Sunde pebernødder

pebernødder med kokossukker

Denne opskrift på sunde pebernødder laves på mandelmel og kokossukker, der både mætter, nærer og smager.

Pebernødderne er knasende sprøde og dejligt krydrede – præcis som de kan, skal og bør!

Sunde pebernødder

 
50 stk.
forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g kokossukker
  • 1 æg
  • 250 g mandelmel
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. friskkværnet hvid peber
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/4 tsk. hjortetaksalt

Fremgangsmåde

Pisk blødt smør og kokossukker sammen. Tilsæt æg, og pisk igen, til du får en luftig masse. Tilsæt mandelmel, krydderier og hjortetaksalt, og pisk det hele godt sammen til en let klistret, jævn dej.

Sæt dejen i køleskabet i 1 time, til den har sat sig.

Forvarm ovnen til 125 grader. Rul små pebernødder af dejen, og placér dem på en beklædt bageplade. De vil hæve i ovnen, så lav dem ca. halvt så store, som du ønsker, dine færdige pebernødder skal være.

Sæt pebernødderne i ovnen i 8-12 minutter, indtil de er gyldne og faste i bunden. De vil først blive helt sprøde, når de er kølet af. Opbevar pebernødderne i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

glutenfri pebernødder på bageplade

Sunde pebernødder

Sunde pebernødder med mandelmel

Sunde pebernødder er den dejligste snack til hele december. De er knasende sprøde, søde, krydrede og lige, som de skal være!

Vi er så småt gået i jule-mode herhjemme. Lejligheden er pyntet, adventspakkeerne venter på at blive pakket op, og jeg har lavet adventskrans og kalenderlys. Så da jeg biksede en portion af disse sunde pebernødder sammen, var det som om, det for alvor var jul!

Jeg laver både klassisk julekonfekt med mel, smør og sukker, og så holder jeg også af at lave lidt sundere alternativer. På den måde er der både lidt weekendhyggen og til hverdagen, hvor mit blodsukker og energiniveau sætter pris på, at godterne også mætter og nærer.

Glutenfrie pebernødder

Opskriften på sunde pebernødder er nok nærmere sundere. Den laves hovedsagligt på glutenfri mandelmel med fibre, protein og sunde fedstoffer.  Derudovre sødes pebernødderne med kokossukker, der er lidt mildere for blodsukkeret.

Det er altså en ganske fornuftig lille snack, og smagen er super autentisk. Nærmest præcis som originalen, bare med et lille mandelstwist.

 

Sunde pebernødder

 

Tip til sunde pebernødder

  • Du skal bruge almindelig mandelmel IKKE affedtet mandelmel.
  • Pebernødderne bliver flottest, hvis du ruller dem. Du kan dog også skære dem ud med en kniv for et mere rustikt udseende.
  • Pebernødderne bliver først sprøde, når de er kolde. De skal dog være flot gyldne under bunden, før du tager dem ud af ovnen.

 

Flere opskrifter på sundere julelækkerier

Hvis du savner inspiration til sundere julekonfekt og søde sager, vil jeg anbefale dig at prøve følgende opskrifter:

 

17 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Wee, jeg ee nævnt!! 😉 Haha. Dejligt det gjorde dig glad. Den var simpelthen så lækker! Kunne være man også skulle prøve de her.. 😉 rigtig god søndag søde Emma!

  2. Åh, jeg er vild med sundere pebernødde opskrifter og hvert år leger jeg med forskellige variationer! Og spiser et par af de traditionelle 😉
    Denne opskrift gemmes til bagedag hos min søde mor i jylland næste weekend og jeg skal nok give lyd hvis vi ender med at bage dem – og sende en kærlig tanke til din blog og inspirationen her 🙂

  3. Ej de skal SÅ meget bages her til jul og kommes i kræmmerhusene på juletræet 🙂
    Bruger du blendede mandler eller affedtet mandelmel?

  4. Hej Emma!
    Faldt lige over dit gamle indlæg.. Har du tips til hvad man kan give i adventsgave til sin kæreste? Hvad har du f.eks haft givet Simon?

    1. Hej Cecilie 🙂
      Jeg har tidligere bare givet Simon en masse små gaver med lidt større ting om søndage. Altså slik, sokker og sjove gadgets men også biografbiletter, en ny bluse og sådan 🙂

  5. Den er da helt gal?? Tror der mangler noget i opskriften, eller også er det mig der har overset noget, for resultatet bliver på ingen måde noget der ligner en pebernød. Måske æg, eller noget andet “bindemiddel”???

    1. Hej med dig 🙂 Det var ærgerligt. Jeg har tidligere haft succes med opskriften, men det er længe siden, jeg sidst har lavet den. Jeg sørger for at få den testet, og dur den ikke, bliver opskriften slettet fra min blog.
      God aften!

    1. Hej Simone 🙂 Åha, det er en gammel opskrift, så det er nogle år siden, jeg selv har testet den. Beklager, men har ikke lige noget svar på stående fod.

  6. Kære Emma

    Ville meget genre prøve dit opskrift. Meeen hvor kan man købe kokosukker eller mandelmel? Har altid problem med at finde mere fit ingredienser 🙂 kan du hjælpe? Tusind tak!

    1. Hej Anna 🙂 Det kan du finde i større supermarkeder (føtex, superbrugsen og lign) eller helsekostbutikker 🙂

Skriv en kommentar