Haute Friture

P3170459
I dag vil jeg sende en anbefaling afsted mod endnu en af latinerkvarterets små perler. Haute Friture er, som navnet antyder, en grillbar, der er lidt udover det sædvanlige. Menukortet består af greasy fastfood, men kvaliteten er i top, og alt er hjemmelavet: Brødet er bagt i ovnen i baglokalet, fritterne består af rigtige kartofler friskdyppet i friture, og de gyldne grillkyllinger drejer rundt i rotisseriet i hjørnet.
P3170437
Grillbaren er placeret i Graven, med flere af Aarhus bedste caféer og kaffebarer som nabo. Lokalet er rustikt og enkelt indrettet, og selvom der er mulighed for at spise ved et af de få højborde, lægget stedet op til at snupper maden med. Hvis solen skinner, er det oplagt at placere sig på den lille grønne høj på gadens modsatte side, imens man nyder sit måltid og den gode stemning i området.
P3170430
Haute Friture har tidligere serveret en ny ret hver dag, men er fornyligt gået over til at have en fast ret hver uge. Sidste uges ret var “Kødboller I tomatsauce smagt til med fenikkelfrø og parmesan, stegt polenta, grillet aubergine og salat”, og det lyder jo ikke helt dårligt, vel? Prisen er altid 70 kr, og hvad der står på menuen, kan man finde på deres Facebookside.
P3170439
Der er også et fast menukort, hvor man kan finde klassiske grillretter samt andet snasket og lækkert såsom porchetta (en italiensk rullesteg), forskellige sandwish, grillkylling, hotdogs og pommes frites.
P3170451
Særligt de to sidstnævnte: deres LeCoqDog med merguez-pølse, sprødt brød, dressing og kål, og de famøse, lune, sprøde Fritter er i høj kurs – og det er til at forstå. Jeg har ofte hørt uenigheder om, LeCoqDogen virkelig er Aarhus bedste hotter, men fritternes vinderstatus er der vist ingen, der diskuterer. Om ikke andet, vinder begge dele på prisen, begge dele koster nemlig blot 25 kr.
P3170468
Haute Friture
https://www.facebook.com/hautefrituredk
Graven 16
8000 Århus C
Telefon: 32140095

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar