Restaurant Fleischerei Berlin

IMG_9490I går var Simons og min tur til at vise vores personlige byguide, mit søster, et af vores favoritspisesteder i byen. Jeg har tidligere skrevet om Fleischerei (lige her), en stilfuld resturant indrettet et gammelt slagteri. Her serveres der klassiske, sæssonprægede serveringer med et twist og virkeligt lækkert kød – og det var lige præcis, hvad vi havde lyst til, så vi vendte tilbage til vandte omgivelser i restauranten på grænsen til Prenzlauer Berg.
IMG_9517IMG_9485 Da vi havde fået os sat godt tilrette i den propfyldte resturant og klinget vores rødvinsglas mod hinanden (et lille SU-tip: den billigste rødvin til 24 euro er helt udemærket), var det tid til at vælge forret. Både Simon og jeg gik den sikre vej og valgte henholdvis en græskarsuppe og en gedeostsalat, imens min søster var modig og sprang ud på helt ukendt land. Tartar! Ja, jeg turde altså ikke, men Johanne var megasej og besluttede sig for, at i går var aftenen, hvor hun ville prøve delikatessen for første gang. Jeg ved ikke med jer, men jeg har en kæmpe, mental stopklods over for råt kød på den måde, selvom jeg bestemt  ikke er kræsen og gerne indtager store mænger sashimi. Min søsters dom var rysten på hovedet i både den ene og anden retning: det smagte godt, men hun kunne ikke finde på at bestille det igen.
IMG_9506
IMG_9543
Til hovedretten holdte jeg mig igen på kendt landjord. Jeg har nemlig aldrig glemt den kylling med pomfritter af sødkartoffel, coleslaw og aioli, jeg fik hele to gange på vores sidste rejse til Berlin, så jeg fik min søster overbevist om, at det var det sikreste valg på menúkortet, imens Simon valgte en wienersnitzel med kartoffelsalat. Det hele smagte skønt, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke var der for fritterne 😉
Fleischerei 
http://www.fleischerei-berlin.com
Schönhauser Allee 8, 10119 Berlin
IMG_9541
Jeg håber ikke, I er gået alt for død i alle mine madindlæg fra Berlin. Jeg bruger mine ensomme morgentimer på at strikke indlæggene sammen, og forsøger at følge med og skrive, imens minderne er dukfriske, så jeg ikke har en kæmpe bunke billeder at arbejde mig igennem, når jeg kommer hjem.
Simon og jeg er på egen hånd de næste to dage, og tager imod råd, om hvad vi skal se, spise og opleve, med kyshånd. Vi vil helst holde i hånden i området fra Mitte ud mod Prenzlauer Berg (den smukkeste del af Berlin. Vent og se, jeg flytter der ned en gang ;-)), men vi vil også gerne udforske Kreuzberg lidt mere. Har I nogle forslag?
 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar