Bagt gulerodskage-grød

P1010351
Denne opskrift kunne lige så godt være havnet i morgenmadskapitlet i min næste kogebog. Den opfylder alle kriterierne: Nem (tjek). Sund (tjek). Virkelig, virkelig lækker (dobbelt tjek). Men konkurrencen er hård, og jeg har allerede alt for meget, jeg gerne vil proppe ind på alt for lidt plads (300 sider.. ahem), så i stedet får I den her. Og det har jeg lidt på fornemmelsen, I ikke vil være kede af 😉
P1010409Bagt gulerodskage-grød er en rigtig klassiker i mit køkken. Jeg har lavede det cirka en halv million gange, og efter jeg har fået æren af at vågne op ved siden af min kæreste hver morgen, er den kommet på vores fælles favorit-weekendmorgenmads-liste. Ikke at vi har sådan én skrevet op på køleskabet, men der er en lille håndfuld opskrifter, der kører på repeat, på de dage hvor vi ikke skal skynde os ud af døren: 1) croissanter. 2) pandekager fra min kogebog. 3) æg og bacon. 4) Bagt gulerodskage-grød.
P1010364Denne bagte grød er ultra nem at lave, og som I kan regne ud fra navnet, minder den om en krydret og sød gulerodskage krydset med en klassik havregrød. Grøden tager blot fem minutter at bikse sammen, men skal derefter hygge sig en halv time i ovnen, inden der er serveret. Resultatet er sprødt på ydersiden og saftig i midten, og tænk engang: grøden indeholder grøntsager! Grøntsager i kageforklædning til morgenmad, det er noget, vi ka’ li’!
P1010395
Jeg tror faktisk, at der lå en opskrift på bagt gulerødskage-grød på bloggen en gang i tidernes morgen (for fire år siden, gips!). Den gamle tekst og billeder er desværre (læs: heldigvis) forsvundet et sted i the interwebs, så det besluttede jeg mig for, jeg hellere måtte gøre noget ved. Forhåbentlig bliver opskriften lige så stort hit hos jer. Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes.
P1010414

Ingredienser til 2 personer
2 gulerødder (2 dl revet)
1 dl grovvalsede havregryn
1 dl hirsegryn eller finvalsede havregryn
1,5 dl mælk, jeg foretrækker mandelmælk
2 æg
2 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. friskrevet muskatnød
1/2 – 1 spsk. ahornsirup eller honning (kan undlades)
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
Smør eller kokosolie
Til servering
Græsk yoghurt eller skyr

Tænd ovnen på 175 grader.
Riv gulerødder fint på et rivejern. Du skal bruge ca. 2 dl.
Bland de revne gulerødder med alle de resterende ingredienser i en skål. Rør det godt sammen til en grød med en gaffel.
Smør to ovnfaste forme med kokosolie eller smør. Fordel nu grøden i formene, og sæt dem i ovnen i 20-30 minutter, indtil overfladen er gylden og sprød. 
Servér den bagte grød med en skefuld yoghurt på toppen. 

P1010453

22 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det lyder virkelig lækkert! Det skal med på næste uges mad-forsøgs-plan!
  Jeg forsøgte mig med din opskrift på lakseroulade i aftes, og hold nu op jeg er begejstret! Jeg har delt opskriften med diverese veninder, som jeg har være nærheden af det sidste døgns tid og henvist til din blog og virkelig fine youtubekanal. 😀

 2. Jeg. Kan. Ikke. Lide. Grød, Aldrig! Denne her var undtagelsen 🙂 Den måtte prøves, og den smager skønt! Havde ikke hirse, så jeg brugte lidt groft kokosmel – det er rigtig godt. Tak for opskriften 🙂

 3. Jeg. Kan. Ikke. Lide. Grød. Aldrig. MEN denne var undtagelsen – tak for opskriften 🙂 Brugte kokos i mangel af hirse. Det smager super!

 4. Hey Emma, faldt over denne opskrift her til morgen og fandt den super oplagt som en søndags-surprise til familiemorgenbordet, da den hverken kræver en tur i supermarkedet på en lidt kølig oktobermorgen og så emmer den bare af efterår med varme krydderier! tilføjede en håndfuld pecannødder for at give lidt ekstra bid, og vi var alle vilde med den:) God weekend til dig herfra

 5. Hej Emma,

  Denne grød har stået på min must-do liste ligesiden jeg faldt over den på din blog. Vi har kun finvalsede havregryn herhjemme, så er det muligt at bruge 2 dl i stedet? Og har du nogensinde prøvet at bikse grøden sammen aftenen i forvejen?

  1. hej Britta 🙂 Ja, det kan du sagtens. Jeg kan bare bedre lide den lidt grovere konsistens.
   Jeg har aldrig prøvet at røre grøden sammen aftenen inden. Så skal du nok tilføje lidt mere væske 🙂

 6. Hej
  Lyder vildt lækkert! Jeg er lidt ude efter noget hurtigt morgenmad det bare lige kan pakkes i tasken og spises på arbejde. Kan man lave den dagen før eller lave til et par dage og så sætte den på køl og spise den om morgenen i et par dage?😊

Skriv en kommentar