Zweistrom Berlin

IMG_1611
Når man er i Berlin, skal man have döner. Der er ingen vej uden om – og man er virkelig dum, hvis man forsøger at gå glip af det. De sidste gange, vi har besøgt byen, har vi dog flere gange skiftet den klassiske dönerkebab i brød ud med en “teller”, en tallerken fyldt enten (men aller helst lidt af hvert af) shawarma, falafel, hummus, halloumi eller tabouleh samt blandet grønt og fladbrød on the side.
IMG_1614
Vil man have falafel eller shawarma i Berlin, er Kreuzberg eller Neukölln gode områder at lede. Her vrimler det med caféer og små gadekøkkener, der serverer mellemøstlig fastfood (fx Marous, der laver fantastisk falafel). Det er straks sværere i andre områder af byen, hvis man ikke vil stå som sild i en tønde ved den nærmeste U-bahn-biks.
Simon og jeg fandt dog på vores sidste tur den perfekte dönerjoint i Prenzlauerberg: et lille, populært sted ved navn “Zweistrom”, placeret på den hyggelige gade Kollwitzstrasse. Godt nok var det lidt dyrere end det prisniveau, vi kender fra de andre bydele (vi gav 7,5 for en teller, et par euro eller tre mere end de fleste steder), men tilgengæld var mulighed for at sidde ned – indenfor! – hvilket langt fra altid er tilfældet, når der er sharwarma på menuen.
IMG_1615
Vi bestilte hver vores overdådige teller, og blev langt fra skuffet. Godt nok var det sharwarma af kyllingekød, og jeg foretrækker til hver en tid lam eller kalv, men smagen af alt andet på den store tallerken var lige i øjet. Sprøde, lune falafler, hjemmelavede pomfrittes, grillet halloumi, syltede beder, cous cous, silkeblød hummus, chilidip, aioli, frisk salat og tabouleh proppet med persille. Nam! Vi kommer bestemt igen en anden gang, for deres klassiske dönerkebabs så bestemt heller ikke tossede ud.
Zweistrom Berlin
Kollwitzstr. 104

10435 BerlinPrenzlauer Berg

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar