Johannes Berlin // Recap

collage1johannesberlin
Hej med jer! Dette bliver sidste gang, I hører fra mig fra Berlin. Jeg håber, det har været hyggeligt for jer at læse med. I dag vil jeg som det sidste indlæg forsøge at svare på, hvordan I bedst muligt planlægger jeres tur.
Hvordan kommer jeg der ned?
Jeg rejser altid med bus, da det er den billigste mulighed. Det tager selvfølgelig længere tid end med tog eller fly, men i forhold til, hvor mange penge man sparer, er det efter min mening det værd. Hvis man er tidligt ude kan man med busselskabet Abildskou komme til Berlin for bare 150 kroner.
Hvor skal jeg bo?
Bydelene er meget forskellige. Jeg bor selv i Mitte og vil anbefale jer at bo her, da det er hjertet af Berlin, og man har alting tæt på. Emmas favoritområde er Prenzlauer Berg, som er en hyggelig og charmerende bydel med mange børnefamilier. Området er derfor mere roligt end de andre steder i Berlin. Hvis man er til det lidt mere rå og unge Berlin, er Kreuzberg, Neukölln og Friedrichshain fede bydele. Uanset hvor du vælger at bo, er det en god ide at sørge for at være tæt på en u-bahn station, så man hurtigt kan komme rundt og se hele byen.
Hvad koster det?
Berlin er generelt en virkelig billig by at opholde sig i. Særligt at gå ud og spise er meget billigere sammenlignet med Danmark. Prisen for hoteller afhænger selvfølgelig af, hvilken standart du ønsker. Hvis du er ude efter en billig løsning, kan jeg anbefale Airbnb.com, hvor du kan leje en lejlighed eller et værelse fra lokale.
Hvor finder jeg mere inspiration til min tur til Berlin?
Det er altid en god ide at søge online, så du kan planlægge din tur bedst muligt. Jeg benytter mig altid meget af blogs for at finde frem til byens bedste restauranter og events.

 • stillinberlin.de er min favoritblog med anbefalinger om Berlin. Den er særlig god til at finde frem til byens bedste spisesteder.
 • iheartberlin.de er en blog, som hver uge opdaterer deres event-kalender, så man let kan finde frem til byens events og fester.
 • askhelmut.com er en side, som lister alt, hvad der foregår i byen. Her kan man finde frem til alt fra galleriåbninger til koncerter til fashionevents.

{ Opsamling }
I får også lige en lille opsamling af alle indlæggene med mine anbefalinger:
AndOtherStories

{JOHANNES BERLIN #1 // SHOPPING}

IMG_1600

{JOHANNES BERLIN #2 // CAFEER}

10347223_10205711635613711_7595449809245243405_n{JOHANNES BERLIN #3 //BERLINS NATTELIV}

1.-Coverbillede{JOHANNES BERLIN #4 // RESTAURANTER}

cover

{JOHANNES BERLIN #5// DE LOKALES BERLIN}

collage2

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det er været utrolig spændende at følge med og det har fået mig til at snakke med manden om en tur til Berlin i vores sommerferie og vi skal klart gave tjekke alle indlæggene igennem igen og noterer ned.
  Tak for at i begge har taget jer tid til at lave disse oplæg. FANTASTISK.
  Kh Louise
  http://bylouise.dk

 2. Jeg står og snart skal til Berlin, men er i tvivl om hvorvidt jeg kan bruge visa dankort når jeg er dernede eller hvordan og hvorledes? Synes det er besværligt at have en masse euro med.

  1. Hej Louise 🙂 Det vrimler ikke med bankautomater der nede, så jeg vil anbefale dig at have euro med.

    1. Det kan man – men der er også mange steder, man ikke kan. Det er fx ikke en selvfølge, at restauranter tager visa, så det er altid en god idé at have kontanter på sig 🙂

Skriv en kommentar