Rødbedepandekager med varmrøget laks

P4260116
 
Disse tynde pandekager er både en fryd for øjet og guf for maven. De indeholder rødbede, der er skyld i deres smukke, klare farve, men ingrediensen tilføjer også en skøn smag og gør pandekagerne ekstra saftige – selv efter et par dage i køleskabet. Det er især en fordel, hvis man, ligesom jeg, godt kan lide at lave en stor portion, så der er lidt ekstra godt til madpakken de følgende dage.
P4260129
Pandekagerne smager lige så godt lune som kolde, og kan fyldes med alt det, du bedst kan lide og har i køleskabet. Denne dag røg der rucola, hytteost, varmrøget laks og tynde skiver radise i vores pandekager, hvilket viste sig at være en aldeles fremragende idé. Det kan bestemt anbefales både som en let, sommerlig aftensmad og til en ekstra lækker weekendfrokost. Jeg er også sikker på, at de ville været et hit som en alternativ brunch, hvor du nemt kan lave pandekagerne dagen forinden, så det ikke kræver mere end fem minutter, inden pandekagerne kan serveres.
P4260182
Ingredienser til 10 crepes // måltid til 4 personer
150 gram rødbede
2 æg
1 dl boghvedemel (kan erstattes af almindelig hvedemel)
0,75 dl mælk
1/2 tsk salt
Smør til stegning
Fyld
250 gram røget laks
250 gram hytteost
75 gram rucola
4 radisser
Chiakarse som pynt (kan undlades eller erstattes af purløg, karse eller lignende)
Start med at koge en stor rødbede på ca 175 gram i 30-40 minutter, indtil den er helt mør. Lad den kogte rødbede køle af, og nulr derefter skrællen af. Afvej 150 gram kogt rødbede. 
Blend den kogte rødbede med æg, mel, mælk og salt til en helt glat dej i en foodprocessor eller anden køkkenmaskine. Opvarm en teske smør på en pande, tilsæt en halv deciliter dej, vip hurtigt panden, så det fordeler sig, og brug evt. en ske, hvis det ikke helt lykkes. Steg de tynde crepes et par minutter på hver side. Imens kan du forbedre fyldet.
Skyl og slyng rucolasalaten. Skær radisserne i helt tynde skiver. Du kan nu anrette alle ingredienserne til fyldet i små skåle eller på et stort fad, så alle selv kan fylde deres pandekager. 
P4260228P4260198

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma 🙂
    Det her er noget helt andet end pandekager (som desuden ser super lækre ud!) Jeg vil bare høre om du kan anbefale en yoga studie i Århus?:-)

Skriv en kommentar