Video: Den perfekte basisgarderobe

IMG_9111
Du har sikkert prøvet det før. At stå foran dit klædeskab, og indse, at du intet har at taget på. Skabet er fyldt med tøj, men alligevel… absolut intet! Dette beviser, at selv de mest fyldte hylder og de pæneste trendkøb ikke kan redde dig ud af en tøjkrise, hvis du ikke har din basisgarderobe på plads.
I denne video taler jeg om, hvorfor du bør fokusere på at skabe en god basisgarobe, i stedet for at shoppe med hovedet under armen og foretage det ene impulskøb efter det andet. At sammensætte outfits uden basisitems, er som at forsøge at kokkerere en treretters menu uden at have salt og peber ved hånden – det er muligt, men besværligt, og resultatet bliver bare aldrig nær så godt, som det kunne have være.

Derfor skal du have en god basisgarderobe
– Du kan undgå tøjkriser
– Din garderobe får en rød tråd.
– Dit tøj kan sættes sammen på kryds og tværs.
– Du får brugt hele dit klædeskab
– Du laver færre impulskøb (og det er både godt for miljø og pengepung!)
Ikke-navngivet-1
Lav en basisgarderobeliste
Jeg foreslår, at du laver en liste over, hvordan den perfekte basisgarderobe ser ud i dit hoved, for at få overblik over, hvad du har, hvad du bruger, og hvad du mangler. Listen vil udvikle sig over tid, efterhånden som din stil og dine behov ændre sig, så lav gerne en ny liste hver sæson. Ovenfor kan I se min seneste basisgarderobeliste som inspiration, men din liste vil måske se helt anderledes ud.
Inden du går i gang
– Overvej, hvad der er basis for dig
Hvilke farver du har det bedst i, hvad der klæder dig, og hvad du føler dig mest tilpas i Vil du helst kunne svinge kjoleskørter hver dag? Kan du kun lide at gå i sort? Går du altid i sneakers? Ingen basisgarderobe vil være ens, og den skal bestå af ting du BRUGER, og ikke ting du forestiller dig, du burde bruge.
– Ryd op i dit klædeskab!
Sælg eller giv alt det, du ikke bruger, væk. Stil dig selv spørgsmålene: Er den i god stand? Har jeg brugt den indenfor det sidste halveår? Klæder den mig, og føler jeg mig tilpas i den? Er svaret nej til et af disse spørgsmål, skal du nok tage afsked.
basisgarderobeBASISGARDEROBELISTE SKABELON
Klik på billedet eller teksten ovenfor, og lav din egen basisgarderobeliste. I videoen forklarer jeg forskellige måder, du kan bruge listen på. Husk, at det ikke behøver at være dyrt, at gå i gang med et basisgarderobeprojekt. Det handler blot om, at de penge, du normalt have brugt på strutskørter eller blomstrede underbukser, i stedet vil gå til mere fornuftige køb. Husk også, at det skal være sjovt og ikke en sur pligt at starte et garderobeprojekt – hold en pause en gang imellem, hvis du skal ud og rejse eller trænger til at forkæle dig selv med en shoppetur.
Jeg håber, at I har kunne finde inspiration i dette indlæg. Jeg vil blive rigtig glad, hvis I vil giv mig et lille ‘like’ på Bloglovin’, hvis I har fundet alt mit snak brugbart. Hvis I har nogle spørgsmål, ris eller ros, er det alt sammen meget velkomment i kommentarfeltet. 

LÆS ALLE MINE INDLÆG OM DEN PERFEKTE BASISGARDEROBE HER

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Rigtig fin video, den sætter nogle flere tanker i gang om basisgaderoben
    Jeg har er glad for at følge med i dine indlæg om det her emne. Tak!

  2. Super inspirerende indlæg og video – jeg er allerede gået i gang med min egen liste 🙂
    Må jeg spørge dig om hvilken øjenskygge du har på i videoen? Du får simpelthen i de smukkeste grønne øjne af den 🙂 Jeg har selv grønne øjne, og leder efter en blommefarvet øjenskygge, som jeg kan bruge til hverdag, og som vil komplimentere det grønne i mine øjne, uden det bliver for lilla.

    1. Hej Maja 🙂 Mine øjne er faktisk blå og ikke grønne, men den kobberfarvede skygge, jeg har på i denne video, får dem til at se lidt anderledes ud. Det er faktisk bare en gylden solskinspudder, jeg har brugt under øjet og i kredsen sammen med en champangefarvet skygge på øjenlåget.

Skriv en kommentar