The ripest, juiciest peach

Fruit1Dette citat har hængt ved mig den sidste uge. Det er Dita von Teese’s kloge ord, og hvor er det bare rigtigt. Selvom du gør dig umage for at være den sødeste, smukkeste, klogeste, venligste person i hele verden, vil der alligevel altid være nogen, der ikke kan lide dig. Og det er okay.
Jeg kan have virkelig, virkelig svært ved konflikter. Det nager mig altid i flere dage, nogle gange uger, når jeg har haft kontraverser med andre, hvad end det bare er en mindre diskussion eller et større skænderi. Jeg er frygtelig til at skændes og ender altid med at undskylde – også selvom det i virkeligheden ikke er min skyld – for jeg kan ikke holde ud at være uvenner med nogen, hverken min familie, mine veninder eller kassedamen nede i Netto. Det gør, at jeg ofte ender med at bide i det sure æble i stedet for at stå ved mig selv og mine holdninger. Hvorfor? Fordi jeg er bange for at nogle ikke vil kunne lide mig. Bange for ikke at føle mig god nok, elsket, værdsat.
For nogle kan det måske virke som en god egenskab, at man ikke er bleg for at tage skylden på sig og undgå konflikter – og det kan det naturligvis også være i visse tilfælde -men det kan også betyde, at man ender med at lade sig blive trådt på, og at man slår sig selv oven i hovedet, når det så ikke lykkes at holde alle glade. At man bruger alt for meget energi på at forsøge, at få hele verden til at elske en, selvom det alligevel aldrig vil kunne lade sig at gøre.
Så jeg øver mig i at sige fra, når nogen går ind foran mig i køen i Netto. At holde fast i mine holdninger, når mine studiekammerater er uenige. At sige til min kæreste, at nu er det altså hans tur til at tage opvasken. Og at blogge om lige præcis dét, jeg har lyst til, selvom jeg modtager kritik. Så kan det godt være, at der er nogen, der i et øjeblik eller bare generelt ikke kan lide mig, men derfor kan jeg godt stadig være the ripest, juicest peach. 
Jeg forestiller mig, at det bliver bedre med alderen. At jeg med tiden vil lære, at jeg er godt kan føle mig som den bedste udgave af mig selv, selvom andre er uenige. Hvad tror I? Og er det her noget, I kan nikke genkendende til?

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Søde Emma, jeg kan nikke genkendende til det hele. Jeg er fuldstændig ligesom dig. Jeg kan slet slet ikke håndtere at være uvenner, hader når folk ikke kan lide mig og ender også altid med at sige undskyld, selvom det der er sket egentlig ikke er min skyld. Jeg øver mig også i at sige fra, men hold op hvor er det svært – Men jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste i verden der har lige nøjagtigt denne måde at være på!
  Håber at du har det godt! <3

  1. Hej Jeanette 🙂 Det er længe siden – dejlig at høre fra dig! Jeg håber også, du har det godt 🙂 Kææææmpe krammer afsted mod dig, hvorend du befinder dig 🙂

 2. Det er et af mine yndlingscitater, for det er så sandt.
  Jeg er også helt frygtelig dårlig til at være uvenner, og jeg vil bare gerne have, at alt er godt.
  Men man skal ikke lade sig træde på. Jeg synes, det bliver nemmere at sige fra jo ældre (og mere moden) man bliver, men det er stadig svært.
  Tak for et godt indlæg og en god blog 🙂

  1. Hej søde du 🙂
   Ja, det er virkelig et godt citat. Jeg overvejer næsten at hænge det op, så jeg ikke glemmer det.
   Tak for din kommentar, og fordi du følger med <3

 3. Hej Emma,
  Først og fremmest tak for din dejlige blog. Dagens højdepunkt i blogverdenen!
  Herfra en lige “klage”: i min app med bloglovin vises hele dine indlæg olle længere, men jeg skal i stedet klikke videre på en knap “læs mere på bloggen”. Kan der gøres noget ved det?
  Derudover så skal du bare vide, at jeg bestemt synes, du både er ripe og juicy 😉 Herfra er rådet blot at være dig selv og stå fast ved det – du er nemlig skide dejlig.
  Knus Anna

  1. Hvor er du sød Anna. Mange tak 🙂
   Grunden til, at du skal trykke på “læs mere” er, at Bloglovin’ er begyndt at “sluge” alt mit indhold, så de viser det med deres egne bannerreklamer. Det betyder, at vi bloggere ikke tjener penge på læsernes klik, da de sådan set ikke er inde på vores side men derimod bloglovin. Derfor har BloggersDelight gjort sådan, at man bliver nødt til at klikke sig ind på bloggen for at læse indholdet. Giver det mening? 🙂

 4. Det citat har jeg haft i baghovedet i et par år efterhånden. Jeg har nemlig selv bøvlet meget med at acceptere, at jeg ikke kunne tilfredsstille alle omkring mig. Og at der bare var nogle mennesker, der ikke kunne lide mig. Jeg er heldigvis blevet bedre med at deale med folks negative kommentarer og modgang, og sætter nu i stedet pris på alle de søde, fantastiske mennesker jeg har i mit liv. Og så fortæller jeg også mig selv, at jeg er god som jeg er. Hold op, hvor er det svært nogle gange. Men synes jeg har rykket mig 🙂

  1. Det er godt, du har rykket dig Maria 🙂 Husk at det også er OK, at de søde og fantastiske mennesker i dit liv, også kan blive sure på dig noglegange – det er i hvert fald noget, jeg kæmper med at acceptere 😉

 5. Det rammer for mig fuldstændig plet. Det er faktisk noget jeg arbejder med hos mig selv lige nu. Jeg kan mærke på mig selv at jeg får en større selvrespekt og at jeg føler mig stærkere, når jeg siger fra og holder fast på mig selv og mine holdninger. Det er ikke altid nemt og det har også krævet et par tårer en gang i mellem, men det er helt okay så længe jeg kan mærke mig selv og mine følelser. Det betyder i længden mere end at gå og gøre andre tilfredse.
  Tak for en fantastisk blog ! Har spottet dig en enkelt gang i Århus og hold nu op hvor er du smuk og så er du også bare virkelig sympatisk.
  Kærligst,
  Helle

  1. Hej Helle 🙂
   Du har ret – selvrespekt er mindst lige så vigtigt, som respekten fra andre.
   Tusind tak fordi du følger med. Og mange tak for de søde ord 🙂

 6. Åh, jeg kender det alt for godt! Fedt, at du tager fat i emnet, for vi “pleasere” skal virkelig lære at være lidt mere hårde engang i mellem 😉 Jeg er blevet bedre til at sige fra, men jeg kæmper stadig MEGET med, at jeg gerne vil være venner med alle, og at det er svært at kapere, hvis nogen ikke bryder sig om mig.

Skriv en kommentar