Transit Restaurant Berlin

IMG_9830
Da vi var i Berlin tidligere på året, gik vi en aften forbi restaurant Transit i Mitte. Jeg kunne genkende navnet, og huskede at have læst flere utrolig positive anmeldelser, så vi sprang over på den anden side af gaden og kiggede ind af de tonede vinduer. Restauranten var propfyldt med mennesker, og efter et hurtigt kig på menukortet, der så aldeles lovende ud, besluttede vi os for at gå indenfor. Tjeneren så først ret opgivende ud, da vi efterspurgte et bord, men sagde, at hvis vi ventede 5 minutter, kunne vi få aftenens sidste to stole.
I Berlin er det ikke en selvfølge, at butikker og restauranter tager imod visa. Det var desværre også tilfældet dette sted, så vi lovede tjeneren, at vi straks ville vende tilbage til det ombejlede bord, så snart vi havde fundet en bankautomat og hævet lidt kontakter. Spol to timer frem, og forestil dig så et meget sultent par, der så småt begynder skændes og tilsidst giver op og erkender, at bordet nok for længst er givet ud til anden side. Spørg mig ikke, hvordan det kan være så svært at finde en bankautomat så centralt, i så stor en by. Men det er det altså! Og vi har ærget os over, at vi gik glip af oplevelsen på restaurant Transit lige siden.
IMG_9810
Da vi den første aften, på vores tur til storbyen i sidste uge, gik en tur rundt i kvarteret ved min søsters lejligheden, dukkede de lysende skilte foran Transit op for enden af gaden. Vi blev lynhurtigt enige om, at dénne gang skulle det lykkedes, så vi reserverede et bord til en af de følgende aftener og sørgede for at have pungen fyldt med kontanter. Resturanten er utrolig populær og meget besøgt, så det er næsten umuligt at få plads, hvis man ikke melder sin ankomst i god tid, og det kan ikke gøres online, så man skal enten ringe, skrive en mail eller kigge forbi.
IMG_9819
Resturant Transit er en mindre thai- og indonesisk resturant. De serverer frisk og hjemmelavet mad, og både på væggen og på menukortet står der, at de ikke bruger det smagsforstærkende stof MSG i køkkenet, imodsætningen til mange andre asiatiske spisesteder. Menukortet består af en masse små retter, og konceptet er en form for asiatisk tapas, hvor man bestiller, deler og smager på alt muligt forskelligt. Alle de små retter koster 3 euro, og der anbefales 3-6 til hver person, alt efter hvad man vælger, og hvor meget maven rumler. Prisen er altså næsten uforståelig billig, madens standart taget i betragtning.
IMG_9817
Vi fortrød bestemt ikke, at vi (endelig) fik besøgt Transit, og vi vender helt sikkert tilbage, næste gang vi er i Berlin. Det var en af de absolut bedste madoplevelser, vi havde på vores tur, med venlig betjening, en hyggelig stemning, god (og billig!) vin og formiddabelt mad. Vi fik blandt andet forårsruller, forskellige satayspyd, lynstegte grøntsager, tofu, tempura og kylling i kokosmælk, og hvis vores maver ikke havde sagt stop, havde vi prøvet hele menukortet. Jeg synes, det er så hyggeligt, når man deler et måltid, og det er spændende at få mulighed for at smage en masse forskelligt, så det er bestemt anbefalelsesværdigt – både til en date eller en aften med gode veninder.
Transit
http://www.transit-restaurants.com
rosenthaler straße 68, 10119 berlin-mitte

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor er jeg glad for at se, at andre er faldet over den fantastiske restaurant!
  I sommers var jeg der med min familie, og da kæresten og jeg var på efterårsferie i år, havde jeg allerede bestemt vi skulle spise der.
  maden er virkelig god! og prisen er uforståelig til kvaliteten!
  Vi endte med at spise der to gange på 4 dage!
  Vi spiste på den der ligger i sonnetagsstrasse i Friedrichshain, og det kan absolut anbefales til alle! 🙂
  Håber du havde en rigtig god tur til Berlin.

  1. Jeg vil gerne prøve den i Friedrichshain næste gang, jeg besøger byen 🙂
   Og mange tak Nana! Det kan du tror, jeg havde 🙂

 2. Kære Emma,
  Mange tak fordi du vil lave indlæg om Berlin, det gør det lidt nemmere at finde gennem den store jungle af lækre spisesteder i Berlin 🙂
  Kan du anbefale et godt sted at drikke kaffe i Århus ? 🙂

  1. Hej Mia 🙂 Kig under oplevelser –> rejser i menúen 🙂 Jeg opdaterer kategorien med alle indlæggene fra vores sidste tur inden længe 🙂

Skriv en kommentar