Havregrynskugler

Havregrynskugler med dadler

Havregrynskugler er et kæmpe hit her hjemme. De smager af jul og barndom, men min udgave er så sund og mættende, at de samtidig udgør en perfekt eftermiddagssnack til at stille den lille sult. Derfor forsvinder de som regel på nul komme fem – det samme skete for denne skål, der nu skriger på en genopfyldning, selvom jeg havde lavet en dobbeltportion tidligere på ugen.

Hvis I, ligesom jeg, har gang i konfektproduktionen i dag, synes jeg, I skal prøve denne opskrift. Havregrynskuglerne smager fuldstændig som de kan, skal og bør, selvom de er sødet med dadler i stedet for sukker – men forsøg endelig ikke at undlade smørret, det er nemlig det, der giver den helt rigtig smag.

Havregrynskugler

 
Snack til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 0 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 1 håndfuld mandler (kan undlades)
  • 10 saftige dadler
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. smør ved stuetemperatur
  • 1 nip salt
  • 1-2 dl kokosmel (kokosraps)

Fremgangsmåde

Start med at hakke mandlerne fint i en foodprocessor. De kan godt undlades, men jeg synes, de giver en god smag.

 

Fjern stenene fra dadlerne, og tilføj dem til foodprocessoren sammen med havregryn, kakaopulver, blødt smør og et lille nip salt. Mængden af kakaopulver afhænger af, hvilken kakao, du bruger, samt hvor intens, du ønsker chokoladesmagen. Du kan også tilføje et et espressoshot og lidt flere havregryn, hvis du synes om smagen af kaffe.

 

Kør foodprocessoren, indtil det hele er blandet godt sammen og har samlet sig til én klump. Lav nu små kugler i den ønskede størrelse og rul dem i kokosmel.

 

Opbevar dine havregrynskulger i en lufttæt beholder i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori


Flere juleopskrifter

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg er lidt bagud med bloglæsning, men godt nok for det er faktisk i dag jeg skal lave lidt konfekt 😉 Perfekt.
    Men kan det gøres i en høj blender?

Skriv en kommentar