Jordbærtærte med ricotta-creme

Jordbærtærte med ricotta

I dag deler jeg opskriften på en rigtig feriekage fra dessertkapitlet min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør”.

Jordbærtærte

 
Kage til 8-10 stykker
forberedelse 30 min / tilberedning 20 min / i alt 50 min

Ingredienser

Tærtebund

  • 250 g marcipan (gerne 1 portion hjemmelavet marcipan, fra min kogebog)
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 2 æg, str. M
  • 2 spsk. kokosfibre (affedtet kokosmel)
  • 2 spsk. smør
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

Ricottacreme

  • 250 g ricotta
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. ahornsirup
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

Endvidere

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

Kom marcipanen i en foodprocessor. Tilsæt ahornsirup, æg, kokosfibre, smør og vaniljekorn, og kør, indtil du har en jævn, klistret dej.

 

Smør en rund tærteform med en diameter på ca. 25 cm, og tryk dejen ud i formen med fugtige fingre. Lad kanterne være lidt højere end resten af bunden. Bag tærtebunden ved 175 grader i 20 minutter, indtil den er let gylden.

 

Smelt chokoladen, og fordel den over den bagte tærtebund, så der stadig er et lille stykke bart ved kanten. Lad nu tærtebunden køle helt af, og stil den i køleskabet, indtil den skal serveres.

 

Pisk ricotta, fløde og vaniljekorn sammen, indtil det stivner let, og cremen er helt glat. Smag til med ahornsirup, så cremen er tilpas sød. Fordel ricotta-cremen over tærtebunden, pynt med jordbær, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sundere opskrift på en klassisk jordbærtærte

Hvem elsker ikke jordbærtærte? Dette er min udgave af den danske sommerklassiker, og jeg lover, at den vil bringe lykke. Ud over at være en hel del sundere end den, du kan hente hos bageren, er min opskrift også utrolig nem at lave. Se, det var allerede to gode argumenter for, at du bør forsøge dig med opskriften snarest muligt. Du kan sikkert selv finde på flere gode grunde…

Opskrift på tærtebund til jordbærtærte

Kagens bund er blød og marcipanagtig i midten og sprød som en tærtebund på ydersiden. Det sparer dig for en del arbejde, da du ikke både skal lave en mørdej og en mazarinbund, og du slipper derfor for at skulle have tærten i ovnen flere gange. Cremen består af ricotta, et italiensk mælkeprodukt, der giver en skøn, let og frisk creme, som går fantastisk til den søde tærtebund. Tilføj et godt lag mørk chokolade og smukke danske jordbær, og du har den bedste jordbærtærte, jeg kender til.

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar