Min fantastiske bønnebrownie

Bønne-brownie

 
Kage til 15-20 stykker

Ingredienser

  • 240 g kogte sorte bønner (svarende til 1 dåse eller ca. 150 g tørrede bønner før kogning)
  • 5 æg, str. M, delt i blommer og hvider
  • 100 g smør
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 dl kokos- eller rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt (undlad, hvis du bruger bønner fra dåse)
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g valnøddekerner

Fremgangsmåde

Kog bønnerne efter anvisningen på posen, eller dræn og skyl bønner fra dåse. Blend bønnerne sammen med æggeblommerne til en helt jævn dej uden klumper i en foodprocessor eller blender.

 

Smelt smørret i en lille kasserolle sammen med ka- kaopulver og kokossukker, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt massen til bønnemosen sammen med bage- pulver og salt, og blend igen, indtil du har en ens- artet, klistret dej.

 

Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt bøn- nedejen sammen med de stive æggehvider. Hak derefter chokoladen og valnødderne groft, og rør begge dele i kagedejen.

 

Beklæd et ildfast fad eller en kageform på ca. 20 x 30 cm med bagepapir, inden du fordeler kagedejen i formen. Bag kagen ved 175 grader i 25 minutter. Den er færdig, når en tandstik kan stikkes ind i mid- ten og komme ud ren.

 

Vent med at spise kagen til dagen efter, selvom det er svært, da den har godt af at sætte sig lidt.

 

TIP: Jeg vil anbefale dig at koge dine egne bønner i denne opskrift, da de fleste bønner på dåse ligger i en saltlage, der kan give en lille bismag. I de fleste supermarkeder kan du købe en kæmpe pose sorte bønner for en flad tyver, så der er også mange penge at spare.

Find flere opskrifter i samme kategori

Svampet brownie med bønner

“Men…. en brownie lavet på bønner?!” Ja, du læste rigtigt – men tro mig, det er slet ikke til at smage, at det almindelige hvide mel er udskiftet med bælgfrugter, der er fyldt med fibre og protein. Kagen er saftig, svampet og intens, og smager allerbedst dagen efter.
Hvis I forsøger jer med denne opskrift (eller en af de andre fra min kogebog), må I huske at uploade et billede på instagram med hashtagget #MARTINYFOOD.

Flere opskrifter fra Skønne salater & vidunderligt tilbehør

Denne måned deler jeg en bunke opskrifter fra “Skønne salater & vidunderligt tilbehør” i det nye online magasin PEAK (hvilket forresten er tæmmelig cool! Tjek det ud her). Én af opskrifterne er min fantastiske bønnebrownie, og den skulle I altså ikke gå glip af her på bloggen. Det er en af mine yndlingsopskrifter fra bogens dessertkapitlet, og jeg laver dem igen og igen og igen.

24 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Den skal prøves 🙂
    Bruger du så ikke æggeblommerne? Og er kokossukker det samme som kokosmel?
    (beklager de dumme spørgsmål 😉 !!!)

    1. Hej Anne Sofie 🙂 Der findes ingen dumme spørgsmål! Svaret er nej og nej. Kokossukker er sukker udvundet fra kokosplanten. Du kan bruge rørsukker i stedet. Æggeblommerne skal blendes sammen med bønnerne, det står også i opskriften 🙂

      1. Ah- tusind tak for svar! Og jeg som synes jeg havde læst opskriften meget grundigt igennem, uden at kunne finde æggeblommerne!! Flot!
        Men lækkert lyder det, og i aften bliver den bagt 😉

    1. Du kan få dem tørre hos etniske købmænd og i helsekosten. De kan købes på dåse i større supermarkeder såsom Løvberg. Kan du ikke få fat i sorte bønner, kan du sagtens bruge butterbeans eller kidneybønner, hvis du blot skyller dem godt. 🙂

  2. Er det nødvendigt at smelte kakao og sukker? Jeg bliver altid utålmodig når jeg gør det og så ender det med at brænde på

  3. Hej Emma
    Kan man bruge kokossirup i stedet for sukker og i så fald hvor meget?
    Kh Theresa

  4. Ved hvilken varme smelter du smør, sukker og kakaopulver? For det er en af de ting jeg bare ikke kan få til at lykkedes lige.

Skriv en kommentar