Restaurant Spiselauget Godsbanen

Min fødselsdag sidste lørdag startede lidt specielt. Der var ingen gaver, ingen sang, ingen lykønsknigner. Jeg vågnede (som altid) flere timer før Simon, og da han endelig trillede ud af sengen, spurgte han, om han gerne måtte sige tillykke. Nej(!), lød svaret, og kort tid efter sprang jeg på cyklen og ræs op i min gamle lejlighed for at mødes med mine tidligere roomies. De fik samme svar: Nej! Jeg ville først holde fødselsdag, når vi var færdige med at skure og skrubbe, så fejringen måtte vente nogle timer endnu.
Ud på eftermiddagen var hele lejligheden så skinnende, at vi kunne tillade os at aflevere vores husnøgler, og først der tillod jeg de første fødselsdagskram. NU var det min fødseldag, så jeg cyklede afsted for at hente Simon på arkitekskolen (hvor “weekend” er en by i Rusland…), og vi fulgtes hjem til en rengjort lejlighed, hvor der lå kort, fødselsdagsgave og en middagsinvitation på spisebordet – kæreste-pluspoint til ham!
IMG_0706
Efter jeg havde dullede mig op, pakkede vi os ind i vinterjakker, hue, vanter plus det løse, og gik så igennem byen for at beundre julelyset på strøget i sin fulde pragt. Gåturens endedestinationen var Spiselauget på Godsbanen, en resutrant, ingen af os tidligere havde besøgt, men som vi havde hørt mange pæne ord om.
IMG_0666
Resturanten er placeret midt på Godsbanen. Rummet er meget åbent og desværre ikke så hyggeligt og intimt, som jeg foretækker, men vi fik et bord lidt væk fra de andre gæster. Spiselauget kalder sig en “Gastro Pub”, et åbent og folkeligt spisehus, der serverer simpel og rustik mad af lokale, økologiske og sæsonprægede råvarer.
IMG_0691
Menu kortet er meget lige til, og der var blot to forretter, tre hovederetter og to desserter at vælge imellem. Vi valgte begge et fodrebræt, der viste sig at være en overdådig og virkelig smagfuld tapasanretning, til forret, og det blev flot præsenteret af den venlige tjener. Han formåede at forklare ivigt om alle de forskellige delikatteser og fortalte stolt om deres vine, hvorefter han skænkede huset rød- og hvidvin op til os begge – selvom vi blot havde bestilt ét glas hver.
IMG_0698
Til hovedret valgte Simon gris (kæbe og bryst) med grønt, kartofler og rødvinssovs, og jeg valgte fisk med kål og græskar. Igen skal de have ros for både anretning, præsentation og smag. Det var simpelthen så lækkert, og jeg elsker, når tjenerene forklarer, hvordan maden er blevet tilberedt. Min fisk, var blevet dampet i fire timer, og Simons tallerken indeholdte ingredienser, der var alt fra stegt, blancheret, sauteret, kompresset og marineret til hvad ved jeg 😉
IMG_0708
Efter maden kom tjeneren med en drink til os hver på husets regning. Nu skal jeg ikke kunne sige, om alle vil opleve dette – jeg tvivler, for det har nok også haft betydning, at Simon kendte ham perifert – men det ændrer ikke på, at jeg sjældent har oplevet så god en service. Selvom maden var formiddabelt, og vinen god, var det virkelig med til at gøre aftenen dén tak bedre, og vi vender uden tvivl tilbage en anden gang.
Spiselauget serverer en ret for 150kr, to retter for 200kr, tre retter 250kr og fire retter for 300kr. Der er desuden cafémenu fra 12-16 til rigtig rimelige priser samt buffet i hverdagene og brunch i weekenden for blot 100 kr. Det glæder jeg mig til at prøve inden længe.
IMG_0716Spiselauget Godsbanen
skovgaardsgade 3, 8000 aarhus c – indgang 3a eller 3h
http://www.spiselauget.dk

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar