Linsesalat med fennikel, citrus & avocado

IMG_2711I dag får i opskriften på en rigtig god, mættende vintersalat, fyldt med smukke, sorte belugalinser og ingredienser, der er til at finde i supermarkederne, nu hvor vi må vente lidt endnu på frisk (økologisk) forårsgrønt. Vi har spist salaten flere gange herhjemme den sidste tid, og den er et hit hos os begge. Særlig er den anbefalelsesværdi, når der skal fisk på bordet, for både fennikel, citrus og avocado smager skønt til alt fra havet.
img_27244
Kombinationen af den lakridslignende fennikel, den cremede avocado og friske citrus er en ny favorit. Jeg kan også forestille mig, det ville smage vidunderligt snittet helt fint til en salsa, så det står øverst på min to-cook liste.
Til denne salat har jeg prøvet lidt forskellige typer af citrusfrugter, og jeg kan ikke helt bestemme mig for, om jeg foretrækker de søde clementiner eller de lidt mere friske appelsiner. Brug endelig bare, hvad du har på lager. Måske grapefrugt ville være en godt match også? Giv mig gerne en tilbagemelding, hvis I kaster jer ud i det.
IMG_2724
Linserne i salaten skal være kolde, og derfor skal man huske at koge dem et par timer før, resten af salaten samles. Et lille tip er at koge en stor portion linser, når du alligevel skal have gang i gryden. Der er nemlig en virkelig god (og ganske sund) life-saver at have en bøtte linser (/quiona/kikærter/bønner) klar-parat i køleskabet. Det redder mig flere dage i uge, når jeg lynhurtigt kan smide dem sammen med en rest salat fra dagen forinden, råkost fra køleskabet og måske lidt nødder. Så er der er en lækker, mættende madpakke klar på ingen tid.
IMG_2698 IMG_2714Ingredienser til 4 personer 
3 dl belugalinser
2 fennikel
4 clementiner eller 2 appelsiner
2 avocadoer
Dressing
Saften af 1 clementin eller 1/2 appelsin
2 spsk. olivenolie
3 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. honning
2 tsk. dijonsennep
Salt & friskkværnet peber
Skyl belugalinserne, og kog dem i 15-20 minutter, indtil de er møre men stadig har bid. Lad linserne køle helt af.
Skær bunden af hver fennikel, og skær dem i tynde skiver. Du kan også bruge et mandolinjern eller siden af et rivejern for at lave papirstynde skiver.
Pil clementinerne og pres saften af den sidste clementin til dressingen. Ryst clementinsaften sammen med resten af dressingens ingredienser.
Bland kolde, kogte belugalinser, den snittede fennikel, clementinfileterne og dressingen sammen i en stor skål.
Del avocadoerne i tynde fileter, og vend dem forsigtigt i salaten, så de ikke ødelægges.
Anret salaten og servér. 

IMG_2722

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar