Restaurant Monsieur Vuong Berlin

IMG_9669
Et af de steder, vi længe havde haft på vores liste over, hvad vi gerne ville opleve og smage i Berlin, var Monsieur Vuong. Restauranten er über-hypet, og efter utallige gode anmeldelser på Trip-advisor , er den vietnamestiske resturant så besøgt, at bordene er fyldt med gæster fra åben til luk. Det er helt almindeligt, at der er kø langt ud på gaden, for man kan nemlig ikke bestille bord, men folk venter gerne i flere timer for at sikre sig en spiseoplevelse i det travle, menneskefyldte lokale.
IMG_9645
Vi var nysgerri efter, om det virkelig kunne være SÅ godt, og derfor er vi på tidligere rejser flere gange gået forbi resturanten i Mitte i håbet om, at vi ville ramme en mindre travl aften. Sådan nogle findes desværre bare meget sjældent, og derfor endte vi hver gang med at droppe projektet efter et hurtigt kig på den lange kø. På vores sidste tur gik vi dog tilfældigvis forbi en sen tirsdag aften, og da køen var næsten ikkeeksisterende – imodsætningen til vores maverumlen – skynde vi os at efterspørge et bord.
IMG_9637
To og et halvt sekund senere blev vi tilbud et bord ved baren, og så gik det ellers stærkt. Menukortet er forholdvist spartansk, men det var kun en fordel, hvor det gjorde vores valg nemmere, og vi endte med at pege på én af hvert af alle de mindre retter, så vi kunne smage lidt forskelligt, da tjeneren et par minutter efter vendte tilbage til vores bord.
IMG_9620
Vi fik nogle knasende forårsruller, pho-suppe, nudler og et par forskellige salater, serveret ad to omgang, og derefter delte vi en kokos panna cotta med mangopuré.  Det hele smagte skønt. Grøntsagerne var sprøde og friske, kødet mørt, og suppen kæmpede vi om til sidste dråbe. Så snart vores tallerkener var tomme, fjernede tjeneren dem lynhurtigt igen, og det var tydeligt, at dette ikke er et sted, man bliver siddede og hygger i flere timer. Stemningen var ligesom ikke til det, og det er helt fair – især når man tager priserne i betagtning, for vi slap ikke meget mere end 35 euro for os begge.
IMG_9671
Monsieur Vuong scorer toppoint på grund af deres mad og deres priser. Og så får betjeningen altså lige et par ekstra point af mig, idet et par af de mandlige tjenere prikkede mig på skulderen, da Simon gik på toilettet, og sagde: “we think you are very beautiful” på meget gebrokkent engelsk, haha 😉 Selvom restauranten er utrolig travlt, havde vi en rigtig god oplevelse, og vi vender helt sikkert gerne tilbage en anden gang. Dog tror jeg, at det bliver til en hurtig frokost og ikke som en romantisk middag.
Monsieur Vuong
Alte Schönhauser Str. 46
10119 Berlin-Mitte

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor er det sjovt – stort set alle de steder I har været at spise er vores “stamsteder” når vi er i Berlin 🙂
    I har i hvert fald gjort hvad I kunne for at besøge alle de gode steder 🙂

Skriv en kommentar