Mozzarella Bar & Bottega Al Contadino sotto le Stelle Berlin

IMG_1534
En af de bedste restaurantoplevelser på denne tur til Berlin havde vi på den lille mozzarella- og vinbar, Al Contadino sotto le Stelle. Det var så godt, at jeg har planer om, at tage Johanne med der hen i aften på min sidste dag i byen, så hun også kan opleve den hyggelige stemning og de lækre delikatesser.
IMG_1544
Al Contadino sotto le Stelle er både en restaurant og en mindre bar og delikatesseforretning. De to steder er placeret næsten ved siden af hinanden på Auguststrasse, i et af de hyggeligste områder i Mitte.
Resturanten er en italiensk med ternede duge, dryppende sterinlys og et lille menukort bestående af pastaretter og andre klassiskere. I baren er menukortet et andet. Her er åbent det meste af dagen, hvor man kan købe panini eller få overdådige serveringer af delikatesser importeret direkte fra Italien samt et lille udvalg af frisk pasta og dagens ret.
Vi besøgte mozzarellabaren en sen aften. Pladsen er trang, og man sidder ved små borde eller langs vinduet. Måske har I aldrig hørt om en mozzarellabar? Det havde jeg heller ikke. Men ih-åh, hvor er jeg glad for, at jeg fik oplevet konceptet.
IMG_1554
Stedet drives af en italiensk familie, og betjeningen taler tysk og engelsk med en fed accent. Der står vine og delikatesser på alle vægge, hylder og borde, og ud fra højtalerne fylder der stille og rolig musik, hvilket er et dejligt pusterum fra den baspumpende tekno, der spilles på langt de fleste resturanter (og barer, butikker, caféer…) i Berlin.
IMG_1568
I baren findes der tre menukortet. Ét fyldt til bristepunket med vine, man både kan drikke i baren eller købe med hjem. Ét mindre kort med forretter, pastaretter og desserter. Og sidst men ikke mindst: mozzarellakortet. Her finder man et udsalg af forskellige mozzarellaoste, hvortil man har mulighed for at vælge forskellige delikatesser.
Vi valgte 250 gram klassisk bøffelmozzarella, og dertil prociutto, bresaola samt tomater med basilikumspesto. Lov mig, at I nu ikke sidder og tænkter på den gummiost, man kan købe i de danske supermarkeder. Det her er noget helt, helt andet, og osten var den bedste, jeg i mit liv har smagt. Det var virkelig mad lige efter min smag, en slags simpel italiensk tapas serveret med italiensk landbrød, smagfuld olivenolie og et par glas af husets virkelig gode og fylige rødvin.
IMG_1572Efter den meget mægtigte forret, fik vi hver en serving pasta. Simon valgte en klassisk ret med en fyldig, sød og syrlig tomatsovs, der smagte, som havde den simret hele dagen (sådan en smag er svær at snyde sig til, så det tror jeg faktisk, den havde). Jeg valgte frisk og hjemmelavet tortelli med spinat- og ricottafyld, vendt i en smørsauce med salvie og drysset med parmesan. Tjeneren var lidt skeptisk over for mit valg og forsøgte flere gange at forklare mig, at der altså ikke var nogle grøntsager, og at pastaen var vendt i smeltet smør, men det gjorde mig kun mere sikker i min sag 😉 Og godt jeg ikke valgte om. Jeg behøver vel ikke at fortælle, hvor godt det smagte? Til sidst var der lige plads til at dele en portion tiramisu, og så trillede vi ellers hjem. Bogstavelig talt, eller i hvert fald næsten.
Mozzarella Bar & Bottega (Feinkost)
www.bottega.alcontadino.eu
Al Contadino Sotto Le Stelle

Auguststraße 36, 10119 Berlin
 

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg synes, det ligner ravioli?
    Jeg sætter stor pris på alle dine tips til Berlin. Jeg tager derned igen med tre veninder til foråret, og så er det skønt med en personlig guide til byen!

    1. Jeg vil også kalde det ravioli, men det kaldte de det ikke, og jeg tør ikke at sige italienserne i mod 😉 Jeg håber, du kan bruge min tips til noget! 🙂

Skriv en kommentar