Havregrynskugler med dadler

Havregrynskugler med dadler

Hvis du er på udkig efter en opskrift på sundere julekonfekt, er disse havregrynskugler lige sagen!

Havregrynskuglerne sødes med dadler, der også giver dem en skøn, fedtet og saftig konsistens. Sammen med mandler, kakao og en smule smør, får man en autentisk smag af havregrynskugler – blot nogle, der mætter lidt bedre og er rarere for blodsukkeret.

Havregrynskugler med dadler

 
Snack til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 0 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 1 håndfuld mandler (kan undlades)
  • 10 saftige dadler
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. smør ved stuetemperatur
  • 1 nip salt
  • 1-2 dl kokosmel (kokosraps)

Fremgangsmåde

Start med at hakke mandlerne fint i en foodprocessor. De kan godt undlades, men jeg synes, de giver en god smag.

 

Fjern stenene fra dadlerne, og tilføj dem til foodprocessoren sammen med havregryn, kakaopulver, blødt smør og et lille nip salt. Mængden af kakaopulver afhænger af, hvilken kakao, du bruger, samt hvor intens, du ønsker chokoladesmagen. Du kan også tilføje et et espressoshot og lidt flere havregryn, hvis du synes om smagen af kaffe.

 

Kør foodprocessoren, indtil det hele er blandet godt sammen og har samlet sig til én klump. Lav nu små kugler i den ønskede størrelse og rul dem i kokosmel.

 

Opbevar dine havregrynskulger i en lufttæt beholder i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sunde havregrynskugler

Havregrynskugler med dadler

Havregrynskugler med dadler er et kæmpe hit her hjemme. De smager af jul og barndom, men min udgave er så sund og mættende, at de samtidig udgør en perfekt eftermiddagssnack til at stille den lille sult.

Derfor forsvinder de som regel på nul komme fem – det samme skete for denne skål, der nu skriger på en genopfyldning, selvom jeg havde lavet en dobbeltportion tidligere på ugen.

Hvis I, ligesom jeg, har gang i konfektproduktionen i dag, synes jeg, I skal prøve denne opskrift. Havregrynskuglerne smager fuldstændig som de kan, skal og bør, selvom de er sødet med dadler i stedet for sukker – men forsøg endelig ikke at undlade smørret, det er nemlig det, der giver den helt rigtig smag.

Flere juleopskrifter

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg er lidt bagud med bloglæsning, men godt nok for det er faktisk i dag jeg skal lave lidt konfekt 😉 Perfekt.
    Men kan det gøres i en høj blender?

Skriv en kommentar