kommentar