En dag i mad

IMG_4780{ Morgenmad }

IMG_4752

{ Tykmælk med sødkartoffel-granola, granatæblekerner, hampe- og chiafrø }

I øjeblikket er jeg i gang med at teste opskrifter til min nye kogebog. Dét betyder blandet andet, at vi spiser enormt varieret og ultra lækkert her hjemme, selv på kedelige hverdagsaftener, men også, at det kommer til at halte en smule efter med opskrifter her på bloggen det næste lille år. Jeg vil gøre mit bedste for, at der kommer en opskrift op, hvis ikke ugentligt så i det mindste hver 14. dag, men mine aller bedste påfund bliver selvfølgelig gemt til bogen, hvilket jeg håber, I forstår. Til gengæld lover jeg, at kogebogen bliver værd at vente på!
I stedet for en klassisk opskrift tænkte jeg, at jeg i dag ville dele en tilfældig “dag i mad”, og derfor satte jeg mig en dag for at snappe billeder af alt, hvad jeg satte på spisebordet. Det var en dag, hvor jeg ikke skulle have frokost med på farten, og hvor jeg havde jeg lidt bedre tid til at stå i køkkenet, så min “maddag” så noget anderledes ud end på mandag som i dag. Jeg tænker, det kunne være sjovt at dele en billeder fra en travl hverdag på farten på et andet tidspunkt, hvis der er stemning for det – Let me know!

IMG_4756

Som regel starter jeg dagen med en cappuccino på mandelmælk, et stykke chokolade og en skefuld nøddesmør – så har jeg noget, jeg kan glæde mig til at stå op til. Derefter blev min morgenmad en skål tykmælk, som jeg toppede med sødkartoffel-granola, hampe- og chiafrø og en masse granatæblekerner. Jeg ææææælsker granatæbler, og Simon hader dem, fordi min kærlighed sommetider resulterer i et køkken med mæslinger.

IMG_4774

{ Juice af rødbede, appelsin, rødpeber og lime }

Vi havde pludselige to poser rødbeder i køleskabet, så jeg besluttede mig for at lave et stort glas juice, med hvad vi ellers liggende. Den ene halvdel drak jeg til morgenmaden, og resten røg ned i løbet af formiddagen. Jeg elsker min juicer, for det tager mig seriøst ikke mere end 5 minutter at gøre den ren, og så kan jeg godt lige orke det 😉

IMG_3206{ Frokost }

Til frokost forsøgte jeg at gøre nytte af endnu flere af de rødbeder, der efterhånden så ret sørgelige ud i grøntsagsskuffen. De blev hurtigt ristet på panden sammen med et par gulerødder, vend i en dressing og tilsat frisk rucola og ristede mandler. Nam! Opskriften kommer på bloggen om et par dage.

IMG_3228{ Ristet rodfrugtsalat med pocherede æg }

Salaten servede jeg til Simon og jeg til pocherede æg. Mit pocherings-game er stadig ikke tip-top, men øvelse gør mester, ikke? 😉

IMG_2191

Om eftermiddagen drak jeg endnu en kop kaffe med mandelmælkeskum til lidt mere chokolade. Og så røg der vist nok også en appelsin indenbors.

IMG_3178_zps0155dcea

I øjeblikket sørger jeg lidt over, at græskarsæsonen snart er ovre, og derfor lavede jeg en stor portion græskar- og boghvedegnocchi med svampesauce. Det kræver en times tid i køkkenet, så jeg satte New Girl på, og hyggede mig med at rulle små gnocchi. Tiden er dog det hele værd, for resultatet er et ultra-lækkert, mægtigt, comfort food-agtigt måltid. Da Simon sagde, at dét måtte jeg gerne lave igen meget (meget) snart, måtte jeg dog trist svare, at der nok ville gå en del måneder, indtil jeg igen ville kunne finde græskar i supermarkederne. Jeg tror dog snildt, man ville kunne bruge sødkartofler i stedet, og derfor ligger der allerede nu et par orange skønheder klar i køleskabet.

IMG_3186_zpsf723afea

That’s it! Jeg kan ikke vise jer en ‘typisk dag i mad’, hvor helt ærligt spiser forskelligt fra dag til dag, alt efter hvad der er i sæson, hvad mit køle- og køkkenskab byder på, og hvad jeg har lyst og tid til. Alligevel håber jeg, at I fandt dette indlæg inspirerende 🙂

God mandag alle zusammen! Jeg håber, I får en skøn start på ugen.

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. En hverdags-dag-i-mad lyder super godt 🙂
  Og de dér gnocchier ser bare for lækre ud! Dem må jeg prøve. Mon ikke et butternut-squash kan bruges? Har nemlig et liggende der skal bruges 😉

 2. Årh, det er lige den type indlæg jeg har savnet – kanon idé! Det er en god inspirationskilde når man går lidt død i sin egen hverdagsmad. Glæder mig til at se hvad du spiser på en “travl” dag 🙂

 3. Hej Emma
  Tak for et som altid inspirerende indlæg!
  Et lille tip til de skønne granatæbler; du kan med fordel ‘afmontere’ kernerne i en skål med vand efter du har halveret granatæblet – så undgår du sprøjt, og hvis det gøres lidt forsigtigt synes jeg ikke det går ud over kernerne!

  1. Hej Marie 🙂 Tak for tippet! Jeg kender godt til det, men jeg orker sjældent at hive en skål vand frem, når jeg blot vil have lidt kerner på min morgenmad. Rét dovent, I know, men sådan er det, når man ikke har opvaskemaskine 😉

 4. Jeg vil rigtig gerne se på-farten-mad-dage. Især madpakken kunne jeg godt bruge inspiration til, nu jeg er begyndt at studere (kontra arbejde i butik). 🙂

Skriv en kommentar