BlogShop #3: Sådan opretter du en blog

IMG_2407Læs de tidligere BlogShop indlæg her. 

Sidste uge delte jeg, de ting, du skal overveje, før I starter en blog. Har du fundet et svar på alle spørgsmålene? Og føler du dig klar til skrive dit første blogindlæg? Fedt! Men der er lige lidt, du skal have styr på, inden du for alvor kan kaste dig over tasterne.
I dag vil jeg hjælpe de af jer, der har besluttet jer for, at I gerne vil oprette jeres første blog, med, hvordan I nemmest griber alt det tekniske an. Der er både avancerede og mere simple måder at gøre det på, og hvad du bør vælge, afhænger både af dit ambitionsniveau samt din tekniske snilde.
Bloggens navn
Den første beslutning, du skal træffe, er, hvad din blog skal hedde. Her er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser, men jeg kan give et par gode råd med på vejen:
1 // Sørg for at navnet stemmer overens med indholdet.
2 // Undgå klichéer (Emmas wardrobe, Fashion by Emma, Fit’n’Food, Food’n’fit)
3 // Benyt kun dit eget navn, hvis du ønsker at din person skal være en del af dit brand.
Husk også at tjekke, om domænet er ledigt, inden du beslutter dig. Dette kan du gøre her. 
Opret og opsæt din blog
Når du har navnet på plads, er det tid til at oprette bloggen. Her vil jeg præsenterer dig for tre forskellige muligheder:
1 // BloggersDelight 
Her kan du oprette en blog med “.bloggersdelight.dk” efter din blogs navn kvit og frit. Der er god rådgivning og mange guides, der hjælper dig igennem opsætningen step-for-step. Ønsker du dog mere frihed til designet og dit eget domæne, skal du købe et PLUS abonnement, der koster 49 kr i måneden.
– Vælg denne mulighed, hvis du ikke er dygtig til det tekniske og bare vil oprette en simpel blog så hurtigt som muligt. 
2 // WordPress
WordPress er et program, der opsætter din blog og dit indhold. Her kan du gratis oprette en blog og designe den præcis, som du ønsker. Du vil dog få “.wordpress.com” som endelse på dit domæne, med mindre du køber dit eget domæne. Der findes flere forskellige standartdesigns, du kan vælge mellem, men ønsker du mere professionelt design, vil jeg anbefale dig at købe en skabelon. Denne side har mange fine, og det er forklaret, hvordan du installerer dem til din WordPress-blog.
– Vælg denne mulighed, hvis du ønsker frihed til at designe din blog, præcis som du vil, og har tid og lyst til at give dig i kast med at opsætte layoutet. 
3 // Hyr en professionel 
Denne mulighed vil jeg kun anbefale dig, hvis du ønsker et særligt og meget professionelt udseende på din blog. Det kan hurtigt blive meget dyrt at ansætte en webdesigner, men har du et ønske om at drive din blog som en forretning og ikke blot en hobby, kan det være en god investering, der kan hjælpe dig til at komme hurtigt fra start.
– Vælg denne mulighed, hvis du ikke vil bruge tid på det tekniske og er villig til at betale penge for et professionelt design. 
Køb dit eget domæne
Har du valgt mulighed 1 eller 2 i sidste punkt, skal du overveje, om du ønsker at købe dit eget domæne, så du slipper for “.wordpress.com” eller “.bloggersdelight.dk”. Dette virker langt mere professionelt, og det vil være nemmere for læsere at huske bloggens navn.
Hos BloggersDelight skal du først oprette et PLUS abonnement, hvor efter du kan følge denne guide for at opsætte dit eget domæne.
Hos WordPress kan du enten vælge at købe dit domæne via. WordPress eller tilknytte et domæne, du har købt eksternt.
1 // WordPress domæne
Den første mulighed koster 124 kr om året, og det er uden tvivl nemmeste, men du kan kun få “.com” domæner.
2 // Eksternt domæne
Der findes flere steder, du kan købe dit domæne, men jeg vil anbefale GratisDNC, hvor et .dk domæne koster 99 kr om året. Efterfølgende kan du følge denne guide for at installerer dit domæne.
Når du har valgt din blogs navn, opsat og designet din blog samt (muligvis) købt dit eget domæne, er du klar til at begynde at blogge. Men hvordan i al verden sørger du for, at du ikke er den eneste i verden, der kender til din nye blog? I næste uges BlogShop fortæller jeg om, hvordan man tiltrækker nye bloglæsere.

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvordan man bliver blogger hos bloggersdelight som en der tjener penge. Altså “opdager” de bare ens blog på et tidspunkt eller om man skal tage kontakt til dem fra starten af? 🙂

 2. Hej Emma, Sej guide du har lavet, ved du om man kan have en blog hos BloggersDelight som er designet via wordpress? de har jo som du skriver nemlig mange fine templates, og hvordan har du egentlig lavet din egen blog?

  1. Hej Louise 🙂 Der er lidt flere begrænsninger på BloggersDelight, men det kan sagtens gøres fint, hvis man er kreativ. Mit er lavet på BloggersDelight.

 3. Hej Emma!
  Det er virkelig nogle fine guides du har lavet, som er meget hjælpsomme! Jeg har dog lige et spørgsmål angående eget domæne – vil det ikke give endnu mere frihed hvis man har sit eget websted og så bare bruger wordpress som hjælp til at designe siden?
  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla 🙂 Tak! Jeg må indrømme, at jeg ikke er ekspert i netop det, du spørger om, så jeg tør ikke give et svar.. Jeg håber, du kan finde hjælp andre steder 🙂

 4. Jeg har oprette en blog i dag på bloggers delight, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at indsætte billeder i mine indlæg. Kan du guide mig?

 5. Hej Emma.
  Kunne virkelig godt tænke mig, at starte min egen blog, men er i tvivl om hvordan man skal starte… Altså vil helst gerne have frihed til selv at kunne designe bloggen. Så prøvede for noget tid siden, at købe mit eget domæne, hvor jeg fik det op at køre inde på wordpress, men designet var jeg bare slet ikke tilfreds med 🙁
  Ved godt man kan købe et andet design, men er også lidt nærig hvad det angår (hihi). Så vil faktisk også gerne høre til, hvordan du har fået sådan et flot design, her på din blog.
  –> Altså, har du købt et design eller hvordan har du gjort?

  1. Hej Karoline 🙂 Jeg har købt et design på Etsy.com. Søg på “wordpress design”, så finder du en masse forskelligt. Hold og lykke med det 🙂

 6. Hejsa igen ☺️
  Har været inde på Etsy.com og kigget på nolge flotte designs, og har fundet et jeg rigtig godt kan lide, men så står der at man kun kan bruge den på wordpress.org, hved du så hvad man gør?☺️

  1. Hej igen Karoline 🙂 Jeg har selv fået hjælp til at sætte det op, så jeg kan desværre ikke svare dig.

Skriv en kommentar