Sunde brunkager

IMG_0418
Mine sunde pebernødder var et hit, så I skal naturligvis ikke snydes for denne opskrift, hvor jeg har forsøgt at give de klassiske brunkager et sundere twist – med stor succes, hvis jeg selv skal sige det 😉
Opskriften er faktisk stort set den samme som pebernøddernes, der er blot blevet tilsat mandler, og så er fremgangsmåden en smule anderledes. Hvis I er smarte, kan I slå to fluer med ét smæk, ved at bruge samme portion dej til at lave både brunkager og pebernødder. Rul den ene halvdel til kugler, og smid dem i ovnen, og kom den anden halvdel i fryseren, så du har brunkagedej klar til, at hele hytten endnu en gang kan fyldes med den skønneste juleduft.
IMG_0421
Ingredienser
100 g smør
1 dl kokossukker
3 dl mandelmel (150 gram)
1 brev brunkagekrydderi
1 tsk. hjortetaksalt
1 håndfuld mandler
Smelt smør og kokossukker i en lille kasserolle. Tag kasserollen af varmen, når det begynder at koge. 
Tilsæt mandelmel, krydderier og hjortetaksalt til kasserollen, og bland det hele godt sammen til en klistret, jævn dej.
Hak mandlerne, og vend dem i dejen, og lad det derefter køle af i køleskabet.
Form en pølse af dejen. Den skal have  en diameter, som svarer til den størrelse, du ønsker, dine brunkager skal have. Rul pølsen ind i husholdningsfilm, og læg den i fryseren i minimum 3 timer. Du kan sagtens lade den ligge i flere måneder – hvis du skulle få lyst til brunkager i februar 😉
Tag dejen op af fryseren, og lad den tø en smule op, så du kan skære igennem den med en skarp kniv. Skær nu helt tynde skiver, og placér dem på en beklædt bageplade.
 Sæt brunkagerne i ovnen i ca. 10 minutter ved 150 grader, indtil de bliver gyldne i kanten. Pas på, de ikke får for meget, og husk, at de vil først blive helt sprøde, når de er kølet af. Opbevar brunkagerne i en lufttæt beholder. 

4 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar