Manufactum Berlin

IMG_9567
Kender I Manufactum? Det er en tysk kæde, der sælger ting. Gute dinge. Gode ting! Til køkken, kontor, klædeskab, hjem og toilettaske. Alt sammen i klassisk, tidløst design og lavet af kanonlækre materialer.
“Our products are made from materials of the highest quality, they function well and will outlive any trend or fashion”
IMG_9563
Man kan finde lidt af hvert i butikken, men én ting er sikkert: det er det bedste, af det bedste. De bedste lædervarer, de bedste vine, de bedste sæber, de bedste striktøjer, den bedste chokolade, de bedste tæpper. Mange af produkterne er håndlavede og produceret ved hjælp af klassiske metoder og materialer, og det simple, gode håndværk er i centrum. Denne mentalitet ser man også på hylderne med tøj og skønhedsprodukter: tøjet er lavet af uld, kashmere og silke, og cremerne dufter af rose og lavendel og indeholder lidt kemi og flere ingredienser, vi kan genkende fra naturen.
IMG_9557
Det lyder måske lidt som en bedstemor-butik, og det er faktisk ikke helt ved siden af. Mange af varerne kan jeg genkende fra mine bedsteforældres hjem, men for mig er det kun et kæmpe plus. En gryde har ligesom bestået testen, når den kan holde i flere årtier, så gør det altså ikke noget, at designet ikke er top moderne, men tilgengæld har høj nostalgieffekt.  If it works don’t fix it.
collage9
Manufactum ligger på toppen af må-besøge-listen, når vi er i Berlin eller en anden tysk storby, for det er en af de eneste butikker, Simon og jeg begge kunne gå rundt og snuse i, uden at den ene bliver utålmodig og begynder at pustede den anden i nakken. Vi brugte næsten en hel time i butikken denne gang på at skiftes til at sige “ej, se lige den her” og kæmpe om hinandens opmærksomhed. Hr. aktitek kiggede på papir, blyanter og kuglepenne (det er jo en hel videnskab! Åbenbart) og lædersko, og jeg kiggede på køkkenmaskiner og ting, der glimtede eller duftede, og gik på jagt efter smagsprøver i delikattesseafdelingen.
collage8
Hvis I ikke har mulighed for at kigge forbi butikken i Berlin på Ernst-Reuter-platz, kan I klikke forbi deres webshop HER. De sender gerne til Danmark, men fragen er lidt pebret, så det kan godt betale sig, at gemme lidt plads i kufferten, hvis man skal ud og rejse.
collage6
 

4 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar