Restaurant Lavanderia Vecchia

IMG_1497
Vi endte på den italienske restaurant Lavanderia Vecchia ved et tilfælde. Efter at have vandret rundt i Neukölln hele formiddagen, var planen først at finde en lille hip café, jeg havde læst om på bloggen stillinberlin.com, men da det endelig lykkedes, blev vi mødt af mørke gadevinduer og et “undskyld hvis du er gået forgæves”-skilt på døren. Caféen havde lukket på grund af nytår, så vi gik videre til vores plan B, et asiatisk burgersted. Heller ikke her, havde vi heldet med os. Enten havde stedet lukket eller også snød adressen og google maps os.
IMG_1500
Kreuzberg og Neukölln svømmer med mere eller mindre snuskede dönershops og kinamad, med der gemmer sig også nogle små perler af ultra (hipster-)skønne spisesteder i den mere rustikke bydel. Problemet er bare, at de ikke altid er lige til at finde, og da maverumlenen og de spydige kommentarer blev flere og flere, ville vi bare gerne have mad. NU. Det var efterhånden en del timer siden, vi blev enige om, at det var tid til frokost, så vi gav vores to-go berliner blog ét mere forsøg, og lod den guide os hen til det nærmeste spisested, uden at læse mere om, hvad der ventede os.

IMG_1508
Heldigvis blev vi positivt overraskede. Hvad der først så ud som en mindre, gammel sandwichshop fra gaden, viste sig at være en dyb og utrolig hyggelig italiensk restaurant med både skinker, vasketøj og lysekroner hængende fra loftet. Det første lokale var som en lille deli med høje borde med rødternede duge, men gik man igennem en lille gang, kom man ud til et rum fyldt med flere borde og et delvist åbent køkken, hvor fire kokke var igang med at svinge gryderne. Her lignede det virkelig, at man var gået ind i en baggård i Italien.
IMG_1515
Vi bestilte hver et stykke lasange, der ikke kostede mere end 3 euro, og delte dertil to tallerkener med rucola, soltørrede tomater og mozzarella, hvilket vist nok egentlig var en forret. Simon pointede flere gange, at lasangen altså ikke var lige så god som vores. Men god dét var den, og det var helt tydeligt, at den var hjemmelavet med en god portion madkærlighed.
IMG_1516
“Lava”, som stedet også kaldes, er uden tvivl et sted, jeg vil kigge forbi en anden gang, enten til frokost i delien, aftensmad i baglokalet eller til en lille kaffepause. Hvis vi ikke havde været for mætte, havde vi uden tvivl bestilt en cortado efter maden. Vi kunne nemlig følge med i, hvordan den venlige tjener tryllede fine kopper frem fra den gamle kaffemaskine lige ved siden af vores bord, og det både så, lød og duftede meget fristende.
IMG_1510
Lavanderia Vecchia
http://lavanderiavecchia.wordpress.com

Flughafenstraße 46
12053 Berlin Neukölln

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar